Ministrii care "nu au facut performate trebuie remaniati", insa decizia in acest caz ii va apartine premierului Emil Boc, a declarat, vineri, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, adaugand ca "intotdeauna gasesti pe cineva care sa faca macar cat ai facut tu" si ca inclusiv la ministerul ei se putea face mai mult, potrivit Mediafax.

Elena Udrea mai spune ca nu se simte vizata de verificarile care se fac in cazul fondurilor europene: "Nu ma simt vizata, dar se putea face mult mai mult. Se puteau absorbi mult mai multe fonduri chiar si la ministerul pe care il conduc. Insa tine foarte mult si de ceea ce fac beneficiarii, iar beneficiarii in cazul nostru sunt primariile si consiliile judetene".

"Domnul Boc ne poate spune daca remaniaza pe cineva sau nu. Cei care nu au facut performanta in fruntea ministerelor lor, nu ma refer doar la fondurile europene, trebuie remaniati. Nimeni nu este de neinlocuit si intotdeauna gasesti pe cineva care sa faca macar cat ai facut tu", a adaugat Elena Udrea.

Si secretarul general al PDL, deputatul Ioan Oltean, a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, ca se discuta in partid despre remaniere, dar aceasta "chestiune este exclusiv" sarcina premierului.

Premierul Emil Boc le-a reprosat ministrilor ca nu si-au respectat angajamentele privind cresterea volumului de fonduri europene atrase, asumate inclusiv in sedinta de guvern la care a participat si presedintele Traian Basescu, si le-a cerut explicatii, solicitand si un raport in maxim o saptamana.

La discutii au participat ministrii Comunicatiilor, Administratiei si Internelor, Educatiei si Dezvoltarii Regionale, restul institutiilor fiind reprezentate la nivel de secretar de stat.

Presedintele Traian Basescu a fost, joi, la Guvern, unde a avut o discutie cu premierul Emil Boc, inaintea sedintei pe care seful Executivului a avut-o cu ministrii privind fondurile europene.

Premierul a anuntat, miercuri, ca stadiul absorbtiei fondurilor UE va fi analizat joi, intr-o reuniune programata sa fie organizata la Palatul Victoria, iar monitorizarea procesului de atragere a banilor europeni va continua pe perioada verii.

Presedintele Traian Basescu le-a cerut ministrilor, la o sedinta de guvern in luna iunie, sa se gandeasca daca mai pot face parte din Cabinet dupa prima jumatate a anului, in cazul in care datele care vor fi analizate pentru primul semestru vor indica un nivel redus al absorbtiei fondurilor UE si al investitiilor in domeniile pe care le gestioneaza.