​AUDIO Francesco Enrico Speroni, raportor in cazul Severin: Deciza de ridicare a imunitatii a fost unanima. A. Severin nu poate fi arestat pentru ca jurnalistii au incercat sa il corupa si asta e o infractiune

de Attila Biro     HotNews.ro
Luni, 20 iunie 2011, 23:39 Actualitate | Politic


Europarlamentarul italian Francesco Enrico Speroni, raportor in cazul Severin a explicat pentru HotNews.ro de ce Comisia Juridica a hotarat sa propuna plenului Parlamentului european ridicarea imunitatii eurodeputatului roman. “Am considerat ca procurorii lucreaza in baza unor documente, a unor informatii”, a declarat  Francesco Enrico Speroni. Europarlamentrul italian a explicat ca deputatii-juristi din PE au decis sa nu permita arestarea lui Severin deorece in opinia sa si jurnalistii de la Sunday Times sunt vinovati pentru ca au incerat sa il corupa.
 • Francesco Enrico Speroni: In cazul de coruptie exista doua parti vinovate: cel care este corupt si cel care corupe. Ma intreb in acest caz de ce nu este anchetat nici unul din jurnalisti.
 • Adrian Severin: Adevarul in legatura cu inscenarea si provocarea puse la cale impotriva mea va iesi la lumina

Europarlamentarul italian Francesco Enrico Speroni, raportor in cazul eurodeputatului roman Adrian Severin surprins de publicatia Sunday Times in timp ce negocia sume de bani in schimbul carorar a promis sa promoveze un amendament in PE, a povestit intr-un interviu pentru HotNews.ro de ce Comisia Juridica din Parlamentul European a decis sa propuna ridicarea imunitatii in aceasta speta. Asculta mai jos interviu si citeste transcrierea:
Francesco Enrico Speroni by Biro Attila

HotNews.ro: Sunteti raportorul desemnat in cazul Adrian Severin. Ati finalizat raportul iar comisia JURI din cadrul Parlamentului European a luat o decizie. Care este concluzia raportului si ce decizie a fost luata?

Francesco Enrico Speroni: Decizia Comisie a fost aceea de a propune ridicarea imunitatii domnului Adrian Severin dar fara ca libertatea lui sa fie afectata.

HN.: De ce ati luat acesta decizie si care au fost argumentele?

F.E.S.: Decizia a fost luata deoarece procurorii din Romania ne-au solicitat sa-i ridicam imunitatea pentru ca ei sa il poata ancheta. Noi nu am gasit in aceasta cerere niciun fel de “fumus persecutionis” (anchetare unei persoane cu unicul scop de a afecta reputatia acesteia n.red.). Asta insemna ca am gandit ca procuroii romani nu lucreaza impotriva domnului Severin ca politician. Am considerat ca procurorii lucreaza in baza unor documente si a unor informatii.

Sigur ca noi nu putem sa ne pronuntam daca documentele trimise de procurori sunt probe reale sau nu dar noi nici nu ne putem pronunta pentru ca nu suntem judecatori. Nu avem calitatea de instanta. Noi decidem daca cererea de ridicare a imunitatii este solicitata pentru a persecuta sau pentru a ancheta. Astfel am considerat ca procurorii nu au solicitat ridicarea imunitatii pentru a persecuta ci pentru a ancheta. Am considerat ca este datoria noastra sa ridicam imunitatea. A fost un caz exceptional pentru ca au incercat sa il corupa, a existat si o alta parte corupta, adica jurnalistii, de aceea am decis in concordanta cu regulile noastre sa nu permitem ca domnul Severin sa fie arestat.

HN.: Dar ce ati decis fata de perchezitii?

F.E.S.: Regulile noastre nu prevad nimic in acest sens. Totul depinde de legislatia din Romania. Noi am decis doar sa nu permitem ca liberatea domnului Severin sa fie afectata, sa nu fie arestat. Cat despre perchezitii la domiciliu sau altceva se ia in calcul legea romaneasca.

HN.: Ce se intampla in continuare?

F.E.S.: Raportul va fi supus votului plenului care urmeaza sa fie in prima saptamana din luna iulie.

HN.: Daca plenul decide ridicare imunitatii domnul Severin isi va continua activitatea in Parlamentul European?

