Presedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, propune instituirea pedepsei cu inchisoarea pentru infractiuni grave. Intr-un material postat pe blogul sau, Voiculescu scrie ca "solutia, din punctul meu de vedere, este blocarea sistemului de reduceri ale pedepselor pentru infractiunile foarte grave, care se cer sanctionate cu inchisoarea pe viata. Pedofilii, traficantii de droguri, autorii de omoruri deosebit de grave trebuie sa ramana definitiv in afara societatii".

Dan VoiculescuFoto: AGERPRES

Voiculescu afirma ca "se contureaza in intreaga Europa - din Anglia pana in Norvegia - un sentiment de insatisfactie si insecuritate in raport cu un sistem juridic incarcat de proceduri care par puse in slujba infractorilor si criminalilor. Si care pot face, de pilda, ca un descreierat care impusca o suta de copii sa stea vreo 15 de ani intr-un penitenciar de lux. Ori care explica - asa cum se intampla in Romania (cititi aici) - cum e posibil ca un pedofil condamnat sa reajunga in libertate in doar trei ani pentru a face zeci de noi victime".

"In lipsa reactiei legiuitorului in fata unor astfel de aberatii, opinia publica se va radicaliza, solicitand fara succes reintroducerea pedepsei cu moarte. Solutia, din punctul meu de vedere, este blocarea sistemului de reduceri ale pedepselor pentru infractiunile foarte grave, care se cer sanctionate cu inchisoarea pe viata".

In opinia politicianului conservator, "pedofilii, traficantii de droguri, autorii de omoruri deosebit de grave trebuie sa ramana definitiv in afara societatii".

Vociulescu mentioneaza ca aceasta este una dintre cele trei propuneri pe care le-a prezentat societatii civile in vederea modificarii Constitutiei prin initiativa civica: "Maximul pedepselor prevazute pentru infractiunile de omor deosebit de grav, trafic de stupefiante si act sexual cu un minor este detentiunea pe viata, fara posibilitatea reducerii pedepselor pe parcursul executarii".