Presedintele PNL, Crin Antonescu, a catalogat, luni, UNPR drept 'virgina coalitiei' sau 'Alba ca Zapada', sustinand ca in cadrul acestei formatiuni sunt 'dirijati' dezertorii de catre seful statului. Declaratiile liderului liberal au loc in contextul in care aproape saptamanal primari PNL isi anunta inscrierea in UNPR. Potrivit Agerpres, viceprimarii municipiului Deva si Huneadoara impreuna cu 185 de consilieri locali, fosti membri PNL Hunedoara, si-au anuntat luni inscrierea in UNPR.

Crin AntonescuFoto: Agerpres

"E limpede ca PDL a ajuns intr-un asemenea hal in ochii romanilor incat astazi racolarile nu se mai fac pe PDL, ba chiar cum e cazul domnului Solomon, inteleg, la Craiova, nici cei care sunt, nu pot sa zic de la mama lor, ca totusi pesedist a fost domnul Solomon, dar sigur, care erau in PD, nu mai raman acolo se duc la UNPR. UNPR este virgina acestei coalitii si poate chiar este Alba ca Zapada, nu stiu. Domnul Basescu dirijeaza efortul de razboi si dezertorii catre UNPR si probabil ca lucrul asta va continua", a spus Antonescu, intr-o conferinta de presa, citat de Agerpres.

Potrivit liderului PNL, 'transfugii' nu pot lua insa cu ei si voturile electoratului.

"Noi stim ca oamenii acestia, transfugii acestia, care sunt luati cam cu arcanul la UNPR, nu iau si voturile, orice ar face domnul Basescu si domnii sai asociati. Ei pot sa constranga un primar, un consilier sa treaca de voie de nevoie, de drag de nedrag, dar nu pot lua si voturile romanilor", a spus Antonescu.

Viceprimarii municipiului Deva, Cosmin Cristian Costa si Marcel Morar, viceprimarul Municipiului Hunedoara, Robert Dan, precum si 185 de consilieri locali si fosti membri ai PNL Hunedoara s-au inscris luni in organizatia judeteana UNPR Hunedoara, se mentioneaza intr-un comunicat de presa al UNPR transmis AGERPRES.

''Cosmin Cristian Costa, Marcel Morar, Robert Dan si ceilalti colegi au ales sa devina membri ai UNPR pentru proiectele sustinute si promovate de Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei, pe care le considera importante pentru Romania si pentru romani. Fostii liberali si-au exprimat, de asemenea, aprecierea pentru liderii partidului Gabriel Oprea, Marian Sarbu, Cristian Diaconescu, Neculai Ontanu, Ion Toma, Mircia Muntean, Mihail Rudeanu, Aurel Serafinceanu, se mai precizeaza in documentul sus-mentionat.