F.E.S.: Desigur, desigur pentru ca nu putem sa excludem pe cineva din PE. Nu exista reguli care sa prevada asta, nici macar sa fie suspendata. Nici in cazul in care este condamnat nu putem sa il excludem. In unele tari, cum ar fi Italia, judecatorii decid daca cineva a comis o infractiune relevanta de o gravitate suficient de mare poate sa decida excluderea din Parlament. Nu stiu ce prevede legislatia din Romania in acest caz. Noi trebuie doar sa acceptam decizile autoritatilor din Romania.

HN.: Urmeaza votul in plenul PE. Care este atmosfera in jurul acestui caz. Are domnul Severin destui sustinatori pentru ca propunerea de ridicare a imunitatii sa nu fie aprobata?

F.E.S.: Nu stiu ce se va intampla in plen. Nu stiu care va fi decizia. Pot sa va spun ca in Comisia Juridica decizia de ridicare a imunitatii a fost luata in unanimitate. Toti membri prezenti au votat pentru. Poate in plen votul va fi altul. Nu pot sa ma pronunt.

HN.: Incercam sa stabilim in ce zona se plaseaza discutiile pe tema cazului Severin.

F.E.S.: Nu prea am avut discutii pe acesta tema cu colegii. Vorbind cu colegii am conchis ca este de datoria sistemului judiciar sa stabileasca daca domnul Severin este sau nu vinovat.

HN.: Dupa cazul Severin s-a discutat mult despe amploarea activitatii de lobby din jurul PE. Din cunostintele dumneavoastra exista si alti europarlamentari care ar putea fi acuzati de conflict de interese in legatura cu activitatile de lobby?

F.E.S.: Tocmai am aprobat un cod de conduita pentru lobbist. Acum lucram la un cod de conduita pentru membri ai PE pe acesta tema. In cateva luni cred ca vom avea un set de reguli in privinta asta. Avem niste reguli in privinta asta dar trebuiesc intarite.
Aceste reguli ar trebui sa previna conflictele de interese, dar avem si codul penal care previne crimele dar ele tot se intampla. Noi putem sa incercam sa facem un set de reguli stricte pentru a preveni aceste cazuri. Dar fiecare regula are limitele sale si depinde de membrii PE sa le respecte.

HN.: Credeti ca in acest moment exista o masa critica de europarlamentari implicati in activitatile de lobby?

F.E.S.: Nu, nu cred asta. Sunt membru al PE din 89 si acesta este primul caz. Poate ca au fost cazuri care nu au devenit publice. Dar dupa parerea mea si din experienta pot sa va spun ca marea majoritate a PE are o conduita ireprosabila.

HN.: In opinia dumneavoastra domnul Severin a gresit in vreun fel?

F.E.S.: Prefer sa nu ma pronunt avand in vedere ca Parlamentul se va pronunta pe ridicarea imunitatii si cred ca este de datoria judecatorilor sa se pronunte daca este sau nu vinovat. Prefer sa astept procesul daca va exista. Prefer sa astept.

HN.: PE a anuntat dupa prezentarea cazului ca va realiza si o ancheta proprie in acest caz ce ne puteti spune despre asta?

F.E.S.: Nu prea stiu nimic despre asta. Dar pot sa va spun altceva. In cazul de coruptie exista doua parti vinovate: cel care este corupt si cel care corupe. Ma intreb in acest caz de ce nu este anchetat nici unul din jurnalisti.  

HN.: Credeti ca ar trebui sa fie deferiti justitie?

F.E.S.: Chiar daca au facut asta pentru a scrie la ziar au actionat ca si corupatori. I-au oferit bani domnului Severin. Asta e o crima. Ma intreb de ce nici un procuror nu ii ancheteaza.

HN.: Jurnalistii au incercat sa demaste coruptia de acolo. Au facut asta pentru opinia publica pentru un interes public justificat.

F.E.S.: Da, dar o infractiune este o infractiune. Un jurnalist nu poate oferi bani cuiva pentru a asasina pe altcineva. Daca oferi bani cuiva pentru a ucide o alta persoana inseama ca ai comis o infractiune, ai comis o crima. Chiar daca dupa ce ai dat banii spui: <<sunt jurnalist si fac asta pentru un artico>>, tot este o infractiune. Chiar si daca persoane nu accepta banii.

