Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, miercuri, ca afirmatiile presedintelui Traian Basescu despre desemnarea premierului arata ca seful statului se vrea "un Mubarak al Europei", care sa scoata tancurile in strada dupa alegeri. Ponta a precizat ca articolul din Constitutie referitor la desemnarea premierului este de neinterpretat, in sensul ca, daca USL va obtine peste 50%, presedintele este obligat sa desemneze premierul propus de USL.

"Ori Traian Basescu vrea sa se transforme intr-un Mubarak al Europei si sa scoata tancurile in strada dupa alegeri, ca sa nu desemneze premierul USL, ceea ce nu cred ca are curaj, ori joaca la cacealma, de frica, si incearca sa isi faca lui si PDL curaj. Lucrurile sunt foarte clare: daca USL obtine peste 50% va propune premierul, iar daca lui Basescu nu ii convine, poate sa isi dea demisia inainte sa fie suspendat", a declarat Ponta, citat de Mediafax.

Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, la B1TV, comentand procentele USL din sondaje, ca in Constitutie se vorbeste, legat de desemnarea premierului, despre partidul care castiga majoritatea absoluta, si nu despre aliante.

Intrebat de moderatoare daca, dupa alegerile parlamentare din 2012, poate coabita cu un guvern format din membrii actualei opozitii, seful statului a amintit ca a "coabitat cu Guvernul Tariceanu, sustinut de PSD".

Citeste si: Basescu: Alianta PNL-PSD are o mare problema, chiar daca obtine 51%, Constitutia nu pomeneste nimic de o coalitie. PSD, un partid anacronic, condus de un lider imatur