"Orice este posibil, mai putin sa oprim gravitatia. In rest, orice este posibil", a fost raspunsul dat, miercuri, de liderul UDMR, Kelemen Hunor, la intrebarea unei jurnaliste privind eventuala iesire de la guvernare a Uniunii, in cazul in care nu se va ajunge la un acord in coalitie in privinta reorganizarii administrativ-teritoriale. "Noi nu acceptam varianta 8 regiuni transformate in 8 judete. Cautam varianta de mijloc, care va fi varianta de mijloc in acest moment nu stiu. Cand vom gasi o formula de compromis o vom anunta, deocamdata ea nu exista", a adaugat liderul UDMR.

Declaratiile lui Kelemen Hunor:

Nu putem accepta nicio varianta care nu tine cont de acele conventii internationale ratificate de Romania, care vorbesc inclusiv de minoritati.

Nu putem accepta nicio varianta care aduce deservicii comunitatii maghiare. Sambata veti cunoaste pozitia noastra exacta.

Tare mult va rog sa nu va concentrati doar asupra celor 2 judete, Harghita si Covasna. Reforma administrativa vizeaza intreaga tara. De 10 zile vorbim doar de aceste doua judete, parca problemele Romaniei s-au concentrat brusc in secuime. Sunt si alte interese.

Noi nu facem un joc de puzzle - dezlipim si alipim judete. Noi vorbim de interesele comunitatilor locale, interese in sensul bun, nu ale baronilor locali.

Vom discuta cu colegii din judete, din organizatiile judetene. Marea lor majoritate spun ca e bine sa facem referendumuri locale. In marea majoritate a judetelor exista o tendinta de a accepta aceste referendumuri, dar nu am luat o decizie pana acum.

Noi nu acceptam varianta 8 regiuni transformate in 8 judete. Cautam varianta de mijloc, care va fi varianta de mijloc in acest moment nu stiu.