Presedintele PNL Crin Antonescu a declarat, vineri seara, ca, daca ar fi avut atributii in acest sens, ar fi propus excluderea din PNL a omului de afaceri Dinu Patriciu, transmite Agerpres.

"Eu nu am pus aceasta problema.(...) Eu fac ceea ce-mi sta in puteri, in general, in politica. Daca prin atributiile statutare ar fi stat in puterea mea, ca presedinte, sa propun excluderea unui membru, m-as fi gandit foarte serios daca mai e normal ca domnul Dinu Patriciu, dupa ceea ce face, cu toate, ma rog, organismele si persoanele inchiriate in acest scop, de la 'Catavencii' la Mircea Dinescu, ce face cu Partidul National Liberal si ce face pro-Basescu, mai trebuie sa fie membru. Nu sta in puterea mea si, ca atare, nu-mi pierd timpul...", a declarat Crin Antonescu, intr-o emisiune la Antena 3.

Presedintele PNL a spus ca Dinu Patriciu "este un om mult prea cunoscut ca sa nu fie judecat si de membrii partidului si de opinia publica dupa ce face sau nu face, nu dupa calitatea formala de membru al partidului".

Crin Antonescu a mai afirmat ca "e total neinteresant" cursul relatiilor lui Dinu Patriciu cu Traian Basescu.