Consiliul Operativ al UDMR Bihor l-a propus oficial in functia de ministru al Sanatatii pe medicul Ritli Ladislau, care este directorul medical al Spitalului Clinic Municipal "Dr. Gavril Curteanu" din Oradea, a declarat, luni, pentru Mediafax presedintele executiv al filialei, Szabo Odon.

Potrivit presedintelui executiv al UDMR Bihor, Szabo Odon, optiunea pentru medicul Ritli Ladislau este oficiala, dupa ce sambata si duminica liderii organizatiei au luat in calcul si alte variante, pe care insa nu le-a numit.

"Domnul doctor Ritli Ladislau este propunerea noastra oficiala, pe care am decis-o in discutiile de la sfarsitul saptamanii trecute. Am avut si alte variante, dar aceasta este propunerea noastra clara si oficiala", a declarat luni presedintele executiv al UDMR Bihor, Szabo Odon.

Szabo a spus ca propunerea UDMR Bihor urmeaza sa fie analizata de conducerea centrala a Uniunii si inaintata premierului Emil Boc luni sau marti.

documente

Declaratie de avere Ritli Ladislau

(8 Aug 2011) PDF, 4MB

Ritli Ladislau este unul dintre cei mai reputati medici din Oradea, ocupand de-a lungul ultimilor 30 de ani mai multe functii administrative.

Ritli s-a nascut la Oradea, la 8 iunie 1948, si a absolvit Facultatea de Medicina din Timisoara in 1973 ca sef de promotie. El este casatorit si are doi copii, dintre care unul, Ritli Csongor Ladislau, a fost director al Spitalului de Recuperare din Baile 1 Mai si consilier al fostului ministru al Sanatatii Cseke Attila.

Ritli Ladislau a fost director al Spitalului Teritorial Orasenesc Stei intre anii 1978-1986, apoi medic inspector la Directia Sanitara Bihor pana in 1990, cand a devenit director adjunct al Spitalului de Copii Oradea. Intre 1997 si 2009 a condus Directia de Sanatate Publica a judetului Bihor.

Ritli este specialist in pediatrie, oncologie si hematologie, conferentiar universitar la Facultatea de Medicina si Farmacie a Universitatii din Oradea. Din 2010, este director medical al Spitalului Clinic Municipal "Dr. Gavril Curteanu" din Oradea.

Ritli este membru al Societatii Romane de Pediatrie, Asociatiei Romane de Sanatate Publica si Management Sanitar, Asociatiei Romane de Mucoviscidoza, al Societatii Romane de Gastroenterologie Pediatrica si este vicepresedinte al Societatii Romane de Oncohematologie Pediatrica.