Cezar Catalin Marin, un fost consilier al europarlamentarului Vadim Tudor, sustine ca liderul PRM ar fi incasat 40 000 euro pe baza unor contracte care contin semnatura sa falsificata. Cezar Catalin Marin a declarat pentru HotNews.ro ca a descoperit trei contracte emise de o societate de contabilitate angajata de Vadim Tudor pe care apar semnaturi ce nu ii apartin. Fostul colaborator al lui Vadim Tudor a declarat ca a depus si o plangere penala pentru inselaciune si fals in inscrisuri. Cezar Catalin Marin a povestit pentru HotNews.ro cum a ajuns consilier al lui Vadim si cum a descoperit presupusele falsuri.

  • Contactat de HotNews.ro, Vadim Tudor a refuzat sa comenteze cazul, dar intr-un comunicat public respinge acuzatiile

Cezar Catalin Marin a povestit intr-un interviu pentru HotNews.ro cum a devenit consilierul lui Vadim Tudor si cum a descoperit ca semnatura lui ar fi fost falsificata. Asculta interviul mai jos:

Cezar Catalin Marin ex-consilier Vadim by Biro Attila

  • "In cursul lunii iunie 2009, am fost solicitat de europarlamentarul VADIM TUDOR sa fiu de acord cu angajarea subsemnatului in cadrul cabinetului de europarlamentar in functia de asistent local, aspect cu care am fost de acord.
  • Am inceput colaborarea. Am fost interfata lui. Nu vreau sa intru in detalii. I-am creat unele legaturi pe care mi le-a solicitat.
  • Am hotarat sa imi dau demisia dupa ce in luna iunie, cand am vrut sa imi fac un credit, mi s-a cerut de la banca o serie de acte. L-am intrebat pe Vadim de unde sa iau actele. Mi-a indicat compania Spectrum SRL cu care are un contract pentru contabilitate/ De alfel inteleg ca este o directiva care ii obliga pe Parlamentari sa isi angajeze companii de contabilitate. Asta s-a realizat in urma raportului Galvi.
  • In momentul in care m-am deplasat la societatea Spectrum, am fost pus sa semnez un contract care insa nu e inregistrat la camera de munca. Am aflat de alte trei contracte care apar ca semnate de mine. Acele contracte nu sunt semnate de mine. Eu nu am primit nici un ban. Vadim m-a dus cu vorba. Este vorba de 40 000 euro.
  • Ca urmare a ceea ce am descoperit mi-am dat demisia. Pe 1 iulie am inaintat o plangere la ICCJ pentru inselaciune si fals in inscrisuri.
  • Angajatorul este Vadim Tudor. Raportul meu este cu Vadim Tudor. Nu puteau fi semnate de altcineva, pentru ca ordonatorul principal de credite este Vadim Tudor.
  • El trebuie sa vina cu dovezile, eu il acuz de aceste infractiuni.
  • Vadim Tudor mi-a inselat buna-credinta. Mereu i-am spus de bani. A tras de timp", a declarat Cezar Catalin Marin

Cezar Catalin Marin a transmis si o scrisoare oficiala adresata Parlamentului European in care a relatat acuzatiile formulate impotriva eurodeputatului Vadim Tudor.

In scrisoare, acesta spune ca desi a fost angajat din iunie 2009 nu a primit nici un ban pentru activitatile de consiliere. Cezar Catalin Marin a explicat pentru HotNews.ro ca a acceptat sa lucreze pentru Vadim Tudor deoarece "vorbim de o personalitate, nu de un gunoier".

Cat despre faptul ca a lucrat din 2009 pana in 2011 fara a primi bani, acesta a declarat ca i-a solicitat lui Vadim banii, dar ca mereu a fost amanat. "Mereu imi spunea: << fii intelegator, nu acum, nu au intrat banii.>> Or din ce vedem el a incasat banii".

Vezi mai jos scrisoare trimisa de Cezar Catalin Marin

solicitare informatii Bruxelles.

Cezar Catalin Marin a prezentat si cateva documente prin care, dupa cum sustine el, demonstreaza ca semnatura de pe trei contracte realizate de cabinetul de eurodeputat al lui Vadim Tudor nu ii apartin. Pe contracte apar numele companiei Spectrum si un reprezentant legal Anghelescu Daniil.

Cezar Catalin Marin a explicat ca nu a semnat nici unul din cele trei contracte si ca cel mai probabil acestea au fost realizate pentru ca Vadim Tudor sa poata incasa banii de la Parlamentul European. Cezar Catalin Marin mai spune si ca eurodeputatul are la dispozitie un fond de 17 000 euro lunar pentru activitatile sale care includ si plata salariilor consilierilor. Cezar Catalin Marin a prezentat si doua exemple de semnaturi, una care ii apartine si una de pe un contract despre care sustine ca este falsificat.

Vezi mai jos documentele. Nota: prima semnatura este cea pe care Cezar Catalin Marin o recunoaste, iar cea de-a doua este cea despre care spune ca fost falsificata.

Cezar Catalin Marin (dreapta) alaturi de Giulio Andreotti

Cezar Catalin Marin (dreapta) alaturi de Giulio Andreotti

Foto: Hotnews

Cezar Catalin Marin are 38 de ani. Potrivit Oficiului National al Registrului Comertului, detine actiuni la cinci societati comerciale. Cezar Catalin Marin este si fiul generalului de informatii externe Ion Marin, decedat in 2007. Despre generalul Ion Marin, chiar "trustul de presa" al lui Vadim a publicat in 2010 un articol omagiator vezi link-ul aici

Contactat de HotNews.ro pentru a-si prezenta punctul de vedere, eurodeputatul Vadim Tudor a refuzat sa vorbeasca. "Nu vorbesc asa cu oricine. Adresati-va trustului meu de presa. Am publicat un comunicat de presa cu punctul meu de vedere", a declarat Vadim Tudor. In comunicatul de presa, Vadim Tudor sustine ca acuzatiile formulate de Cezar Catalin Marin nu sunt reale.

"E de prisos sa mai spun ca eu nu ma ocup de plati si de salarii, ci se ocupa echipa mea de consilieri. Haimanaua C. Marin si-a primit toate salariile, desi n-a muncit nici macar o zi", spune Vadim in comunicat. Vezi mai jos comunicatul integral.