Site-ul de stiri Impact News a filmat mai multi deputati ai PDL votand la doua cartele ordonanta de urgenta privind recalcularea pensiilor militarilor. Invitat la un post de televiziune sa comenteze imaginile cu deputatii democrat-liberali, Gelu Visan (PDL) a semnalat ca Victor Ponta apare ca a votat, in sistemul electronic de vot din Camera Deputatilor, la ora 13:56, un proiect de lege, in conditiile in care la ora 14:00 daduse deja declaratii de presa la Palatul Cotroceni.

Declaratiile sale au venit dupa ce site-ul de stiri Impact News a filmat mai multi deputati ai puterii votand la doua cartele.

Oficial, legea de adoptare a ordonantei privind recalcularea pensiilor militarilor a obtinut 168 de voturi, cu unul peste minimul necesar pentru trecerea unei legi organice. In realitate, Puterea a avut in sala de plen maximum 163 de parlamentari, sustine Impact News.

Invitat sa comenteze aceste afirmatii, Gelu Visan (PDL) a atras atentia ca si Victor Ponta vota legi la Camera la ora 13:56, iar la 14:00 se afla deja la Palatul Cotroceni.

Analiza paginii de internet a Camerei Deputatilor care tine evidenta voturilor electronice arata ca deputatul Victor Ponta aparea la ora 13:46 ca prezent.

In plus, la ora 13:52 Ponta apare ca a votat "DA" pe un proiect de lege, iar la ora 13:53 s-a abtinut in cazul altui proiect de lege.

La ora 13:54 a dat un "NU" pentru un proiect de lege, la 13:55 a dat un vot pozitiv, iar la 13:56, ultima prezenta semnalata electronic a deputatului in sala de plen, a votat pozitiv pentru inca un proiect de lege.

Cu toate acestea, Victor Ponta a avut la ora 14:00 o intalnire, alaturi de Crin Antonescu, cu presedintele tarii Traian Basescu, la Palatul Cotroceni.

Potrivit imaginilor difuzate de televiziunile de stiri la momentul respectiv, Victor Ponta si Crin Antonescu ar fi ajuns la Palatul Cotroceni cu cateva minute inainte de ora 14:00, asta desi pe pagina care tine evidenta votului electronic la Camera Deputatilor Victor Ponta apare ca a votat pentru ultima oara la ora 13:56.

Victor Ponta nu a putut fi contactat pana la ora publicarii stirii.

Deputati ai opozitiei - surprinsi de HotNews.ro cum votau la doua maini

In luna martie HotNews.ro a surprins si doi deputati din partea opozitiei, Ciprian Florin Luca (PSD) si Vasile Berci (PNL), care au votat "la doua maini"intr-o sedinta de plen din Camera Deputatilor. Vezi aici materialul.

Institutul pentru Politici Publice a solicitat pe 11 martie ca cei doi deputati sa fie sanctionati pentru ca au incalcat regulamentul institutiei votand si cu cartelele colegilor de banca. Dupa 41 de zile, presedintele Comisiei Juridice, deputatul PDL Daniel Buda, spunea ca nu s-a luat nici o decizie in cazul celor doi deputati acesta fiind inca in analiza.

Comisia Juridica din Camera Deputatilor a decis marti, 3 mai, sa amane timp de trei saptamani discutarea sesizarii Institutului pentru Politici Publice (IPP) prin care solicita sanctionarea deputatilor Ciprian Florin Luca (PSD) si Vasile Berci (PNL), filmati de HotNews.ro cand votau la doua maini. Vicepresedintele comisiei, Florin Iordache sustine ca, in sedinta de marti, membrii comisiei nu au reusit sa deschida CD-ul cu imaginile in care cei doi deputati sunt surprinsi votand cu cartelele electronice proprii si cu cartelele colegilor de banca. Deputatul Iordache nu a putut explica pertinent de ce imaginile nu au fost vizionate de pe net; HotNews.ro a publicat imaginile cu cei doi deputati, ele fiind postate si pe youtube.

UPDATE Deputatii USL Luca si Berci, nesanctionati chiar daca au votat la doua maini

Secretarul Camerei Dumitru Pardau, a declarat, marti, ca Biroul Permanent a luat act de propunerea Comisiei juridice privind nesanctionarea deputatilor Ciprian Luca (PSD) si Vasile Berci (PNL), despre care Institutul pentru Politici Publice (IPP) sesizase ca au votat la doua maini.

Zilele trecute, membrii Comisiei juridice au hotarat, prin vot secret, nesanctionarea celor doi deputati, desi Daniel Buda, presedintele Comisiei, propusese ca acestora sa le fie interzisa participarea la lucrarile Camerei timp de o zi. Altfel spus, Comisia juridica a respins cu opt voturi impotriva, sase favorabile si sapte abtineri propunerea de sanctionare a deputatilor Vasile Berci si Ciprian Luca, scrie PortalStiri.ro care citeaza NewsIn.

Vezi mai jos imagini cu deputatii PDL votand la doua cartele surprinse de reporterii de la ImpactNews: