Vicepresedintele Partidului National Liberal (PNL) Dan Radu Rusanu afirma ca, atunci cand Uniunea Social Liberala (USL) va ajunge la guvernare, va renegocia acordul Romaniei cu Fondul Monetar International (FMI), relateaza Agerpres.

''Evident ca acest lucru este posibil, in primul rand ca este un acord foarte prost negociat de la inceput. Romania a avut pana acum, cred, vreo sase acorduri cu FMI, iar actualul este cel mai prost negociat dintre toate'', le-a spus Rusanu, duminica, tinerilor liberali, la scoala de vara de la Mamaia.

Vicepresedintele liberal a sustinut ca nicio tara nu poate suporta ca datoriile pe care le are catre FMI sau catre bancile finantatoare sa fie rambursate dupa trei ani, perioada de gratie.

''Fondurile catre statele suverane se dau pe termen mediu si lung, iar in conditiile acestea termen mediu sau lung inseamna intre 15 si 25 de ani. Daca guvernul Boc a negociat un acord cu FMI pentru o economie in criza cu o perioada de gratie doar de trei ani si dupa aceea sa ramburseze intreg imprumutul, noi nu putem sa acceptam acest lucru. Iar FMI, in fata argumentelor pe care noi le avem, sunt convins ca va accepta acest lucru'', a incheiat Dan Radu Rusanu.