VIDEO Vezi cum arata modelul USL de dezvoltare regionala si de modificare administrativa

de Victor Cozmei     HotNews.ro
Sâmbătă, 11 iunie 2011, 14:01 Actualitate | Politic


USL si-a prezentat modelul de reorganizare administrativa
Foto: Hotnews
 documente
Uniunea Social-Liberala (USL) a prezentat sambata, in fata a 5.000 de alesi locali, viziunea sa de reorganizare administrativa si dezvoltare regionala, ca raspuns la planurile PDL de a schimba tara administrativ si teritorial. USL sustine pastrearea actualelor judete, dar promoveaza "Regiunea" ca unitate noua, integrata ins tructura adminstratiei locale. Cele opt regiuni vor fi aceleasi ca si cele de dezvoltare existente astazi, vor avea cate un Consilu regional, cu buget propriu, cu cate un presedinte ales de cetateni, si cu opt prefecti numiti de guvern."Urmeaza sa trimitem proiectul nostru domnului presedinte Basescu. Sa-l citeasca, sa-l studieze sa vada ca e bine fundamentat. Vom participa la un dialog cu dumnealui pe aceasta tema. Vom decide marti la USL. In weekend domnul Basescu are timp sa-l citeasca", a declarat Victor Ponta.

Potrivit USL, "Romania are nevoie de o reorganizare administrativ-teritoriala, cele 8 regiuni de dezvoltare create in 1998 nefiind decat structuri formale, menite sa bifeze unul dintre criteriile necesare aderarii la UE".

USL sustine ca "preluand forma modelului european, dar ignorand complet fondul acestuia - solidaritate si coeziune sociala - Romania nu a reusit sa evolueze echilibrat, prin reducerea decalajelor existente intre regiuni"

Social-liberalii mai sustin ca "PDL a folosit concepte precum "descentralizare" pentru a politiza si maimult administratia".

Uniunea Social-Liberala avertizeaza si care sunt "riscurile unei modificari brutale" asa cum sustin ei ca propune PDL.

Social-liberalii sustin ca o astfel de schimbare ar presupune "costuri imense pentru cetatean (preschimbarea actelor, taxe in plus, lipsa de informatii, drumuri mai lungi, timp pierdut), Bulversarea aparatului de stat, Blocaje in relatia cu UE si Periclitarea relansarii economice, din cauza costurilor mai mari pentru IMM-uri".

Modelul USL de dezvoltare

USL propune ca Romania sa urmeze modelul francez de dezvoltare. USL doreste ca cele 8 regiuni de dezvoltare actuale sa primeasca noi structuri politice si sa fie itnegrate in structura administratiei locale, iar actualele judete sa se pastreze.

"Preluand acest model (n.r. modelul francez), Romania pastreaza unitatile administrative existente si adauga un nivel, compatibil cu cel european - REGIUNEA - care are in subordine structuri de organizare judetene si locale si la care se opreste relatia cu central", sustine USL in programul sau.

Astfel, in viziunea USL, organizarea romaniei ar avea patru nivele: localitate, judet, regiune si centru.

Modelul USL  prevede infiintarea Consiliului Regional, adica "Executivul regional condus de un presedinte ales". USL doreste ca Senatul sa se transforme intr-o camera a reprezentantilor locali si doreste infiintarea unor Curti de Apel Regionale.

Potrivit viziunii USL, Presedintele Consiliului Regional va fi ales direct de cetateni si va functiona ca un "premier" al regiunii. Membrii Consiliului Regional vor avea atributii in domenii executive, si vor ajuta presedintele in exercitarea atributiilor.

Bugetul Consiliului regional va fi un buget propriu - format din bugete locale, fonduri europene si fonduri de coeziune de la bugetul central, iar Consiliul va genera proiecte de dezvoltare pentru regiune, inclusive pentru a reduce decalajele de dezvoltare din interiorul regiunilor.

In ceea ce priveste Senatul, USL doreste ca acesta sa preia sarcina legiferarii in dezvoltarea regionala. Potrivit viziunii USL, a doua camera a Parlamentului va fi aleasa dupa model francez, cu mandat de 4 ani si cu obiective de organizare si dezvoltare regionala. Cele trei domenii de competenta ale Senatului potrivit USL: Dezvoltarea regionala, Politica externa, Fondurile europene. USL sustine ca Senatul se va diferentia de amera Deputatilor.

