Presedintele PSD Buzau, Constantin Boscodeala, dezaproba decizia liderilor USL de a sustine un liberal la sefia Consiliului Judetean Buzau, scrie Mediafax. Imediat dupa anuntul presedintelui PSD Victor Ponta conform caruia USL va sustine un liberal la sefia CJ Buzau, si nu pe actualul sef al institutiei, social-democratul Victor Mocanu, Boscodeala a declarat ca el va fi in continuare de partea lui Mocanu, care ii este si cuscru.

"Victor Ponta a anuntat rezultatele negocierilor cu Crin Antonescu, eu mi-am exprimat pozitia foarte clar si o spun fara niciun fel de rezerva, la Buzau alianta cu PNL nu a mai functionat din momentul in care Cristi Bigiu si-a manifestat intentia de a lua presedintia Consiliului Judetean si sondajele facute au aratat ca Victor Mocanu este pe primul loc. Eu sustin in continuare candidatul PSD pentru aceasta functie, respectiv pe domnul Victor Mocanu. E mult prea devreme insa sa spunem mai multe, alegerile sunt in iunie la anul si vom vedea ce va fi insa acum. Aceasta este pozitia mea", a declarat Boscodeala.

Pe de alta parte, candidatul USL la Consiliul Judetean Buzau, senatorul Cristi Bigiu, a declarat, joi seara, ca el este convins ca pana la urma lucrurile se vor linisti, iar USL va functiona la Buzau fara probleme.

"Ma bucura ca PNL are candidatul la Consiliul Judetean Buzau. Eu cred ca e justificat, sper ca USL sa mearga bine la nivelul judetului. Sunt convins de asta si sper sa avem o victorie clara si sa demonstram ca putem sa facem o administratie in folosul negocierilor. Sunt convins ca va functiona foarte bine USL la nivelul judetului Buzau", a declarat senatorul PNL Cristi Bigiu, candidatul USL la presedintia Consiliului Judetean Buzau.

Liderii USL au purtat negocieri pana in ultimul moment in legatura cu desemnarea candidatului la CJ Buzau, in discutie fiind tot timpul doua persoane: social-democratul Victor Mocanu, actualul sef al CJ Buzau, si liberalul Cristi Bigiu, vicepresedinte al PNL Buzau.

Daca la Primarie social-democratul Constantin Boscodeala a fost stabilit din start, fiind la al patrulea mandat si totodata cel mai bine plasat si in sondajele realizate de PSD, la Consiliul Judetean, discutiile s-au purtat pana joi seara.

Surse din randul USL Buzau sustin ca cel care s-a opus ca Bigiu sa fie sustinut de USL la CJ Buzau a fost social-democratul Constantin Boscodeala, care ar fi precizat ca nu i se pare corect ca locul de la Consiliul Judetean care apartine PSD sa fie lasat unui liberal care in sondajele realizate de formatiunea social- democrata s-a aflat la cateva procente sub Victor Mocanu.

Pana la urma, social-democratii de la Buzau au acceptat, cel putin aparent, candidatura liberalului Cristi Bigiu la Consiliul Judetean Buzau.

CExN al PSD a decis, joi, prin vot, sa permita PNL sa desemneze candidat la sefia CJ Buzau, in conditiile in care liberalii anuntasera ca sunt dispusi sa cedeze doua candidaturi la sefia Consiliilor Judetene in schimbul acestui judet.

  • Alti candidati USL desemnati in teritoriu

La Vaslui, PSD va desemna ambii candidati la alegerile locale din 2012 pentru sefia CJ si Primarie. Decizia luata de cele doua formatiuni principale din USL vine in urma sondajelor de opinie facute in judetul Vaslui, conform carora PSD conduce detasat.

Fara a fi anuntati oficial de catre PSD, candidatii pentru cele mai importante functii de ales in judet vor fi, cel mai probabil, Dumitru Buzatu, pentru presedintia CJ Vaslui, si Vasile Paval, pentru functia de primar al municipiului Vaslui. In prezent, Buzatu este vicepresedinte al CJ Vaslui, functie detinuta inca din anul 2004, in timp ce Vasile Paval este primar al municipiului Vaslui din anul 2008.

