Dupa ce in urma cu o luna 10 primari USL anuntau ca vor candida pe listele UNPR, marti inca patru edili locali parasesc tabara PSD-PNL. Potrivit unui comunicat de presa al UNPR, trei primari din Olt si unul din Ilfov au semnat o declaratie comuna prin care anunta ca vor candida din partea UNPR la alegerile locale de anul viitor. De la inceputul anului mai multi primari USL si-au anuntat intentiile de a parasi PSD, PNL si PC.

Matei Bragaru, primar PSD in localitatea Valeni, Iulian Preda, primarul PSD al localitatii Plesoiu, si Marius Preoteasa, primar PNL in localitatea Stoicanesti, din judetul Olt, au semnat marti o declaratie comuna prin care anunta ca vor candida din partea UNPR la alegerile locale de anul viitor, potrivit unui comunicat UNPR, remis Hotnews.ro

In luna mai 20 de primari PSD si PNL din judetul Olt au anuntat ca intentioneaza sa candideze la alegerilor locale 2012 pe listele UNPR. Printre acestia s-au numarat primarul PSD, Gheorghe Anghel si primarul Devei, Mircia Muntean care fusese exclus din PNL.

In luna iulie, potrivit unui comunicat de presa UNPR, citat de agentia Medifax alti 10 edili locali PSD, PNL si PC din judetul Dolj au semnat, o declaratie comuna prin care anuntau ca vor candida din partea UNPR la alegerile locale.

Presedintele Partidului Social Democrat, Victor Ponta, a declarat "ca primarii USL cedeza sub promisiunea unor fonduri pentru oras". "Ma astept, cunoscand cum functioneaza lucrurile in PDL, ca unii primari sa cedeze. Un primar din Romania, indiferent cum il cheama, e cersetor la usa doamnei Udrea", declara presedintele PSD pe 8 iulie, citat de agentia Agerpres.