Purtatorul de cuvant al Partidului Democrat Liberal (PDL) a declarat joi ca nu conteaza culoarea pe care o va alege PDL in campania electorala, pentru ca elementele de identificare ale unui partid sunt numele si sigla, relateaza Agerpres. PDL are sanse foarte mari sa castige alegerile, fie ca e pe verde, fie ca e pe portocaliu, fie ca e pe roz cu picatele, a spus Sever Voinescu.

Sever VoinescuFoto: Bety Blagu / HotNews.ro

"Culoarea este o chestiune care tine mai degraba de un fel de consens, la un moment dat si de o moda. Culoarea portocaliu la momentul la care a fost adoptata de Alianta Dreptate si Adevar avea o anumita moda in estul Europei, reprezentand ceva", a declarat Voinescu, adaugand ca, in opinia sa, chestiunea cromatica nu e importanta, importante sunt numele si sigla partidului.

Democrat-liberalul a afirmat: "Culorile pot avea o semnificatie diferita. De pilda, candidatul nostru din Neamt a preferat verdele, pentru ca venind din zona agriculturii si adresandu-se unui colegiu eminamente rural, cromatic era formula cea mai potrivita care sa-i sustina mesajul. Eu sunt un om care prefera albastrul, plus ca este si culoarea Partidului Popular European (PPE)".

In opinia sa, PDL are sanse foarte mari sa castige alegerile, "fie ca e pe verde, fie ca e pe portocaliu, fie ca e pe roz cu picatele". pentru ca guvernand a facut ce trebuie: "Aici este miza si ce-l ingrozeste pe Victor Ponta, faptul ca oamenii incep sa inteleaga asta. Pana acum eram noi care aveam incredere in ceea ce facem si mergeam inainte, dar pe masura ce trece timpul oamenii inteleg ca am avut dreptate si asta se vede in sondaje, uitati-va cum scade USL".