Un fost coleg al presedintelui Traian Basescu care a participat la intalnirea de la Academia Navala "Mircea cel Batran" din Constanta, a spus, sambata, ca in 1973 seful statului a fost declarat "inapt medical" din cauza "usoarei deviatii de la ochi", dar situatia scolara "foarte buna" l-a ajutat, relateaza Mediafax.

Fostul coleg al presedintelui a povestit ca in toamna anului 1973 cand Institutul de Marina Civila s-a transformat in Institut de Marina Militara, studentii au fost investigati medical, iar Traian Basescu a primit incadrarea "inapt medical".

"Se deplasase conform rigorilor la Spitalul Militar pentru evaluare si un medic celebru de la acea vreme, la care nu se ajungea asa usor, in plic, ii ofera incadrarea - inapt medical. Deplasandu-se la biroul comandantului, domnul amiral Ilie Stefan, acesta il cheama pe medicul sef al unitatii: "Ce facem? Domnul Traian Basescu este integralist, are o situatie scolara foarte buna" si domnul amiral a dat solutia: "Rupem plicul"", a spus fostul coleg.

Acesta a precizat ca seful statului ar fi primit incadrarea "din cauza usoarei deviatii de la ochi".

"Dansul spunea ca a primit-o din cauza acestei usoare, sa spun, deviatii in zona ochiului", a mai spus fostul coleg al presedintelui.

De asemenea, fostul coleg a precizat ca la intalnirea de sambata Traian Basescu a reamintit acest lucru cu recunostinta.

Presedintele Traian Basescu a ajuns, sambata, la ora 10.00, la Academia Navala "Mircea cel Batran" din Constanta, unde s-a intalnit cu fostii colegi pentru a sarbatori 35 de ani de la absolvirea acestei unitati de invatamant.

El a venit cu un elicopter si a fost intampinat de Fanfara Militara care a intonat imnul de stat. Presedintele a intrat apoi in sediul Academiei Navale.

Traian Basescu a absolvit Institutul de Marina "Mircea cel Batran", Facultatea de Navigatie, Sectia Comerciala, in anul 1976.