HN.: Credeti ca in Italia daca jurnalistii ar fi documentat materialul cum au facut colegii de la Sunday Times ar fi fost pusi sub invinuire sau ar fi fost condamnati?

F.E.S.: Da cu siguranta. Potrivit legilor noastre daca oferi cuiva ceva si se incalca codul penal atunci esti vinovat. Chiar si daca persoana refuza oferta. Nu stiu cum e in Romania. In acest ca nu stim unde era domnul Severin, unde erau jurnalistii. Este greu de spus de unde a inceput contactul initial.

HN.: In concluzie Comisia Juridica prin acesta decizie a incercat sa transmita si un semnal ca nu accepta astfel de cazuri?

F.E.S.: Comisia s-a pronuntat doar pe ridicarea imunitatii si asupra faptului ca nu poate fi afectata libertatea domnului Severin. Acum urmeaza ca pelnul PE sa se pronunte prin da sau nu. Penul poate decide in favoarea sau impotriva propunerii de ridicare a imunitatii dar nu poate interveni pe raport.

HN.: Dar in general care este cutuma? Plenul merge pe propunerea comisiei ?

F.E.S.: De obicei plenul este de acord cu deciziile Comisie Juridice dar nu exclusiv in toate cazurile. Imi aduc aminte in cazul  domnului Botzi, un europarlamentar italian, in cazul caruia plenul a votat impotriva ridicarii imunitatii. Nu stiu insa ce se va intampla in cazul domnului Severin.


Contactat de HotNews.ro Adrian Severin a declarat ca “nu pot vorbi cu toata presa, deciza se ia joi, voi trimite un comunicat de presa”. Cateva ore mai tarziu Adrian Severin a transmis urmatorul punct de vedere:
In legatura cu avizul Comisiei pentru Afaceri Juridice a Parlamentului European privind ridicarea imunitatii sale parlamentare, europarlamentarul Adrian Severin da publicitatii urmatorul comunicat:
 • " Reafirm completa nevinovatie in privinta acuzatiilor formulate de ziarul britanic Sunday Times, precum si convingerea ca adevarul in legatura cu inscenarea si provocarea puse la cale impotriva mea va iesi la lumina. In acest sens, este necesara o cercetare obiectiva si profesionista. De aceea, salut orice hotarare care deschide calea catre o asemenea cercetare."
 • "Asupra optiunii Parlamentului European, bazata pe avizul Comisiei pentru Afaceri Juridice a acestuia, ma voi pronunta in detaliu dupa ce Parlamentul European va lua hotararea sa definitiva si oficiala in sedinta de joi, 23 iunie 2011, si dupa analiza  atenta a continutului concret al acestei hotarari."


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

6594 vizualizari

 • +19 (19 voturi)    
  ca sa vezi, (Marţi, 21 iunie 2011, 0:22)

  cornerro [anonim]

  in parlamentul european nu s-au strecurat numai semidocti romani! domnule speroni, jurnalistii nu trebuie ( auzi, "niciunul"!) judecati, pentru ca sunt reprezentantii boborului, ai opiniei publice, care - din cand in cand, intre doua voturi - mai vrea sa stie ce face celalalt reprezentant, ala alesu'...daca vreun corupator de meserie jurnalist chiar ar fi incercat sa obtina ceva ilegal dandu-i mita lui h2O, atunci mergea umflat. dar asa, baietii erau "in timpul serviciului"; au inscenat o dare de mita si dupa aceea au scris un articol despre asta, nu s-au autodenuntat! in urma demersului lor, noi,boboru, ne-am prins cam ce ar face alesu nostru in situatii de acel gen si daca matale,politician italian, vrei sa arestezi jurnalistii, atunci poate si tu trebuiesti saltat, pentru ingradirea dreptului la libera informare. asta a fost: informare! si pentru ca ea sa fie corecta, trebuie documentare. jurnalistii s-au documentat si au spus adevarul gog-golut, nu l-au scos din burta.
  finalemente, pe mata cine te-o fi ales, din italia? bine ca nu ti-au inscenat acolo ceva umoristii de la "camera ascunsa" ca ai fi fost in stare sa-i arestezi si pe aia...
  • -9 (13 voturi)    
   domnule Cornerro, ma tem ca gresiti (Marţi, 21 iunie 2011, 4:39)

