Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, a afirmat, duminica, la Valenii de Munte, ca USL doreste sa il sprijine pe Sorin Oprescu in calitate de candidat independent la un nou mandat la Primaria Bucuresti, in masura in care si acesta va accepta sa fie sustinut.

"Am discutat si cu colegii din PSD, din Bucuresti, si cu cei din PNL, in special cei de la Sectorul 1, care erau banuiti ca ar avea o problema cu un eventual sprijin pentru Sorin Oprescu. Nici vorba de asa ceva. In zona USL, eu nu am vazut, in ultima perioada, rezerve in a sustine candidatura lui Sorin Oprescu. Si sper ca si el va accepta, pentru ca este o chestiune biunivoca. Nu am putea sa il sustinem, daca el nu ar dori sa fie sustinut", a afirmat Nastase, citat de Agerpres.

Subliniind faptul ca Oprescu a dovedit ca poate finaliza proiecte pentru Bucuresti, Nastase a aratat ca o candidatura a acestuia este "utila" si ca oamenii si-o doresc.

"Dorim sa il sprijinim in calitate de candidat independent, nu de membru al vreunuia dintre partide. S-a vazut foarte clar ca el devine tinta din partea unor televiziuni, a unor partide, si stie si el foarte bine ca, atunci cand stai pe mijlocul drumului, risti sa te calce masinile care vin si dintr-o parte si dintr-alta. Fara indoiala, este utila candidatura lui ca independent, oamenii vor acest lucru, a dovedit ca poate sa finalizeze proiecte in Bucuresti, cred ca lucrurile sunt calme din acest punct de vedere", a conchis Adrian Nastase.

Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, a participat, duminica, la Valenii de Munte, la deschiderea cursurilor Universitatii de Vara 'Nicolae Iorga'.