La Arad, candidatul ACD la Primarie provine din PC, fiind vorba de un fost lider PNL, Gavril Popescu. Acesta a fost suspendat din PNL din postura de simplu membru, in urma cu o luna, pentru ca a facut declaratii publice privind intentia sa de a candida la Primaria Arad, fara a avea acordul liderilor, iar ulterior s-a inscris in PC.

Candidatura USL pentru presedintia Consiliului Judetean Arad va apartine PNL. "In cateva saptamani vom decide care va fi candidatul. Exista doua variante: eu sau Caius Parpala. In sondajele efectuate, eu stau cel mai bine, dar cred ca un mandat de parlamentar mi s-ar potrivi mai bine", a declarat liderul PNL Arad, Ioan Cristina.

La Timisoara, liderul PNL Timis Nicolae Robu a fost nominalizat drept candidatul USL la alegerile pentru ocuparea functiei de primar, in timp ce pentru presedintia CJ Timis va fi desemnat un candidat PSD.

"Ma bucur ca voi face tandem pentru presedintia Consiliului Judetean cu un candidat din partea PSD, pentru ca in acest fel ambele partide mari ale USL - PNL si PSD - dar si PC vor fi mobilizate la maximum", a afirmat Robu.

La Satu Mare, liderii organizatiilor municipale ale PNL si PSD, Adrian Stef si Dorel Coica, sunt candidatii USL pentru sefia Consiliului Judetean, respectiv Primaria Satu Mare.

Liberalul Adrian Stef este vicepresedinte al Consiliului Judetean din 2008, in timp ce social-democratul Dorel Coica - medicul de familie cu cei mai multi pacienti din judet, este consilier municipal. Ambii au candidat alegerile locale din 2008, castigate de actualul primar Iuliu Ilyes (UDMR).

La Sibiu, liderul PSD Sibiu, deputatul Ioan Cindrea, va candida din partea USL pentru presedintia Consiliului Judetean, iar Partidul Conservator urmeaza sa stabileasca numele candidatului pentru functia de primar, dupa consultari cu celelalte partide.

Candidatul USL pentru functia de primar al municipiului Sibiu va intra in cursa electorala impotriva actualului edil, Klaus Iohannis, aflat la al treilea mandat. Ultimele doua mandate au fost castigate de Iohannis din primul tur de scrutin, cu peste 80% dintre voturi.

La Targu Mures, deputatul PNL Ciprian Dobre este candidatul USL pentru presedintia Consiliului Judetean Mures, in timp ce secretarul PSD Mures, Cornel Briscaru, va intra in cursa pentru Primaria Targu Mures.

Cornel Briscaru a parasit PSD, in 2008, dupa ce a "iesit din carti" pentru candidatura la Primaria Targu Mures, inscriindu-se in PNL. Ulterior, a demisionat din PNL, spunand ca vrea sa se ocupe de un ONG, dar a reintrat in PSD Mures, unde detine in prezent functia de secretar.

La Alba Iulia, deputatii PNL Teodor Atanasiu si Calin Potor sunt candidatii USL pentru Consiliul Judetean Alba, respectiv Primaria Alba Iulia, cei doi fiind desemnati in urma unui sondaj realizat la nivelul judetului.

Deputatul Teodor Atanasiu este fostul ministru al Apararii Nationale si presedinte al AVAS in guvernul condus de Calin Popescu Tariceanu.

Calin Potor, fost presedinte al PDL Alba Iulia, si-a dat demisia din functie si din partid anul trecut si ulterior s-a inscris in PNL. El era cunoscut ca un apropiat al presedintelui PDL Alba, Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia, insa in ultimii ani intre acestia au aparut anumite neintelegeri ceea ce a facut ca in 2007 Potor sa renunte la functia de viceprimar al municipiului.

La Cluj-Napoca, candidatii desemnati de USL pentru Primaria municipiului, respectiv Consiliul Judetean Cluj, sunt presedintele PNL Cluj, senatorul Marius Nicoara, si deputatul liberal Horea Uioreanu. (Sursa: Mediafax)