   Kira Kiralina [utilizator] i-a raspuns lui cornerro

   chiar daca dl severin nu imi este simpatic cred ca gresiti; il consider ingamfat si prea vrea sa para ca le stie pe toate... si nu pot sa uit de stefan gheorghiu unde a fost predat, iar acum e mare scula in PE; deci; ce spuneti dumneavostra este valabil intr-un stat politienesc, dar in cazul nostru, indiferent daca dl severin este vinovat sau nu jurnalistii de la sunday times trebuie anchetati; amintiti-va de cazul watergate si cum au procedat acei jurnalisti; acei jurnalisti aveau morala domnule cornerro, ceea ce, in ziua de azi se intampla mai rar; jurnalimsul trebuie sa se bazeze pe fapte care s-au petrecut, nu care au fost gernerate; nu poti fi si politist si gentleman in acelasi timp - daca cei de la sunday times au lucart la scotland yard e treaba lor, dar tot criminali sunt in acest caz; sa lasa politia sa apeleze la flagranturi, altfel ne transformam intr-un stat/continent politienesc; ganditi-va ca unul ar incerca un flagrant cu dumneavoastra si cu o tanara de 20 de ani.. ar reusi, va asigur, dar nu ar fi cinstit;
  • +2 (2 voturi)    
   Procedura corecta! (Marţi, 21 iunie 2011, 17:22)

   Walrus [anonim] i-a raspuns lui cornerro

   nu e asa. raportorul are dreptate! statutul de jurnalis obliga ca astfel de anchete sa se faca in conditiile respectarii legii ceea ce ei nu au facut. daca aveau de gind sa simuleze o corupere trebuiau anuntate in prealabil organele legii-polita/procuratura. procedind asa cum au procedat s-au situat in aceea barca. nu poti sa comanzi o crima, sa dai bani unui criminal profesionist si apoi sa zici : stiti eu sunt jurnalist, de fapt ma prefaceam, nu aveam intentia sa fac asa ceva. daca admitem asa ceva atunci si sov trebuie absolvit de orice vina. in fond si el zicea ca se preface, ca juca teatru. deci raportorl are dreptate. jurnalismul profesionist si onest trebuie facut in cadrul legii si cu respectarea ei!
   • 0 (0 voturi)    
    vine si Italia dupa Grecia (Miercuri, 22 iunie 2011, 16:49)

    dreptu' cutumiar [anonim] i-a raspuns lui Walrus

    Cu asa legi si asa oameni, nu se poate altfel.
    Pentru cei care inca mai delireaza cu respectarea legii de catre ziaristi: daca exista vreo lege care - strict in acest caz - sa incrimineze ziaristii, atunci e o problema mare de tot cu legea respectiva.
    Da, daca ar incerca sa obtina ulterior foloase prin santaj, atunci trebuie incriminati dar pe un caz total separat de santaj - nu se pune problema cu severin.
 • +3 (3 voturi)    
  da (Marţi, 21 iunie 2011, 0:42)

  Sorin [anonim]

  Corect sa i se ridice imunitatea. Asa ar trebui procedat si la noi. Pana si lui Bill Clinton i s-a ridicat imunitatea in unanimitate din cate tin minte. Nu sunt insa de acord cu arestarea preventiva care e la moda la noi. Ok, il anchetezi dar nu il bagi la parnaie preventiv 6 luni dupa care ii dai drumul. Preventiv il arestezi daca e acuzat de viol/crima/etc
 • +8 (10 voturi)    
  Birocrat (Marţi, 21 iunie 2011, 0:44)

  Daniels22026 [utilizator]

  Ce complicat e totul! Deci daca Severin nu ar fi incercat sa ia banii, tot ar fi fost vinovat daca nu-i divulga pe corupatori.

