Presedintele Organizatiei judetene Neamt a Partidului Conservator (PC), Cristian Liciu, s-a autosuspendat din functie pe o perioada nedeterminata, luni, in cadrul Biroului Executiv Central al partidului, avand in vedere problemele de imagine si problemele personale pe care le are in judet, a anuntat liderul conservator Daniel Constantin, transmite Agerpres.

"Perioada aceasta va expira probabil cand dansul isi va demonstra sau nu nevinovatia sau poate ca nu va expira niciodata, in functie de ceea ce va reusi sa demonstreze public in urma scandalului care l-a vizat la nivelul organizatiei judetene si a judetului Neamt", a declarat presedintele PC.

Presedintele filialei nemtene a PC, Cristian Liciu, este protagonistul unui filmulet postat pe YouTube, in care politicianul isi agreseaza sotia. Scena se deruleaza in curtea unui imobil si dureaza cateva zeci de secunde. Mai multe persoane asista la incident, dar nimeni nu intervine inainte ca sotia lui Cristian Liciu sa fie trantita la pamant. Sotia incearca ulterior sa riposteze, iar politicianul aproape ca o accidenteaza cu masina. Filmuletul este datat 7 iunie 2011 si a fost, cel mai probabil, surprins de o camera de supraveghere.

Cristian Liciu este co-presedinte al USL Neamt si a fost presedinte al filialei locale a PSD, inainte de a trece in barca PC. Profesional, a ocupat functia de consilier judetean si director al Oficiului pentru Protectia Consumatorului.