In continuare USL sustine ca Guvernul desemneaza 8 Prefecti, cate unul pentru fiecare regiune. Cei 8 prefecti vor inlocui pe cei 41 din prezent, isi pot organiza puncte de lucru in fiecare judet, dar institutia in sine va fi regionala.

Prefectul isi pastreaza atributiile actuale, dar isi extinde zona de manifestare a competentelor. Potrivit USL,  scopul prefectilor va fi sa confere o mai mare coerenta in implementarea programului de guvernare in teritoriu si reducerea birocratiei.

Proiectul USL prevede infiintarea unui Consiliu Economic si Social Regional (CES) care va lucra pe langa Consiliul regional si va fi alcatuit din reprezentantii principalelor categorii socio-economice. CES regional va avea rol consultativ in luarea deciziilor executive, dar consultarea de catre Consiliul Regional este obligatorie. Potrivit USL, CES regional va avea atributia redactarii de studii si planuri de dezvoltare regionala

In plus, USL sustine ca atributiile vor fi definite prin dezbatere publica impreuna cu institutiile europene, cu autoritatile alese, cu partenerii sociali si societatea civila. Astfel, se vor defini atributiile finale ale acestor institutii.

Regiunile vor avea dreptul de decide cu privire la folosirea fondurilor, provenite din taxe si impozite. Principalele atributii vor tine de dezvoltarea echilibrata a regiunilor

Viziunea USL prevede ca Guvernul central va gestiona doar proiectele nationale, urmand ca toate celelalte proiecte sa fie transferate catre regiuni (inclusiv in ceea ce priveste fondurile europene existente in prezent la POS-uri: mediu, resurse umane, administratie, transporturi etc)

Obiective de dezvoltare in primii 4 ani

In fiecare regiune (diversificat in actualele municipii resedinta de judet):
1.O mare universitate. Cel putin 3 universitati, pana in 2014, trebuie sa fie in top 500
2.Un mare spital regional (cu medicina de inalta performanta)
3.Sistem de urgenta regional, cu pompieri, ambulanta si politie
4.Infrastructura rutiera si feroviara modernizata
5.Un aeroport international minim
6.Un centru sportiv polivalent de nivel international in fiecare regiune(stadion si sala polivalenta )
7.Un centru de afaceri regional
8.Un centru cultural de nivel european

Capitala regionala

Nu va exista o singura capitala a regiunii, cel putin in prima instanta
 • Pentru dezvoltarea echilibrata, pentru stimularea concurentei si pentru evitarea concentrarii puterii, fiecare regiune va avea multiple centre de interes:
 • Centru economic
 • Centru politico-administrativ
 • Centru cultural
 • Centru universitar etc
 • Responsabilitatile si mecanismul de colaborare se vor stabili in baza unor decizii la nivel regional.
Potrivit viziunii USL, toate schimbarile vor avea loc in mai multe etape.

In perioada 2012-2013, viziunea USL prevede organizarea trecerii de atributii si de competente intre guvern si judete, pe baza unor dezbateri publice si cu informarea corecta a cetatenilor. Tot atunci se intaresc cele 8 regiuni de dezvoltare, cu structuri politice noi si se desfiinteaza Ministerul Dezvoltarii Regionale, iar fondurile europene si fondurile romanesti alocate dezvoltarii regionale se redirectioneaza la nivel local prin politici de coeziune. Potrivit USL, tot atunci se va modifica si Constitutia, pentru introducerea acestui concept.

In 2014, USL prevede organizarea de alegeri indirecte, pentru desemnarea unor Consilii Regionale provizorii (in acelasi timp cu alegerile europarlamentare). Astfel, alesii locali (primari, consilieri locali si judeteni) isi aleg atunci presedintele de Consiliu Regional, iar de la nivel central, se desemneaza membri delegati, in subordinea presedintelui de CR, cu atributii speciale pe domenii de interes (educatie, sanatate, transporturi, mediu etc). USL sustine ca timp de doi ani, aceste Consilii vor functiona cu atributiile primate (pregatind institutiile pentru primele alegeri directe)

Ultima etapa se va petrece in 2016, cand, odata cu alegerile locale, au loc alegeri pentru desemnarea presedintilor de Consilii Regionale (alegeri directe - vot uninominal). Tot atunci, vor avea loc, de asemenea, alegeri pentru desemnarea Parlamentelor regionale, care vor functiona ca legislative regionale. Atunci, vor intra in functiune si Curtile de Apel regionale, pentru a functiona si puterea judecatoreasca la acest nivel.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

