Insa ceea ce se dorea a fi o rezolvare a situatiei, prin desfiintarea postului de director economic, s-a transformat intr-o prelungire a conflictului. Primarul Klaus Johannis a respins solicitarea venita din partea conducerii teatrului, fara insa a face publica explicatia deciziei sale. Proiectul propus de Chiriac a fost retras de primarul Klaus Johannis, ieri, spre sfirsitul sedintei.

Pe hirtie, Florentina Albu este inca in functie, insa, practic, nu a mai dat pe la birou. De teama lui Chiriac, se plinge femeia.

Acuzatii respinse

Conflictul dintre Florentina Albu si Constantin Chiriac a pornit de la declaratiile directorului economic, potrivit carora Chiriac ar fi incercat sa masluiasca fondurile alocate teatrului. Directoarea economica le-a trimis o scrisoare primarului si consilierilor locali, prin care il acuza pe directorul general ca vrea sa o indeparteze cu orice pret din institutie.

„In momentul de fata sint in imposibilitatea de a-mi indeplini sarcinile de serviciu, prin scoaterea mea abuziva si brutala din birou. Prin amenintari fizice si verbale, directorul general incearca intimidarea mea", acuza Albu. Pe de alta parte, Constantin Chiriac neaga vehement acuzatiile aduse de directoarea economica si sustine ca nu s-a comis nici o ilegalitate cu banii publici.

Cum Teatrul National „Radu Stanca" se afla in subordinea Primariei, doar consilierii locali pot interveni in rezolvarea conflictului.