Primarul Craiovei, Antonie Solomon, a declarat, miercuri, in cadrul primei conferinte de presa de la reluarea mandatului in urma cu o luna, ca doreste sa vada "o Craiova mai vesela" si sa gaseasca solutii pentru ca oamenii sa nu mai fie tristi, relateaza Mediafax. "Craiova are din nou primar si pot sa spun ca acest oras va fi din nou gospodarit. Un om cu doua ceasuri la mana nu stie cat este ora exacta. Deci ora exacta in acest municipiu o da primarul Craiovei", a declarat Antonie Solomon.

Edilul - sef al Craiovei a promis ca, la zilele orasului, care vor avea loc peste doua luni, o sa cante alaturi de Tom Jones.

"Vreau sa vad o Craiova vesela. Spectacolul vietii sa se reia in Craiova. Nu mai accept tristetea. O sa dau o dispozitie de primar pe care o s-o comunic fiecarui cetatean sa fie fericit si sa se bucure macar de Zilele Craiovei, sa lasam tristetea sa se duca pe apa sambetei si sa ne bucuram. Chiar daca este criza trebuie sa gasim solutii, nu sa ne plangem toata ziua: "vai, ce facem?" Sa gasim solutii, pentru ca aici se vede istetimea si indemanarea unui primar", a declarat el.

Solomon le-a vorbit jurnalistilor prezenti la conferinta de presa si despre suferinta prin care a trecut in perioada in care a stat in arest.

"Nimeni nu stie ce a simtit sufletul meu, nici macar sotia mea, baiatului i-am mai spus. M-am consumat fantastic. Si nu doresc nici la dusman al dusmanului meu sa fie unde am fost eu si cat sunt de nevinovat vedem ce va spune instanta", a mai spus Antonie Solomon.

Solomon a mai spus ca, inainte de a-si relua mandatul, in urma cu o luna, a fost la manastiri si s-a rugat.

"La manastiri m-am rugat si pentru dusmanii mei, asa sunt eu, fire pacatoasa, dar am inteles ceva. Daca ai pierdut averea si banii nu este nicio problema, dar daca ti-ai pierdut si sanatatea incepe o mica problema si daca l-ai pierdut pe Dumnezeu atunci ai pierdut tot", a mai declarat Solomon.

Antonie Solomon, suspendat din functia de primar in martie 2010, dupa ce a fost arestat pentru fapte de coruptie, si-a reluat, la sfarsitul lunii iulie, atributiile de primar, in baza unei decizii a Curtii de Apel Galati, care a mentinut astfel o decizie a Tribunalului, sentinta fiind definitiva.

La revenirea sa la primarie, Antonie Solomon a anuntat ca primul lucru pe care il va face va fi sa solicite un concediu pentru a-si "rasfata" sotia.

Primarul Craiovei, Antonie Solomon, lider al PDL Craiova, a fost arestat preventiv in 3 martie 2010, pentru luare de mita in forma continuata, uz de fals si fals intelectual. El a fost incarcerat la Penitenciarul Colibasi, iar in 7 iulie 2010 a fost transferat la Penitenciarul de Maxima Siguranta Galati.

Solomon este acuzat ca ar fi primit 50.000 de euro mita de la un actionar principal al firmei PIC din Pitesti pentru a-i facilita diverse servicii in Craiova.

Antonie Solomon a fost eliberat din arest in 8 septembrie 2010, prin decizia Curtii de Apel Galati, primarul Craiovei fiind judecat alaturi de omul de afaceri Cornel Penescu, Dragos George Stancu si Gheorghita Pieca intr-un dosar aflat pe rolul Tribunalului Galati.