"PDL a devenit o gasca fara principii, o haita care se autodistruge", sustine pe blogul sau presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase. Intr-o postare intitulata "Cand frunza devoreaza trandafirul…", social-democratul adauga ca Partidul Democrat Liberal este "un grup tinut unit doar de frica si gandul pribegiei individuale si care functioneaza intre alegeri ca o clientela mafiota, iar in timpul alegerilor devin o structura de recuperatori de voturi".

Adrian NastaseFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Iata cateva dintre afirmatiile facute de Adrian Nastase:

  • De prea multe ori, in ultimii ani, am fost pusi in fata faptului implinit, a evidentei ca ideologia nu mai are nicio importanta pentru PDL. Iar istoria recenta a avut grija ca noi, restul, ceilalti cetateni care au ales sa traiasca in Romania, sa fim martorii unor episoade constante de lepadare ritualica de crezul pedist de moment.
  • De la Internationala Socialista si ideologia sa, la fuziunea cu un grup neoliberal (nasterea, din coapsa lui Zeus, a actualului PDL) si culminand cu trecerea peste noapte la populari, este foarte clar ca “a innebunit lupul”. Explicatia se regaseste in schimbarea prea deasa si brusca a blanii care, pe termen lung, duce la haos decizional si panica ideologica.
  • In cazul PDL, interesul a fost simplu: o umbrela de moment care sa ii permita preluarea mesajului Revolutiei orange de la Kiev. Dupa ce Revolutiunea din Ucraina s-a dovedit o mare farsa (fostul presedinte Iuscenko a luat o mana de voturi la prezidentiale, cand a incercat sa se realeaga, vreo 6%, iar Iulia Timosenko a fost arestata), PDL a intrat in panica. Portocalele nu mai aduc voturi, ba chiar risca sa atraga actiuni politice impotriva opozitiei (cel putin asa au fost catalogate arestarile din Kiev de reprezentantii PDL din Parlamentul European, uitand, probabil, ca situatia arestarilor din Romania este aidoma celei din Ucraina, doar cu ei la “butoanele” morarilor). ).
  • La PDL, avem in prezent de-a face cu un nou proces de naparlire “ideologica”. De aceasta data, insa, reteta considerata castigatoare fiind inradacinarea peste noapte in egologism, bazat probabil pe febra aurului, si asumarea, pe aceasta cale, a culorii de fotosinteza. Toate aceste tunuri ideologice seamana, insa, prea mult cu procedura urmata de societatile comerciale ale aceleiasi puteri, firme care dau un tun, iar apoi intra in faliment pentru a nu mai plati darile la Blejnar.
  • In acelasi episod al farsei ecologiste se inscrie si candidatura si persoana sustinuta de PER la  scrutinul din Maramures (un fost presedinte al organizatiei municipale PSD, care prin acceptarea acestui joc nu a facut decat sa confirme, de fapt, decizia colegilor care l-au exclus). 
  • Pana la urma, toate aceste decizii arata ca PDL a devenit o gasca fara principii, o haita care se autodistruge. Un grup tinut unit doar de frica si gandul pribegiei individuale si care functioneaza intre alegeri ca o clientela mafiota, iar in timpul alegerilor devin o structura de recuperatori de voturi.
  • Intrebarea care vine automat este: la ce sa ne mai asteptam? La o fuziune cu UDMR? Avand in vedere ca liderii democrat-liberali vorbesc in permanenta despre un guvern PDL (uitand UDMR-ul), nu cred ca trebuie sa eliminam varianta unei fuziuni prin absorbtie a UDMR (inca glumesc!).  

Citeste mai multe pe blogul lui Adrian Nastase.