Marian Vanghelie "nu a avut sansa altora de a isi putea face in tinerete studiile corespunzatoare", iar unii speculeaza acest lucru si "il scot la rampa ca sa-si bata joc de el", a declarat joi presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, citat de Mediafax: "Am dat o replica la ceea ce vad ca formeaza obiectul unora, sa-l scoata la rampa ca sa creeze obiect de ironie de tot felul. El are calitatile lui, pe care altii nu le au, are neajunsurile lui, care tin de o anumita imprejurare a vietii: nu a avut sansa altora ca in tinerete sa poata sa-si faca studiile corespunzatoare. Si el uneori nu tinea seama de acest lucru, pentru ca, daca ar fi mai atent, mai prudent, nu s-ar expune".

"De aia am spus ca unii speculeaza treaba asta, il scot la rampa ca sa-si bata joc de el si nu-i frumos, nu e bine, pentru ca omul are alte calitati. Nu stie sa vorbeasca, nu are nici pregatirea necesara, dar are alte calitati: s-a dovedit un bun gospodar, un bun organizator, e primar reales de cateva ori, la un moment dat, ca sa si demonstreze acest lucru, s-a retras din partid si s-a prezentat ca independent si a castigat. Deci omul are niste calitati evidente de bun gospodar de bun organizator chiar si la nivelul Capitalei", a adaugat Ion Iliescu.

Presedintele de onoare al PSD a tinut sa dea asigurari ca Vanghelie nu e scos pe tusa, nu e dat afara si nu este inlaturat din partid.

Miercuri, presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, s-a aratat, la finalul unei intalniri a conducerii PSD, suparat pe presa, reprosand ziaristilor ca isi bat joc de Marian Vanghelie, care "sta mai prost" cu limba romana si care, "ca fraierul", se lasa atras in emisiuni care il compromit: "Marian Vanghelie sta mai prost cu limba romana si voi va bateti joc de el de fiecare data. El, ca fraierul, se lasa atras in emisiuni ca sa fie compromis si de asta sufera si membrii partidului, si nu il luati in serios".