Biroul Permanent al Senatului a amanat, marti, luarea unei decizii privind sesizarea Comisiei Juridice in legatura cu proiectul de revizuire a Constitutiei transmis de presedintele Traian Basescu, discutiile fiind amanate pana la toamna, anunta Agerpres. Potrivit vicepresedintelui Senatului, Ioan Chelaru (PSD), nu s-a putut lua o decizie prin vot, scorul fiind foarte strans, iar reprezentantii opozitiei si ai puterii au fost prezenti in numar egal, de sase la sase.

Ioan Chelaru a precizat ca a existat o prima propunere, ca proiectul sa fie trimis la Comisia Juridica pentru ca aceasta sa stabileasca competenta Senatului, in paralel cu cea a Camerei Deputatilor, pe proiectul de lege, insa votul a fost 6 la 5, cu o abtinere, deci nu s-a putut lua o decizie. El a adaugat ca nici a doua propunere - cea privind sesizarea pe fond a Comisiei Juridice, in paralel cu cea a Camerei Deputatilor - nu a intrunit majoritatea voturilor celor prezenti, votul fiind de 6 la 6.

"Propunerea presedintelui Senatului a fost sa revenim cu discutii pe acest subiect in viitoarea sedinta a Biroului permanent al Senatului, insa, probabil, reprezentantii puterii sa repuna in discutie", a spus vicepresedintele Senatului. El a adaugat ca "opinia specialistilor este ca nu se poate discuta in paralel in cele doua Camere".