Deputatul democrat-liberal Sulfina Barbu a declarat, miercuri, ca bugetarii isi vor recupera salariile diminuate anul trecut de la 1 ianuarie 2012, in acest an ''bruma'' de bani in plus din bugetul central fiind folosita pentru sustinerea investitiilor.

''PDL a fost foarte clar si explicit. Si premierul a fost la fel de clar si explicit. Daca avem o bruma de bani in plus, din incasarea unor venituri mai mari, o mai buna colectare, dar si cresterea veniturilor la bugetul de stat din economii facute la diverse capitole de cheltuieli, noi consideram ca acesti bani trebuie sa fie dusi in investitii, in sustinerea in continuare a investitiilor, care creeaza locuri de munca si premisele pentru sustinerea cresterii economice. Si noi intotdeauna am discutat despre revenirea salariilor, pentru ca discutam despre o recuperare a salariilor bugetarilor de la 1 ianuarie 2012'', a afirmat liderul Organizatiei de femei a PDL, prezenta la Neptun, relateaza Agerpres.

Potrivit acesteia, fara o consolidare a cresterii economice in 2011, nu se mai poate ''spera'' ca in anul viitor sa existe cresterea economica ce este prognozata a fi cuprinsa intre 3,5% si 4%, ceea ce inseamna o crestere economica ''buna'', care poate fi resimtita si de cetateni.

''Eu am convingerea ca este bine sa venim pe o crestere economica solida pentru a putea da aceasta recuperare a salariilor pe toata perioada viitoare si pentru a nu mai fi nevoiti, in cazul unui declin, eu stiu, din cauza situatiei din Europa si din lume, sa reduci din nou salariile. Cred ca este important sa spunem adevarul, sa fim seriosi si sa facem recuperarea aceasta sustenabil, astfel incat sa poti sa o dai pe toata perioada lui 2012 si in anii care urmeaza'', a declarat Sulfina Barbu.

Potrivit parlamentarului democrat-liberal, cresterea economica din anul in curs este bazata in principal pe exporturi care se fac in UE in general.