"Cred ca Mirel Axinte nu ar trebui sa demisioneze din functie pentru ce a spus. Cata vreme a inteles ca a gresit si ca a reactionat nepotrivit in spatiul public pentru functia pe care o ocupa. Cata vreme regreta asta, cata vreme si-a cerut scuze, nu cred ca ar trebui sa demisioneze. Cred ca oamenii au dreptul sa greseasca o singura data (...) De multe ori ma intreb si eu de ce mai merg la televiziuni. De acum incolo, toate declaratiile pe care le fac, le pun video pe site-ul Ministerului Muncii", a declarat intr-un interviu pentru HotNews.ro, Ministrul Muncii Sebastian Lazaroiu.

Sebastian LazaroiuFoto: Hotnews

Ce a spus ministrul Lazaroiu despre declaratiile controversate ale consilierului personal Mirel Axinte si despre presa:

  • Cred ca nu ar trebui sa demisioneze din functie. Cata vreme a inteles ca a gresit si ca a reactionat nepotrivit in spatiul public pentru functia pe care o ocupa. Cata vreme regreta asta, cata vreme si-a cerut scuze, nu cred ca ar trebui sa demisioneze.
  • Cred ca oamenii au dreptul sa greseasca o singura data. Pe de alta parte, va spun, sunt extrem de deranjat, nu HotNews, dar au fost colegi de-ai dumneavoastra care au facut un linsaj mediatic din acest caz si sunt extrem de deranjat. Aseara stateam si eu pe ganduri. Ma gandeam, ce ar trebui sa faca omul asta? Sa demisioneze? Sa nu demisioneze? Dar cand am vazut cine il judeca pe Mirel Axinte la televizor si arunca cu pietre in el, am zis ca poate sa ramana consilier.
  • A si explicat. A fost vorba de un lucru care s-a intamplat sub ochii lui. Nu stiu cator dintre noi s-a intamplat sa se sinucida un om chiar in fata noastra si in felul asta violent. Nu stim cum am reactiona. A fost o reactie la cald. Era un comentariu postat pe blogul respectiv, nu era o postare speciala pentru asta. Poti sa intelegi si lucrurile astea. Pe de alta parte, repet, si-a cerut scuze, regreta. E bine ca a inteles.
  • Jurnalistii care au aruncat cu pietre in Mirel Axinte au dreptul sa minta? Asta fac de ani de zile, nu vorbesc de aseara. Eu vorbesc de comportamentul lor in spatiul public. Au o responsabilitate si ei. O televiziune nu este un butic. Sa spui "dom'le eu sunt la privat, eu fac ce vreau. Pe mine ma plateste un politician si-l laud. Daca ma plateste sa-l critic pe altul, il critic. Pana la urma e buticul meu si fac ce vreau".
  • O sa va dau un exemplu de minciuna. Eu am spus la un moment dat ca 40% cei mai bogati dintre romani au peste 800 lei per membru de familie. Am dat si exemple, cum e in alte tari, cum e la noi. Si am vazut dandu-si ochii peste cap. Ciuvici, chiriaci, soviani, specia asta de comentatori de seara care vine si spune: "I-auzi dom'le, aia cu peste 800 de lei sunt bogati". Eu nu am spus nicioidata asa ceva. Sunt mai bogati decat cei care au 75 de euro din Republica Moldova si care sunt considerati la ei 40% cei mai bogati Moldoveni. Da, suntem mai bogati decat ei, dar suntem mai saraci decat norvegienii unde acest prag incepe de la 2.000 de euro. Ce ne costa sa spunem lucrurilor pe nume asa cum sunt. Astea-s realitati statistici, astea nu sunt inventate.
  • De multe ori ma intreb si eu de ce mai merg la televiziuni. De acum incolo, toate declaratiile pe care le fac, le pun video pe site-ul Ministerului Muncii. De mult m-am gandit la decizia asta, chiar cand nici nu eram ministru, voiam sa le recomand minsitrilor din guvern.
  • Ei la televizor nu mai dau declaratia mea sau o dau trunchiata. Si zic: sa va zicem noi ce a declarat Lazaroiu. Si spun ei ce a zis Lazaroiu, iar lumea nu mai stie. Macar asa vor fi unii care vor avea o sansa sa vada ce a zis Lazaroiu si sa itnre pe site-ul ministerului. N-am o miza sa merg la televizor. Pot sa stau cuminte si sa nu merg la televizor. Daca gasesc un canal de comunicare care sa ma ajute sa transmit mesajele ministerului sau mesaje politice, pot sa renunt si la mersul la televiziuni.
  • Sunt si televiziuni favorabile PDL, dar uneori nici asta nu-mi place. Eu vreau sa ma duc intr-o emisiune si sa discutam lucrurile pe fata. Sa fiu criticat. Ai ce sa critici la acest guvern. Ai ce sa critici la orice guvern din lumea asta. Guvernele gresesc, poti sa critici. De ce sa minti sau sa inventezi cand ai ce sa critici?​