Presedintele Traian Basescu a declarat marti dupa intalnirea cu presedintele Republicii Elene ca Grecia este al 5-lea investitor din Romania, in domeniul bancar, industria alimentara, telecomunicatii si multe alte zone: "toate cele 7 banci care opereaza pe piata romaneasca au un comportament absolut normal, isi desfasoara activitatea bine si onest pe piata romaneasca;... detinand circa 27% din piata romaneasca bancile grecesti au avut un aport important la iesirea Romaniei din recesiunea economica si pentru asta le multumim", a spus seful statului.

Traian Basescu a sustinut ca nici "in perioada cea mai dificila", cand criza s-a resimtit puternic in Romania, respectiv in anii 2009 si 2010, "bancile grecesti nu au facut niciun pas inapoi, fiind bine capitalizate si continuand sa finanteze procesele economice din Romania".

Presedintele Traian Basescu a declarat saptamana trecuta ca Mugur Isarescu i-a spus ca nici o banca din "state aflate in dificultate" nu a scos capital din Romania.

Potrivit presedintelui, situatia bancilor "din state aflate in dificultate" nu ne da, deocamdata, motive sa ne temem, iar toate fluxurile de capital sunt supravegheate de Banca Nationala a Romaniei.