"Orice rezultate dau aceste sondaje, PSD nu va cere renegocierea acordului USL", anunta presedintele PSD, Victor Ponta pe blogul personal. Sub titlul "Epoca de aur, sondajele de argint si dictatorul de tinichea", presedintele PSD scrie ca s-au finalizat sondajele in toata tara si ca in toate USL este consolidat ca vot politic la peste 50%.

"Orice rezultate dau sondajele, PSD nu va cere renegocierea acordului USL, pentru ca nu am pornit la drum ca Basescu cu gandul sa ne omoram aliatul cu prima ocazie! Tot ce am scris in documentul oficial (inclusiv principiul paritatii intre noi si ACD) ramane valabil cel putin pana in 2016; situatiile specifice aparute in anumite judete sau orase (foarte putine raportat la numarul total) le negociem cu buna credinta si in ideea de a lua cat mai mult de la PDL, nu unul de la altul; asa ca si aceasta speranta a pedelistilor e doar utopie!', scrie Ponta pe blogul personal.

Presedintele PSD mai spune ca nu a vorbit despre sondajele la nivel local pentru ca scopul acestora nu era propagandistic. Ponta recunoaste ca dincolo de scorul peste 50% in toate judetele, USL are probleme cu desemnarea canidatilor eligibili in cateva orase mari.

"E clar acum ca suntem peste PDL si satelitii sai in absolut toate judetele si localitatile (cu exceptia celor cu populatie maghiara). Avem insa si destule probleme, mai ales in cateva orase mari, sa identificam si un candidat capabil sa mobilizeze acest trend politic. Sondajele nationale le cunosc la fel de bine, nu ma pacalesc singur si nici nu cred ca sa minti grosolan te ajuta cu ceva" afirma liderul PSD.

Ponta a tinut sa precizeze ca nu se afla intr-o competitie cu liderul PNL, Crin Antonescu, ci sunt impreuna in echipa si orice 'punct' marcat de fiecare in parte il ajuta si pe celalalt.

'Daca USL isi pastreaza cei doi lideri pe primele doua pozitii la increderea in politicieni, imi este absolut indiferent daca sunt pe primul sau pe al doilea loc. Faptul ca am devenit intr-un an si jumatate, in perceptia publica, un lider care isi ajuta partidul si nu il incurca sigur ca ma satisface - si personal, si ca liniste pentru cei care ma sustin, si ca o confirmare ca masurile luate pana acum sunt corecte. (...)Dar Crin este si mai mult peste PNL, ceea ce il face o locomotiva de neinlocuit in acest moment', a precizat Ponta.