  In realitate, jurnalistii nu pot fi acuzati. Ei nu i-au oferit bani lui Severin. Si chiar daca i-ar fi oferit bani, tot nevinovati ar fi fost. Caci legile au intotdeauna principii de aplicare. Legile impotriva coruptiei sint directionate in principiu impotriva coruptiei. Aceste legi nu sint niciodata directionate impotriva celor ce dezvaluie coruptia. Dar desigur, daca ai capul incurcat cu fantezii legislative, ca acest italian, poti sa demonstrezi orice. Pentru birocrati, principiile de aplicare a legilor nu conteaza, ci doar litera legii. Imi pare rau sa recunosc, dar Adrian Severin nu e cel mai rau parlamentar european. Cred ca sint multi care ar trebui anchetati privitor la coeficientul de inteligenta.
  • -6 (6 voturi)    
   Esti jurnalist ? (Marţi, 21 iunie 2011, 1:16)

   anonim [anonim] i-a raspuns lui Daniels22026

   Nenea ala tocmai spune ca un jurnalist nu-si poate permite luxul de a se face ca da mita, la fel cum nu-si poate permite sa-i spuna cuiva "ucide" si apoi sa spuna ... "piua" , cum faceam cand eram copii la hotii si vardistii, "eu sunt jurnalist".

   A, teoria ca presa e a X-a putere... prima conditie e sa nu PUTA a magarie!
   • +2 (2 voturi)    
    Flagrant (Marţi, 21 iunie 2011, 11:02)

    Daniels22026 [utilizator] i-a raspuns lui anonim

    Cred ca oricine poate organiza oricui un flagrant. Ideea e sa oferi autoritatilor dovezi. Daca instigi un criminal la crima, ai un plan bun, nu se intimpla nici o crima, iar la sfirsit ai dovezi ca sa-l acuzi de intentie criminala, acesta e un scenariu pozitiv. Daca cineva ofera dovezile unei infractiuni sau ale intentiei, aceasta nu poate fi o magarie. O vorba straveche zice ca oamenii cinstiti nu pot fi pacaliti. Pentru ca se tin departe de imoralitati si magarii. Desigur, proverbul nu este valabil 100%. Dar in cazul Severin ar fi functionat perfect daca parlamentarul nostru era incoruptibil. Jurnalistii au incercat sa mituiasca multi parlamentari europeni, dar numai citiva au cazut in capcana. Sau poate ca ca au avut ghinion. Jurnalistii nu sint vinovati deloc, Sper ca metoda lor sa ii inspire pe multi alti jurnalisti. E util pentru noi toti.

    P.S. Nu sint jurnalist
    • +1 (1 vot)    
     Nu sunt de acord cu tine (Marţi, 21 iunie 2011, 11:24)

     anonim [anonim] i-a raspuns lui Daniels22026

     NU oricine ar trebui sa organizeze un flagrant, tocmai pentru a nu cadea in capcana unui santaj. "Te-am prins, te spun, sau plateste ca te spun".

     Este o zona extrem de delicata, pe care prefer sa o gestioneze cei care au dreptul.

     Jurnalistii in cauza, n-aveau de cat sa inregistreze demersul legal, exact cum se face si la noi cand autoritatile si nu jurnalistii marcheaza bancnotele cu cerneala simpatica, sau pur si implu sa aiba o colaborare cu un detectiv particular autorizat.

     Cred ca faci o mare confuzie cu modul in care actioneaza militia la noi: nu previne ci constata! Sau si mai si, te baga la zdup 29 de zile, cu ajutorul unui procuror zelos, ca poate in timpul asta recunosti "de buna-voie" sau mai gasesc niscai probe.

     Sau confunzi cum modul execlent in care actionau baietii de bine.

     Parlamentarii europeni au spus foarte clar, sunt de acord cu ridicarea imunitatii strict pentru a se putea face o ancheta, nimic mai mult, in baza unor acte pe care se presupune ca juridicul din Romania le are si in baza carora au facut cererea. Atentie, si aici nuanta pusa: documentele trebuie sa existe, nu sa fie descoperite de acum incolo.

     Sa ne intelegem, nu-i iau apararea lui Severin. Dar, legea lobiului atat timp cat nu este implementata la nivel european in toate tarile (din ce stiu, oricum difera fantastic de perceptia americana), este un paravan perfect pentru trafic de influenta institutionalizat.

     De acord cu zicalele, povetele, ce vrei tu. Dar cand e vorba de justitie , prefer sa fie ceva clar, "negru pe alb", nu o chestie pe care un bugetar nemultumit ca nu si-a luat tainul sa o interpreteze pana obtine ce vrea.

