Un lot de papusi Barbie, produs de compania Mattel, a fost retras de pe piata de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului (ANPC) dupa ce s-a constatat ca produsele sunt periculoase pentru copii. Jucariile din gama "Barbie cu catel" contin un nivel ridicat de plumb in vopseaua folosita si sunt toxice pentru copii.

Reprezentanti ai ANPC au declarat ca in perioada 2005-2007 au existat pe piata din Romania aproximativ 720 de bucati de papusi Barbie din seria vizata, din care au fost recuperate numai 34 de bucati. Potrivit OJPC Prahova, in judetul nostru au fost la vanzare in doua supermarket-uri papusi si masinute care contineau plumb.

Dupa declansarea scandalului la nivel national, administratorii celor doua unitati au luat masura scoaterii de la vanzare a jucariilor. „Supermarket-urile s-au autosesizat. Nu a mai fost nevoie sa punem marfa sub sechestru. Am gasit papusile si masinutele in depozite.

Am luat legatura cu importatorul, care a fost de acord sa le retraga”, ne-a declarat Corneliu Buzu, inspector sef OJPC Prahova.