Un sodaj de opinie publicat de presa locala din Arges, atribuit Avangarde si realizat pentru PSD, indica faptul ca actualul presedinte al Consiliului Judetean Arges, Constantin Nicolescu (PSD) ar castiga un nou mandat in 2012 cu 45,3% iar Mircea Andrei (PDL) ar lua 8,2%. Nicolescu a fost arestat in ianuarie de procurorii DNA, eliberat si trimis in judecata in luna mai, fiind acuzat de fapte de coruptie. In sondajul atribuit Avangarde, PSD ar obtine in Arges 58,7%, PDL - 15,1%, PNL - 13,5%, ceea ce ar insemna ca scandalul de coruptie nu a afectat deloc scorul partidului, dimpotriva, ar obtine chiar mai mult decat in 2008.

Constantin NicolescuFoto: Agerpres
  • Deputat PNL: In sondajul efectuat de noi, PNL are pe Arges un scor de aproximativ 19%, iar PSD 55%. Argesul este un fief al PSD, iar Pendiuc si Nicolescu sunt foarte bine cotati. Scandalurile provocate de senatorul PDL Mircea Andrei au favorizat USL.

Ziarul Argesul a publicat miercuri, 20 iulie, rezultatele unui sondaj de opinie realizat de Avangarde pentru PSD in perioada 5-11 iunie. Dintre cei care au indicat efectiv un partid (79,4%), au raspuns: PSD - 58,7%, PDL - 15,1%, PNL - 13,5%, PP - 5,9%, PRM - 3,7%, PC - 1%, altele - 2,1%. Chestionati cu privire la candidatul pe care l-ar vota pentru presedintia CJ Arges, cei 1.200 de repondenti au raspuns: Constantin Nicolescu (USL) - 45,3%, Mircea Andrei (PDL) - 8,2%, Marian Fulga (PP) - 5,5%.

Presedintele Consiliului Judetean Arges, Constantin Nicolescu, care este si seful filialei locale a PSD, a fost trimis in judecata de procurorii DNA, fiind acuzat de frauda cu fonduri europene, fals si uz de fals, luare de mita si instigare la abuz in serviciu. A fost arestat preventiv la sfarsitul lunii ianuarie, dar la scurt timp dupa aflarea deciziei a acuzat probleme medicale. A fost dus la spital si operat pe cord deschis la Spitalul de Urgenta Floreasca din Capitala. Vezi detalii aici

In luna mai, Nicolescu a mentionat insa ca va fi trecut in sondajele USL ca potential candidat. "In sondaje e clar ca nu se va evita sa se dea numele meu, dar particiarea mea depinde de cum ma voi simti, din punct de vedere al sanatatii. Am facut un test la Bucuresti si nu l-am trecut, am emotii, nu pot sa ma prezint in momente mai profunde pentru ceea ce inseamna trairea interioara", a exlicat el. La alegerile din 2008, Constantin Nicolescu a castigat sefia CJ Arges cu peste 46% din voturi.

PSD si PNL realizeaza in fiecare judet, fiecare separat, sondaje de opinie in baza carora urmeaza sa fie stabiliti candidatii la alegerile locale din 2002. Deputatul PNL de Arges, Andrei Gerea, a declarat pentru HotNews.ro: "In sondajul efectuat de noi PNL are pe Arges un scor de aproximativ 19%., undeva la 18, 7% iar PSD 55%. Argesul ese un fief al PSD iar Pendiuc (actualul primar al Pitestiului) si Nicolaescsu sunt foarte bine cotati. Scandalurile provocate de senatorul PDL Mircea Andrei au favorizat USL".

Gerea mai spune ca libealii au inceput sa creasca in sondaje la nivelul judetului Arges: "PNL este in crestere fata de 2008, cand aveam undeva la 10%. Acum procentul aproximativ este de 19%. PDL are in sondajul nostru undeva la 16%, in opinia mea un procentaj surprinzator avand in vedere ca nu au facut decat dezastru in ultimii doi ani". Potrivit deputatului PNL, sondajele interne au fost comandate de catre conducerea centrala a PNL si au fost efectuate de catre Agentia de Rating Politic, Gallup si CCSB.

Liderii USL au declarat, recent, ca in urma sondajelor din teritoriu in baza carora urmeaza sa fie stabiliti candidatii celor doua partide, Uniunea ar avea "intre 60% si 66%. Secretarul General al PSD, Liviu Dragnea, afirma, citat de Gandul, ca "trendul este in crestere". Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat pentru RFI ca "la cea mai rezervata evaluare, scorul politic al USL este undeva intre 55 si 60%", adaugand ca cifrele prezentate in presa i se par realiste. Pe de alta parte, ministrul muncii, Sebastian Lazaroiu, a declarat intr-un interviu pentru ziare.com ca "in ultimul sondaj de opinie, USL a intrat sub 50%" si ca "se confirma trendul descendent".