La Palatul Cotroceni are loc marti o intalnire de lucru pe tema evolutiilor economice internationale, anunta Administratia Prezidentiala. La intalnirea care a inceput la ora 17.00 participa presedintele Traian Basescu, premierul Emil Boc, guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, ministrul de Finante, Gheorghe Ialomitianu, si presedintele Consiliului Fiscal, Ionut Dumitru.

La inceputul intalnirii, participantii au admirat pixurile de protocol, care sunt inscriptionate cu mesajul 'Administratia Prezidentiala'.

"Bancherii ce spun?! Aveti bani si nu aveti ce face cu ei. Cand dadeati credite cu buletinul...", a fost remarca sefului statului.

"Erau alte vremuri", a raspuns Lucian Croitoru, citat de Agerpres.

Un alt bancher a afirmat ca e vorba de 'o marca buna'.

Seful statului a invitat dupa cateva minute presa sa paraseasca sala, anuntand ca la finalul intalnirii va fi remis un comunicat de presa sau va exista o pozitie a sa.

Bursa de la New York a coborat luni la cea mai joasa cota din ultimele 10 luni, discursul lui Barack Obama de luni seara nereusind decat sa sporeasca neincrederea investitorilor: Dow Jones a pierdut 5,55% coborand sub pragul de 11.000 de puncte, iar Nasdaq 6,90%. Indicii din America Latina au suferit un declin abrupt luni, influentati de caderile de pe pietele americane si europene. Si bursele europene au inchis cu scaderi importante in sedinta de luni.

Bursele europene au inchis cu scaderi importante in sedinta de luni, dupa ce retrogradarea ratingului SUA de catre Standard & Poor's a reaprins temerile ca cea mai mare economie a lumii ar putea reintra in recesiune, care s-a suprapus peste criza datoriilor din zona euro.

Update: Traian Basescu va sustine la ora 20,30 o declaratie de presa.

HotNews.ro va transmite Live Text declaratiile