Ultimele statistici realizate de compartimentul de Sanatate si Securitate in Munca din cadrul Inspectoratului Teritorial de Munca Prahova, pe linie de accidente de munca, arata ca, pana la finele lunii iulie, in judet, s-au inregistrat in total 46 de accidente de munca, din care sapte mortale si 39 soldate cu incapacitate temporara de munca pentru victime.

„Evenimentele de acest gen au fost mult mai multe, accidentele fiind mentionate doar in registrul angajatorului, nu comunicate si Inspectoratului. Si asta pentru ca, accidentele au fost usoare, evenimente la care nu a fost necesara ancheta inspectorilor de munca” a mentionat Nicolae Tariceanu, inspector sef adjunct la compartimentul SSM.

Comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, se inregistreaza o usoara scadere a numarului de accidente, respectiv 46, fata de 60 de accidente in primele sapte luni ale lui 2006. In schimb, in aceeasi perioada a anului trecut erau inregistrate doar 3 accidente mortale, fata de 7 anul acesta.

„Putem vorbi de o scadere numerica, insa din pacate si despre o gravitate mult mai mare a accidentelor petrecute” a adaugat Tariceanu. Ca si in anii precedenti, cele mai multe accidente de munca au fost inregistrate si anul acesta in domeniul constructiilor.