Liderul PSD se situeaza pentru prima oara in ultimele sase luni pe locul intai in preferintele alegatorilor, potrivit ultimului sondaj IMAS, comandat de cotdianul Adevarul. Ponta il depaseste cu doar un procent pe Crin Antonescu, care a detinut primul loc din ianuarie pana in iunie. Potrivit sondajului, 26,8% aprecieri pozitive la capitolul ￯Incredere in politicieni" si este urmat de liderul PNL, Crin Antonescu, cu 25,9 %. Locul trei este ocupat de un alt liberal, fostul premier Calin Popescu-Tariceanu, cu o cota de incredere de 17,6%.

Prima parte a clasamentului este completata tot de personalitati din Opozitie: Mircea Geoana (PSD) cu 17% si Teodor Melescanu (PNL) cu 14,9%. Pozitiile de la cinci la zece sunt ocupate, cu exceptia lui Corneliu Vadim Tudor, de reprezentanti ai arcului guvernamental.

Astfel, presedintele Traian Basescu si Theodor Stolojan (PDL) au ambii 11,7%, premierul Emil Boc (PDL) cotat cu 10,9% iar liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor cu 10,6%. Pe ultimul loc se afla vicepremierul Marko Bela (UDMR) cu doar 4,6%.

Citeste integral rezultatele sondajului IMAS pe site-ul Adevarul.