Presedintele Partidului National Liberal (PNL), Crin Antonescu, i-a adresat joi o scrisoare regelui Mihai I in care ii cere scuze in numele "romanilor care-si respecta istoria" pentru ca "a fost jignit" de presedintele Traian Basescu.

"Va scriu in numele tuturor romanilor, republicani sau monarhisti, care-si iubesc tara si isi respecta istoria. Ati fost jignit inca o data si am fost cu totii jigniti inca o data de catre un apatrid moral, care se afla astazi, vremelnic si din ce in ce mai abuziv, in fruntea statului roman. In numele tuturor compatriotilor mei care Va respecta ca pe un simbol al istoriei noastre, Va cer eu iertare pentru aceasta agresiune stupida si ticaloasa. Suntem alaturi de Majestatea Voastra pentru ceea ce ati reprezentat si reprezentati, din respect pentru istoria si demnitatea Romaniei", se arata in scrisoarea lui Crin Antonescu catre regele Mihai, citata de Agerpres.

Presedintele Traian Basescu a declarat miercuri seara intr-o emisiune de televiziune ca "abdicarea regelui a fost un act de tradare a interesului national al Romaniei".