Reorganizarea administrativ-teritoriala propusa de PDL nu presupune niciun cost pentru cetateni, in conditiile in care toate actele actuale - indiferent ca este vorba de buletin, pasaport sau permis de conducere - isi vor mentine valabilitatea pana la data expirarii, a sustinut sambata presedintele PDL, premierul Emil Boc.

"Este fals. Niciun roman care are buletin, pasaport, permis, nu va cheltui un leu in plus prin reorganizare, deoarece acestea isi vor mentine valabilitatea pana cand expira", a spus el, intr-o conferinta sustinuta la sediul PDL, dupa ce USL si-a prezentat, in cursul diminetii, propria varianta de reorganizare administrativa.

Emil Boc a precizat ca nu exista nicio piedica din partea Uniunii Europene, deoarece orice reorganizare va mentine in continuare cu Eurostat aceeasi modalitate de raportare.

Liderul PDL a respins si ideea ca "oamenii vor parcurge kilometri in plus pentru obtinerea unei adeverinte sau aturozatii", in conditiile in care actualele atributii ale Consiliului Judetean "vor trece spre structurile cele mai apropiate de cetatean, respectiv spre primarii".