O serie de proiecte, ce urmau sa se deruleze in judetul Galati, ar putea fi amanate ca urmare a blocarii unui imprumut ce urma sa fie contractat de Consiliul Judetului. Dupa cum se stie, consilierul democrat David Craiu a contestat in instanta hotararea de consiliu, prin care urma sa fie imprumutata o suma de bani, pentru diverse investitii.

Iar procesul ce trebuia sa se deruleze ieri la Tribunalul Galati a fost amanat. Motivul invocat de judecatori a fost acela ca unul dintre martorii chemati in instanta de Craiu si-a schimbat domiciliul.

Presedintele Consiliului Judetului, Eugen Durbaca priveste insa suspicios aceasta decizie a justitiei si crede ca motivul a fost invocat doar pentru ca termenul de acordare a imprumutului sa expire. De asemea, presedintele Consiliului Judetean mai crede ca toti martorii lui Craiu ar fi „victime” ale Partidului Democrat.

„Principala vinovata pentru tot ceea ce se intampla acum este familia lui David Craiu! Este un conflict de interese! Procesul s-a amanat pe motiv ca unul dintre martori si-a schimbat domiciliul. Trebuie sa se inteleaga foarte bine ca noi vrem sa facem ceva pentru acest judet, iar prin blocarea acestui imprumut inseamna ca vor sa faca rau judetului. Nu stiu ce sa mai cred.

Vom ataca in continuare in instanta si trebuie sa se inteleaga ca noi nu am facut nimic ilegal, acordarea acestui imprumut s-a facut in termeni legali. Nu este prima data cand se fac imprumuturi asa de mari“, ne-a declarat Eugen Durbaca, presedintele Consiliului Judetean.

Avand in vedere faptul ca termenul pentru acordarea imprumutului este aproape de final, blocarea pe moment a acestui proiect ar putea duce la pierderea mai multor investitii, care urmau sa se realizeze in judetul nostru cu ajutorul imprumutului de 850 de miliarde de lei.

Eugen Durbaca a oferit o serie de motive si argumente plauzibile, prin care a demonstrat ca judetul nostru chiar are nevoie de acest imprumut, daca vrem sa avem drumuri bune, gradinite dotate si parcuri in care sa ne plimbam cu drag.

Atitudine deprinsa la PCR

Foarte suparat pe decizia magistratilor de a amana ieri procesul, presedintele Consiliului Judetului, Eugen Durbaca a adoptat o atitudine si un limbaj destul de controversat la adresa unor persoane implicate in aceasta disputa politica.

Referindu-se la sotia consilierului democrat David Craiu, care il reprezinta pe acesta in instanta, Durbaca a afirmat ca „oricum mai are un telejurnal si moare”. Apoi venerabilul politician i-a sfatuit pe ziaristi sa fie atenti cum scriu despre acest eveniment, pentru ca altfel s-ar putea trezi si ei in instanta.

Politicianul Eugen Durbaca este cunoscut in Galati pentru afacerile ciudate, pe care le-a demarat cu statul roman, si pentru faptul ca a schimbat pana in prezent peste sapte partide politice (printre care si PCR).