Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, duminica, la Baile Figa, ca ii va spune presedintelui Traian Basescu, marti, la consultari, ca nu isi doreste ca inca o data un presedinte sa plece cu elicopterul de pe sediul Cotroceniului, "alungat cu huiduieli si cu pietre, cum a fost Ceausescu".

"La intrunirea pe care o vom avea marti, la Cotroceni, unde voi merge impreuna cu domnul Antonescu, imi doresc sa discutam despre o tranzitie democratica si imi dorec ca in Romania schimbarea de putere sa se faca fara tulburari mai mari decat cele actuale. Avem nevoie de o tranzitie linistita, democratica, civilizata cum se intampla in toate tarile europene si trebuie sa inteleaga si domnul Basescu si cei de la PDL ca a venit momentul unei schimbari si ca oamenii vor o schimbare. O sa discutam cu domnul Basescu si sper sa facem o schimbare de putere in mod democratic si in mod normal cum se face intr-o democratie. Nu vreau sa mai plece inca o data un presedinte cu elicopterul de pe sediul Cotroceniului, alungat cu huiduieli si cu pietre cum a fost Ceausescu", a declarat Ponta, citat de Mediafax.

Intrebat la ce se refera cand vorbeste despre schimbarea de putere, Ponta a spus ca la Guvern, la presedinte si la alte institutii.

"Schimbarea de putere se refera la Guvern, la presedinte si la toate celelalte lucruri. Anul viitor trebuie sa schimbe conducerea Parchetului General si acolo trebuie sa nu mai punem omul politic pe care il vrea un presedinte, ci profesionisti. Avem schimbari la Curtea Constitutionala, la institutii, la TVR care e politizata suta la suta. Sunt foarte multe schimbari pe care trebuie sa le facem si eu prefer sa le facem civilizat si democratic. Sper sa nu le mai facem cum le-am facut in decembrie 1989, ca nu avem nevoie de asa ceva", a spus Victor Ponta.