Presedintele PSD, Victor Ponta, considera drept o masura ''excelenta'' initiativa ''cosul pensionarului'', anuntata de liderul UNPR, Marian Sarbu, la inceputul acestei luni, relateaza Agerpres.

''Este o masura excelenta. Sincer este o masura atat de stanga incat Emil Boc, fost membru al Internationalei Socialiste, merita felicitat pentru asta. Nu va asteptati de la mine sa fiu impotriva masurilor socialiste luate de Guvernul Boc. E o problema de coerenta, e adevarat. Ne dorim foarte tare ca intr-adevar pensionarii sa beneficieze de asemenea masuri si nu eventual niste membri PDL care descopera ca sunt pensionari'', a declarat luni liderul PSD.

Presedintele Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei (UNPR), Marian Sarbu, a declarat, la inceputul acestei luni, ca pensionarii ar putea beneficia, incepand cu luna septembrie sau octombrie, de sprijin pentru achizitionarea alimentelor de baza.

Liderul UNPR a precizat atunci ca a avut loc in cadrul Coalitiei o 'discutie generala'' despre instituirea unui ''cos al pensionarului'', respectiv o discutie cu privire la un sprijin care ar urma sa fie acordat pensionarilor in dorinta de a putea asigura achizitionarea unor produse alimentare de baza la preturi mult mai mici decat cele de pe raft.

''A fost o discutie (n.r. in cadrul Coalitiei) in legatura cu posibilitatea de a sprijini pensionarii, in principal pe cei cu venituri mici, de a achizitiona aceste produse. Lucram la un proiect in sensul acesta. Va fi nevoie de un act normativ, dar s-a discutat in mod generic despre o astfel de posibilitate. Nu este nevoie de niste perioade lungi de timp pentru acest lucru (n.r. pentru implementarea proiectului). Cred ca se va putea materializa la inceputul toamnei, septembrie - octombrie'', a adaugat Marian Sarbu.

Presedintele UNPR a aratat ca ar putea fi stabilite relatii cu producatorii care sa preia marfurile la preturi mici si pentru a fi vandute cu adaos comercial scazut si a mentionat ca ajutorul oferit pensionarilor nu ar implica fonduri suplimentare de la bugetul de stat.