​Social-democratii sunt nelamuriti in ceea ce priveste actualul statut al organizatiei PSD Bucuresti. Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, sustine ca in sedinta Comitetului Executiv de luni s-a decis infiintarea unui birou interimar coordonator pentru a relansa organizatia, si nicidecum nu s-a dizolvat actuala conducere. Iliescu sustine ca nu s-a luat nici o clipa decizia de dizolvare a conducerii PSD Bucuresti. In schimb, presedintele PSD, Victor Ponta, declara clar ca el este actualul presedinte al organizatiei si ca forul de conducere al acesteia a fost dizolvat. Neoficial, liderii de organizatii din tara sunt nemultumiti de decizie, insa la nivel oficial spun ca totul este in regula.

"S-a votat si s-a acceptat crearea unui comitet de sprijin pentru organizatia PSD Bucuresti, nu este vorba de dizolvarea conducerii organizatiei. Nu s-a pus problema asa. Acest lucru urmeaza sa fie transat in continuare. Nu s-a decis dizolvarea conducerii PSD Bucuresti", a explicat Iliescu pentru HotNews.ro.

Intrebat daca Vanghelie mai este lider la PSD Bucuresti, Iliescu a precizat ca Vanghelie "nu a fost inlocuit sau exclus, ci face parte alaturi de ceilalti din grupul de coordonare al organizatiei".

In schimb, presedintele PSD Victor Ponta sustine contrariul: "Nu mai e presedinte Vanghelie, stiu ca e neplacut, dar trece. Acum presedinte la Bucuresti sunt eu, biroul de coordonare este cel care ia decizii. Azi ne vedem din nou, maine din nou".

Potrivit surselor HotNews.ro, mai multi social-democrati sunt nemultumiti ca in sedinta CEX s-a votat infiintarea unui comitet care sa ajute organizatia si nu sa fie dizolvata conducerea acesteia.

Totdata, in interiorul PSD este vehiculata informatia ca o serie de lideri de organizatii vor sa ceara convocarea unei sedinte CEX si reluarea votului. Informatia a fost insa infirmata de mai multi social-democrati, inclusiv de presedintele PSD, Victor Ponta.

"Nu mi-a cerut nici o filiala sa se reia votul. Am si semnat decizia, e o tema falsa", a declarat Ponta pentru HotNews.ro.

Noul birou de coordonare al PSD Bucuresti se intalneste la aceasta ora (miercuri seara) la sediul central al partidului cu liderii organizatiilor de sector.