Consiliul Local a decis: primul ministru Calin Popescu Tariceanu a sustinut Sibiul suficient incit sa primeasca titlul de cetatean de onoare al orasului. Astazi, dupa ce isi va primi distinctia, din miinile primarului Klaus Johannis, primul ministru Calin Popescu Tariceanu va inaugura statuia din bronz lui I. G. Duca, din parcul de pe strada Hermann Oberth.

Statuia a fost realizata in anul 1934 pentru a comemora moartea politicianului liberal, asasinat pe peronul garii din Sinaia de catre extremistii de dreapta. Ea a fost amplasata in Sibiu pentru prima data in anul realizarii sale, in fata Directiei Financiare a judetului Sibiu de la acea data, in locul unde astazi se regaseste statuia lui George Cosbuc, pe Bulevardul Victoriei.

Regimul comunist a demontat statuia si a aruncat-o cu scopul de a o distruge, insa restauratorii Muzeului Brukenthal au salvat-o si au pastrat-o in depozitele institutiei. In anul 2001, au fost initiate primele discutii asupra necesitatii amplasarii bustului din bronz.

Agenda plina

Premierul nu isi va petrece ziua numai in oras. Potrivit programului anuntat de liberalii sibieni, in jurul orei 15.20, Tariceanu va porni spre Sibiel. Va poposi pe santierul in care se lucreaza la reteaua de apa potabila, dar si la o pensiune agroturistica, in care va gasi produse specifice zonei, cum ar fi brinza si tuica.

Dupa Sibiel, urmatoarea oprire va fi in orasul Saliste, unde primul ministru este asteptat sa viziteze un atelier de confectionat palarii. Premierul va fi intimpinat si de primarul liberal Teodor Banciu. Spre seara, Tariceanu va reveni in Sibiu, pentru a participa, miine, la sedinta comuna a guvernelor roman si maghiar, care se va desfasura la hotelul Ramada.

Potrivit presedintelui filialei PNL Sibiu, Eugen Mitea, premierul si toti ministrii liberali au fost invitati sa participe, joi, la primele lucrari ale scolii politice liberale „Eugen Piso", o initiativa a tinerilor liberali sibieni