Suspendarea presedintelui Senatului, Mircea Geoana, din calitatea de membru al PSD a expirat luni, anunta Agerpres. Pe 13 decembrie 2010, Biroul Permanent National al PSD a decis suspendarea lui Mircea Geoana din partid pentru o perioada de sase luni.

Ca membru PSD, Mircea Geoana a participat, in acest interval, in calitate de presedinte al Senatului, la sedintele BPN al partidului.

La momentul luarii deciziei de suspendare, Victor Ponta declara ca nimeni din BPN nu a solicitat retragerea sprijinului pentru functia de presedinte al Senatului pentru Geoana. "Nu vrea nimeni sa ii retraga sprijinul de la Senat, este foarte clar lucrul acesta. Este o alta sanctiune, daca va uitati in Statut. Erau trei sanctiuni: retragerea sprijinului pentru functie, suspendarea pentru sase luni sau excluderea. S-a votat suspendarea pe sase luni, functia de la Senat ramane a PSD si are in continuare sprijinul domnul Geoana", preciza Ponta.

Presedintele PSD mai declara ca Mircea Geoana va avea ocazia sa demonstreze daca mai vrea sa ramana in echipa PSD.

Mircea Geoana declara, atunci, ca el ramane membru al PSD indiferent de lupta politica ce se duce, ca decizia BPN de a-l suspenda este nestatutara, hotararea apartinand organizatiei din Dolj, iar dreptul de opinie in partid trebuie sa ramana necenzurat.

Geoana a fost sanctionat dupa ce a sustinut, intr-o declaratie filmata si postata pe blogul personal, ca a fost sfatuit de Victor Ponta, la dezbaterea avuta cu Traian Basescu inaintea ultimului tur al prezidentialelor din 2009, sa spuna ca a fost acasa, la nevasta, in cazul unei intrebari despre vizita facuta la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vantu.

Conform Statutului partidului, membrilor PSD care au savarsit abateri de la prevederile Statutului ori care prin activitatea sau comportamentul lor aduc prejudicii partidului li se aplica, in functie de gravitatea acestora, sanctiuni, una dintre acestea fiind suspendarea pe o perioada de 6-12 luni din calitatea de membru al formatiunii.