Comisia juridica a Camerei Deputatilor a dat aviz negativ marti unui proiect de lege potrivit caruia producatorii erau obligati sa puna pe haine etichete confectionate din materiale cu rugozitatea cel mult egala cu materialul din care sunt facute acestea, relateaza Agerpres.

Proiectul de lege este initiat de deputatul Partidului Democrat Liberal (PDL) Daniel Oajdea, a fost respins de Senat si urmeaza sa primeasca raport de la Comisia de industrii a Camerei Deputatilor.

Potrivit deputatului liberal Alina Gorghiu, membru al Comisiei juridice, proiectul de lege a primit aviz negativ deoarece, procedural, el viza modificarea unei hotarari de guvern, iar o hotarare de guvern nu poate fi modificata prin proiect de lege.

Un alt membru al Comisiei juridice, deputatul PSD Ciprian Nica, a spus ca i s-a parut normal ca acest proiect sa primeasca aviz negativ deoarece 'este hilar'.

"Ne-am distrat cand l-am discutat in comisie. S-ar putea sa exageram undeva, sa legiferam absolut totul. In opinia unora ar trebui sa legiferam si cum mergem sau cum putem etichetele la pantofi. Este cel putin hilara initiativa, eu cred ca ar trebui sa aprofundeze mai mult problema domnul Oajdea. Parca o data mi-am cumparat un tricou si m-a deranjat eticheta, dar pur si simplu am taiat-o ca si pe nodul gordian. Daca eticheta nu poate fi desfacuta, o tai. Ideea sa legiferezi cum sa pui etichetele este amuzanta. Daca initiatorul vrea ca etichetele sa fie mai moi, ar trebui sa se adreseze asociatiei confectionerilor din Romania si celorlalti care lucreaza in domeniu, sa merga la UE si sa spuna punctul de vedere acolo. Chiar in Parlamentul Romaniei gasesc ca avem multe probleme serioase, cum e Codul Penal pe care nu reusim sa-l terminam, decat aceste chestiuni", a spus Nica.