Presedintele Republicii Elene, Karolos Papoulias, i-a spus omologului roman, Traian Basescu, ca ar fi putut sa amane vizita in Romania, pe motiv ca are probleme in tara, dar dorinta lui a fost de a se intalni cu seful de stat roman si de a discuta "marile probleme" pe care Grecia le are la ora actuala.

"Domnule presedinte, va spun inca o data: Bun venit la Bucuresti. Vizita dvs ne onoreaza, va multumesc ca ati raspuns invitatiei mele de a ne vizita. Apreciez vizita dvs cu atat mai mult cu cat cu usurinta ati fi putut spune: 'Am probleme acasa, s-o amanam!' Va multumesc mult ca ati dat curs invitatiei", a spus Basescu, in debutul intrevederilor tete-a-tete de la Palatul Cotroceni cu presedintele grec.

Seful de stat elen i-a multumit lui Basescu pentru invitatie si a punctat ca ea reprezinta o continuare a celei efectuata de presedintele roman in Grecia.

"Poate ca as fi putut sa spun ca am probleme in tara, sa aman aceasta vizita sau chiar si sa o zadarnicesc, sa spun ca am de intampinat anumite probleme, dar dorinta mea era de a va intalni si a discuta impreuna marile probleme pe care Grecia le are la ora actuala, am dorit sa dau curs invitatiei dvs si sa ne intalnim la Bucuresti", a spus Papoulias, citat de Agerpres.

In replica, presedintele Basescu a afirmat: "Nu numai Grecia. Si Romania are probleme si toata regiunea noastra are probleme si este foarte important sa le discutam".

Presedintele Greciei efectueaza, marti si miercuri, o vizita oficiala in Romania, la invitatia omologului roman.