Presedintele organizatiei PRM Maramures, Gavrila Lazar, si vicepresedintele filialei, cantareata de muzica populara Angela Buciu, au fost exclusi din partid printr-o decizie a Biroului Permanent al formatiunii pe motiv ca nu s-au implicat in sustinerea lui Felician Horzsa care a candidat, pe 21 august, pentru un mandat de deputat in colegiul 2 Baia Mare Est, informeaza Agerpres. De asemenea, vicepresedintelui PRM Maramures, Angela Buciu, i s-a reprosat faptul ca a participat in campania electorala alaturi de candidatul PER, Mircea Dolha, sustinand mai multe spectacole itinerante.

Angela Buciu a admis ca a sustinut spectacole in favoarea candidatului PER. "Am cantat, intr-adevar, pentru candidatul PER in timpul campaniei electorale. Insa nu am facut spoturi publicitare pe postul tv local pentru acest candidat sau as fi indemnat lumea sa-l voteze. Nu prea am ce sa comentez: ma voi supune deciziei luate, insa ma surprinde usurinta cu care se renunta la oameni", a afirmat Angela Buciu.

Gavrila Lazar a declarat, vineri, ca decizia excluderii din partid este nefondata, iar la mijloc se afla "o chestiune de comunicare interna".

"In primul rand au fost facuti o serie de pasi gresiti. Eu am aflat de aceasta masura citind ziarul 'Tricolorul' pe internet. Nu mi-a fost comunicata in scris nicio decizie. Apoi, cred ca e vorba de o necunoastere a statutului. Excluderea noastra trebuia pusa in discutia Comitetului Director National si a Congresului si abia in urma unei analize serioase puteau fi luate anumite masuri. Consider ca presedintele partidului, Corneliu Vadim Tudor, nu a fost informat corect de colegii din apropierea sa despre modul cum am pregatit candidatul care a reprezentat PRM in colegiul 2 Baia Mare Est. Asa ca nu se poate afirma ca la nivel central candidatura lui Felician Horzsa a fost necunoscuta. Pe toata durata campaniei am avut sprijinul in teren al vicepresedintelui PRM Gheorghe Funar. Undeva, informatia a fost distorsionata", a sustinut fostul lider al PRM Maramures.

Cei doi au anuntat ca vor depune contestatie la forul central pentru a clarifica situatia.

Intrebat despre decizia conducerii partidului in legatura cu cei doi sefi de filiala, Felician Horzsa a declarat ca hotarare a fost luata in pripa. "Consider ca a fost o decizie luata in pripa, prea drastica si nepotrivita acestui moment. A fost o campanie dificila, participand in cursa alaturi de candidati ai USL, PDL si PER, insa acest lucru ma motiveaza sa merg mai departe. Trebuie sa privim din perspectiva alegerilor din anul 2012, sa cream o atmosfera motivanta si un spirit colegial", a afirmat Horzsa.