Premierul Emil Boc a fost surprins, marti dupa-amiaza, in timp ce cobora dintr-un elicopter al Serviciului Roman de Informatii, pe Aeroportul Baneasa, el fiind insotit de doi copii, dintre care unul era fiica sa mai mica, transmite Realitatea TV. Purtatorul de cuvant al Executivului, Ioana Muntean, a spus ca premierul a achitat SRI contravaloarea transportului.

Boc a participat marti la inaugurarea unei fabrici de componente aeronautice la Ghimbav, el intorcandu-se in Bucuresti la bordul unei elicopter ce apatine SRI.

La sosirea pe Aeroportul Baneasa, echipa postului Realitatea TV l-a filmat pe premier insotit de doi copii, dintre care unul era fiica sa mai mica.

Intr-o interventie la Realitatea TV, purtatoarea de cuvant a Executivului, Ioana Muntean, a spus ca premierul a achitat SRI contravaloarea transportului, 2.113 lei. Muntean a afirmat pentru Agerpres ca seful Executivului avea de pregatit sedinta de Guvern de miercuri si a luat decizia de a se intoarce cu elicopterul, impreuna cu cei doi copii.

Potrivit unor informatii, o ora de zbor cu un aparat de acest fel costa circa 1.500 de euro.

Premierul Boc a spus si el ca "am platit deplasarea celor doi minori cu bani personali". El a adaugat ca a fost insotit de fata sa mai mica si de nepotul sau, Tudor.

"Nu exista niciun ban public cheltuit" in aceasta situatie, a afirmat Boc, adaugand ca a fost la Brasov "in misiune oficiala".

El a spus ca va face publica factura pentru serviciul de transport asigurat de SRI. Boc a explicat ca in calitate de demnitar are dreptul sa solicite transportul unor persoane ale familiei cu elicopterul SRI, conform art.6 din legea de organizare si functionare a SRI.

UPDATE Emil Boc la Realitatea TV: Desi nu eram obligat, am platit 2.130 lei deplasarea fiicei si nepotului cu elicopterul

"Am fost la Braşov pentru a aparticipa la inaugurarea din Ghimbav a unei importante investiţii în România a unei fabrici care produce componente pentru avioane. Am plecat dimineaţă cu elicopterul, demnitarii având posibilitatea să aleagă între deplasarea cu coloana oficială sau cu elicopterul", a spus şeful Executivului.

"La întoarcere, am luat cu mine pe fiica mea cea mică, Patricia, care se afla la socrii mei, şi alături de ea este şi nepoţelul meu Tudor, pentru transferul celor doi minori am plătit suma de 2.113,60 bani, achitând cu bani personali", a mai spus Emil Boc.