Presedintele PSD, Victor Ponta, a sustinut sambata ca ministrii Elena Udrea si Traian Igas i-au trimis pe 17 mai premierului Emil Boc scrisori referitoare la eventuala masura de reorganizare administrativa. Potrivit documentelor citite de Ponta, atat Elena Udrea, cat si Traian Igas erau de parere atunci ca reorganizarea administrativ-teritoriala nu este o idee oportuna.

Victor Ponta a citit, sambata, la intalnirea USL in care opozitia si-a prezentat viziunea privind administratia publica si dezvoltarea regionala, un document care ar contine semnatura premierului Emil Boc si ar cuprinde raspunsurile ministrilor Dezvoltarii si Internelor, Elena Udrea si Traian Igas, referitoare la eventuala masura de reorganizare administrativa. Victor Ponta a citit cele doua raspunsuri in fata alesilor locali USL adunati la Sala Palatului.

Potrivit lui Victor Ponta, raspunsul trimis de catre ministrul dezvoltarii si turismului, Elena Udrea, catre Emil Boc a fost urmatorul: "Precizam ca MDRT nu are planificata initierea unor dezbateri si a unor acte normative pentru modificarea structurii administrative a Romaniei. Modificarea actualei organizari teritoriale nu e nici oportuna si nici necesara pana cand la nivel comunitar nu se va lua o decizie in acest sens. Masura nu este recomandabila in lipsa unei analize substantiale asupra impactului socio-economic al acesteia. Consideram ca orice propunere de reorganizare administrativ-teritoriala a Romaniei trebuie realizata in cadrul unui proces amplu, care sa cuprinda studii de fundamentare detaliate, o analiza multi-criteriala a teritoriului national, precum si o componenta de consultare publica larga",

Liderul social-democrat a mai citi si raspunsului dat de Traian Igas: "Pana in 2013 actuala organizare administrativ-teritoriala a Romaniei a fost asumata de tara noastra in procesul de negociere a aderarii la Uniunea Europeana. Prin modificarea acestei date a organizarii teritoriale, vor fi probleme semnificative prin prezentarea programului operational regional al carui buget este repartizat pe regiuni de dezvoltare".