Scapati de rablele din casa! Daca ai frigider, masina de spalat, sobe electrice, cuptoare cu microunde si multe alte aparate care nu mai functioneaza, poti acum sa le scoti chiar in fata casei tale. Sambata si duminica, aceste electrocasnice vechi vor fi stranse de operatorul de salubritate, pana la ora 10.

Actiunile de colectare vor incepe din zona centrala si vor continua in celelalte cartiere ale Ploiestiului. Pentru operativitate maxima cele 6 masini ale SSB au impartit orasul in sase sectoare, dar la nevoie, operatorul poate pune la dispozitie si alte masini. Actiunea este gratuita si vizeaza doar persoanele fizice, nu si societatile comerciale. Aceste echipamente vor fi ulterior reciclate.

Pentru aceasta campanie, directorul SSB, Cristian Ionescu roaga ploiestenii ca aparatura, nu si alte deseuri, sa fie adusa pe trotuar, in locuri accesibile masinilor de colectare. Actiunea va fi atent monitorizata de echipaje ale Politiei Comunitare, Jandarmeriei si Politiei Judetene. Colectarea se desfasoara la nivel national.

In Prahova, conform conducerii Agentiei pentru Protectia Mediului, au fost colectate la centre pana acum doar 100 de tone de deseuri electrocasnice, in timp ce UE a impus o limita maxima de 2.500 de tone pana la sfarsitul anului.