Trei gradinite, o scoala generala si cinci licee si grupuri scolare au intrat in calcul pentru fondurile alocate de guvern. In total, 9.040.000 lei. Banii au venit prin trei hotariri de guvern, adica in trei transe.

„Imediat ce aceste sume au fost alocate, municipalitatea sibiana a inceput demersurile pentru organizarea procedurilor necesare contractarii lucrarilor, respectind termenele prevazute in lege pentru astfel de proceduri", informeaza Mirela Gligore, din cadrul Serviciului de Relatii cu Presa al Primariei. Dar intocmirea documentatiei si desfasurarea procedurilor a durat luni de zile.

Prima transa

O prima transa, in valoare de 2.400.000 de lei, a fost distribuita catre trei gradinite din oras, o scoala generala si un liceu. Cea mai mare suma, un milion de lei, a fost distribuita catre Scoala nr. 19. „Procedura a fost demarata inca din aprilie 2007, iar proiectarea a fost finalizata pina la sfirsitul lunii iunie.

Dupa organizarea procedurii pentru contractarea lucrarilor, contractul de achizitie publica, in valoare de 2.955.472,74 lei, a fost semnat in data de 24 august 2007. Pina in prezent, municipalitatea a efectuat plati in valoare de 1.752 lei pentru proiectare", arata Mirela Gligore.

De asemenea, Colegiul National Gheorghe Lazar a primit 500.000 de lei, pentru continuarea lucrarilor de etajare a salii de sport. Pentru constructia unei noi gradinite au fost alocati 500.000 de lei. La gradinitele 15 si 16 se lucreaza de zor, tot din bani de la bugetul de stat, investitiile fiind in valoare de 250.000 de lei, respectiv 150.000 de lei.

Bani pentru campusuri

Tot printr-o decizie a guvernului, unele licee si grupuri scolare au primit putin peste sase milioane de lei, insa abia de o saptamina au „intrat" in bani. Catre Grupul Scolar Independenta au plecat 2.840.000 de lei. Banii sint destinati lucrarilor de modernizare, dar si contruirii unui campus scolar.

Pentru aceleasi lucrari, Colegiul Economic „George Baritiu" a primit 1.150.000 de lei, in timp ce Grupului Scolar Industrial Energetic Sibiu i s-a alocat suma de 2.420.000 lei. „Pentru construirea campusurilor celor trei unitati de invatamint preuniversitar de stat, procedurile au fost demarate de municipalitate in luna mai.

In 13 iunie 2007 s-a semnat protocolul de colaborare intre Ministerul Educatiei Cercetarii si Tineretului, prin Inspectoratul Scolar Judetean Sibiu si Primarie, pentru construirea campusurilor scolar. Pina in data 21.08.2007 s-a intocmit proiectarea studiului de fezabilitate pentru campusuri", precizeaza Mirela Gligore.

Reparatii la Goga

Si Colegiul National „Octavian Goga" se poate mindri cu fonduri de la guvern, destinate reparatiilor si modernizarilor de rigoare. Colegiul a primit 194.000 de lei. In mare parte, banii sint folositi pentru inlocuirea unor coloane termice si radiatoare.

„Municipalitatea sibiana a demarat procedurile de achizitie publica in cel mai scurt timp, in functie de termenele stabilite de lege pentru astfel de proceduri.

Ca si in anii precedenti, municipalitatea continua efectuarea de lucrari de reabilitare in unitatile de invatamint preuniversitar de stat, pentru a asigura prescolarilor si elevilor conditii optime pentru desfasurarea procesului instructiv-educativ", sustin reprezentantii Primariei.