Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat sambata ca reorganizarea administrativa a Romaniei trebuie amanata daca se doreste salvarea actualei coalitiei de guvernare.

"Trebuie sa pastram reorganizarea regiunilor pe un fagas economic si trebuie sa amanam reforma administrativa daca dorim sa salvam coalitia, iar noi dorim sa o salvam", a afirmat acesta, in cadrul reuniunii Consiliului Reprezentantilor Unionali (CRU) ai maghiarilor.

El a precizat ca UDMR nu se teme de intrarea in opozitie desi "acum nu e momentul sa sarim dintr-o luntre in alta": "Exista viata si pe cealalta parte, am mai fost in opozitie si vom mai fi in opozitie", a precizat el, adaugand insa ca daca partidul pe care il conduce va iesi de la guvernare va avea "sarcini foarte grele in 2012".

"Noi trebuie sa luam decizii si sa ducem o politica care intotdeauna sa adauge ceva la ceea ce am construit pana acum (...) Noi trebuie sa fim foarte atenti si sa actionam in unitate", a spus Kelemen Hunor.

Vom discuta despre regiunile de dezvoltare "poate la toamna, poate la inceputul anului viitor", a precizat el.

"Suntem interesati ca aceste regiuni de dezvoltare sa fie dezvoltate dar nu in aceasta forma (a reformei administrative) si nu in acest moment, pentru ca nu suntem pregatiti si nu putem sustine aceasta varianta", a subliniat Kelemen Hunor.

"Propunem sa amanam discutiile si decizia privind reforma administrativa si sa ne concentram asupra descentralizarii, a reformei administratiei centrale si locale, pastrand cele 41 de judete".

Liderul UDMR a precizat ca pentru realizarea reformei administrative "trebuie facuti pasii necesari pentru a gasi o formula acceptabila pentru majoritatea parlamentara".

"Daca nu vrem instabilitate politica si economica, atunci punem aceste lucruri in paranteze", a incheiat acesta.