Liberalul Varujan Vosganian si presedintele PSD, Victor Ponta se inteapa prin intermediul declaratilor de presa. Intr-o postare pe blog, Vosganian ii atrage atentia presedintelui PSD, Victor Ponta ca "USL nu doreste sa devina membra a Internationalei Socialiste". Vicepresedintele PNL face referire la declaratile de sustinere ale lui Ponta vis-a-vis de introducerea economatelor(propunere initiata de Guvern). In replica Ponta ii transmite ironic ca il aprecieaza "pe domnul Vosganian in al carui mandat de ministru de Finante s-au luat foarte multe masuri de protectie sociala".

Vosgaian scrie, pe blogul sau, ca declaratiile lui Victor Ponta privind infiintarea economatelor "reaminteste de vechea calitate de membru al Internationalei Socialiste" . Liberalul sugereaza ca reactia presedintelui PSD reflecta o apropiere de PDL. "Atunci cand, zilele trecute, domnul Victor Ponta a comentat cosul de solidaritate si infiintarea economatelor ca o "idee excelenta" care reaminteste de vechea calitate de membru al Internationalei Socialiste a primului ministru, am crezut ca e o remarca din seria celor cu care ne-a obisnuit presedintele PSD la adresa presedintelui Romaniei si a Guvernului sau.

(...)Sincer, nu doresc sa intru in polemica in legatura cu aceste compatibilitati intre PSD, partid membru al Internationalei Socialiste, si PD, partid puternic framantat de nostalgiile deceniului si jumatate cat timp a fost membru al aceleiasi Internationale", afirma Vosganian.

In final, vicepresedidntele PNL ii cere lui Ponta sa faca ce vrea dar sa nu amestece USL in promovarea masurilor populiste. "USL a fost infiintata ca sa-i salveze pe romani de saracie si nu ca sa intretina saracia si sa momeasca pe cei saraci cu pomeni. (...) Asadar, domnule Victor Ponta, puteti face cu PSD tot ce doriti, inclusiv economate si depozite de alimente tip I.C.R.A., cum propun PD si UNPR. In ce priveste, insa, USL, fiti, va rog, mai cu bagare de seama", incheie liberalul.

In replica, presedintele PSD a declarat ca il aprecieza pe domnul Vosganian, "in al carui mandat de ministru de Finante s-au luat foarte multe masuri de protectie sociala"

"Decizia USL este clara, anume revenirea salariilor bugetarilor la nivelul de dinainte de iulie 2010. Eu doresc in continuare sa raman in Internationala Socialista cu PSD, iar Varujan Vosganian sa ramana la PNL si la Partidul Liberalilor, dar il apreciez pe domnul Vosganian, in al carui mandat de ministru de Finante s-au luat foarte multe masuri de protectie sociala", a declarat Ponta citat de agentia Mediafax.

Vicepresedintele PNL, Varujan Vosganian a fost tras pe linie moarta de catre Crin Antonescu dupa ce a contestat si criticat decizile conducerii PNL.