     Severin este un prostanac european, atata tot, si respecta cu strictete lozinca noua a partidului "Prostanaci din toata tara, unitiva"
     • +2 (2 voturi)    
      Imperfectiuni (Marţi, 21 iunie 2011, 12:10)

      DanielS [anonim] i-a raspuns lui anonim

      Incercind sa faci dreptate absoluta, gresesti. Daca intentia de a dezvalui coruptia se transforma in santaj, asta e o alta problema. In mod asemanator, politistul care aresteaza azi un criminal, ar putea fi el insusi un criminal nedescoperit inca. Teoretic, politistului ii va veni rindul sa fie arestat. In opinia mea ambele arestari sint corecte. Fiecare raspunde de faptele lui in momentul in care acestea sint dovedite si nu inainte de aceasta.

      Daca vorbesti depre santaj, la fel ca orice alta infractiune, trebuie sa arati dovezi. Asa cum prezinti situatia, toti am putea avea inclinatii spre infractiuni. Si atunci nimeni n-ar avea dreptul moral sa aresteze. De aceea cred ca este gresit sa amestecam tentatia catre absolut cu viata reala. Justitia functioneaza corect impreuna cu responsabilitatea judecatorilor sau a juratilor. Daca acestia se bazeaza doar pe litera legii, justitia ajunge sa acuze victima ca a stat in calea pumnilor agresorului, provocindu-i acestuia rani la miini pe cind facea gimnastica. Nu exista legi perfecte, dar responsabilitatea rezolva simplu imperfectiunile inerente ale legilor.
 • +5 (5 voturi)    
  abc (Marţi, 21 iunie 2011, 1:00)

  DOG [anonim]

  Intr-o societate mai buna ar trebui ca in Parlamente sa ajunga persoane de o mare probitate morala -ei fac legi ptr milioane de oameni!
  "Imunitatile" astea cu care se inconjoara demonstreaza insa ca situatia e foarte proasta.
  Nu ar fi de mirare ca pana la urma sa fie arestati ziaristii..
 • -3 (3 voturi)    
  si totusi ... (Marţi, 21 iunie 2011, 1:08)

  subiectivu [anonim]

  Severin vrea sa spuna ca a patit ca un doctor care urmeaza sa opereze si pacientul i-a bagat bani in buzunar ca sa-l taie cu grija. El oricum ar fi propus legea si cu si fara mita. Aia au insistat sa ia mita si el a luat-o ca sa nu-i jigneasca.
  Si totusi, e vorba de Adrian Severin, un personaj de a carui calitate morala nu ne putem indoi ca ar exista
 • +6 (6 voturi)    
  incredibil ce se intampla (Marţi, 21 iunie 2011, 10:09)

  bogdan [anonim]

  jurnalistii care au facut testul de integritate sa fie considerati corupti.. ridicol deznodamant )))

  incepe si parlamenetul european sa arate k unul de pe la noi

  se pare k politica e ruda cu prima meserie oriunde s-ar face ea
 • +1 (1 vot)    
  p... (Marţi, 21 iunie 2011, 13:06)

  Mortal [anonim]

  si de la ce partid ziceati ca e distinsul domn europarlamentar?
 • +2 (2 voturi)    
  deci (Marţi, 21 iunie 2011, 14:17)

  MirceaA [utilizator]

  inteleg ca atat jurnalistii cat si Severin au comis infractiuni. Si scapa toti? Pai daca toate partile implicate comit infractiuni, se simplifica ca la o fractie?
 • +1 (1 vot)    
  Victorie! (Marţi, 21 iunie 2011, 16:29)

  nano2k [utilizator]

  Prima victorie categorica a Romaniei in PE!
  Am reusit sa le deschidem si lor ochii ca a fost viciu de procedura, deci inculpatul e curat ca lacrima.
  E de plans cu lacrimi, nu de ras...
 • +2 (2 voturi)    
  Italiano (Marţi, 21 iunie 2011, 18:17)

  anion [utilizator]

  Conform spuselor domnului italian, daca Gigi Becali era in Italia si ar fi dat bani lui U Cluj sa-i bata pe CFR Cluj, ar fi fost arestat! Tare prost italianul! Ar insemna ca nici flagrantul nu mai este valabil pentru ca una din parti da banul si cealalta primeste.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by