15078 vizualizari

 • +78 (104 voturi)    
  USL, o gluma politica! (Sâmbătă, 11 iunie 2011, 14:07)

  Impotriva prostiei din tara [utilizator]

  Viziune? Ei nu au viziune. USL tocmai a blocat un miliard de euro de la UE pentru infrastructura prin furturile facute de Dragnea si Mocanu, presedintii consililor judetene din Teleorman si Buzau, amandoi din PSD. Au furat sute de milioane de euro in tara dupa ce au exportat coruptia in UE prin
  Severin.
  Mocanu ii face nunta fiului lui, deputat PSD, intr-o sala a unui bazin de inot, caruia i s-a scos apa. Acum, vara. Buzoienii nu conteaza, domnul Mocanu se distreaza!
  Sa vedem cum va reactiona USL cand vor aparea rezultatele auditului facut de UE in Teleorman si Buzau! Sa vedeti atunci plansete si vociferari ca e totul politic, ca ei nu au furat, UE e de vina. Si Basescu!
  Dragnea are un palat, o cabana de vanatoare, hoteluri, etc. La fel si socri, care au o mica sera, au un palat si l-a imprumutat pe Dragnea cu 180000 de euro! Mocanu e putred de bogat si el.
  De Ponta si de Crin nu se poate spune nimic, nu au facut nimic in viata lor, sunt goi de continut si de fapte. Doi demagogi papusati de Nastase, Iliescu, Voiculescu, Patriciu si Vantu.
  Cat despre Oprescu, ti se face sila. E prieten cu Antonescu, amandoi nu au facut nimic in viata, sunt goi de continut si doi demagogi de cea mai joasa speta. Daca stiti vreun proiect inceput de Oprescu, eventual nedublat ca pret si terminat de el, spuneti-mi si mie. Mai putin autostrada zburatoare care trece prin neuronii lui de fiu de securist.
  • -56 (72 voturi)    
   Faci parte din tagma jefuitorilor ? (Sâmbătă, 11 iunie 2011, 14:39)

   xcxxdvvv [anonim] i-a raspuns lui Impotriva prostiei din tara

   Faci parte din tagma jefuitorilor ?
   • +11 (23 voturi)    
    dar tu? (Sâmbătă, 11 iunie 2011, 16:46)

    Jagged Fel [utilizator] i-a raspuns lui xcxxdvvv

    ca jefuitorilor, de cand nu mai sunt la putere, le-au luat locul postacii platiti ca tine.
    poate ma insel si nu esti platit....dar in cazul asta esti sarac cu duhul...ceea ce e si mai rau.
    in loc sa vorbesti de jefuitori, mai bine ai protesta pentru faptul ca luni e zi libera si ai merge la munca...macar asa sa produci ceva :P
    • -16 (24 voturi)    
     GRESESTI DIN TOATE PUNCTELE DE VEDERE (Sâmbătă, 11 iunie 2011, 23:54)

     xcxxdvvv [anonim] i-a raspuns lui Jagged Fel

     1. Nu sunt platit pentru a scrie, dar mi-au taiat astia peste 45 % din venituri si scriu de banii aia.
     2. Am un coeficient de inteligenta sigur mai mare decat al tau (de cate ori am participat la determinarea lui , IQ-ul meu a fost peste 130)
     3. Muncesc si luni si in fiecare zi mult peste cat sunt platit , iar azi, maine si luni desi lucrez acasa pentru locul meu de munca presedintele tau spune ca stau si ca el munceste 16 ore pe zi. (Mai bine ar sta el degeaba ca ar fi mai bine in tara)
     4. Sunt apreciat de persoanele care beneficiaza de munca mea si am si dovezi in privinta asta chiar si prin ceea ce au scris sefilor mei , iar eu am aflat intamplator de asta , ca nu mi-au spus direct.
     5. Nu iau spaga , plocoane sau atentii desi mi-ar fi foarte usor sa fac asta.
     6. Nu accept impostura si minciuna spusa de cel ce-ti rade in fata. Macar ceilalti cand spuneau o minciuna lasau capul in pamant si nu te priveau in ochi.
     7. Sunt constient ca nici un politician nu este sfant dar astia sunt cei mai rai si cu ei tara nu merge decat spre dezbinare , ura , panarama si scandaluri intre diversele grupuri.
     • +9 (15 voturi)    
      ... (Duminică, 12 iunie 2011, 1:34)

      Aph [anonim] i-a raspuns lui xcxxdvvv

      Daca esti atat de capabil, cum de inca lucrezi la stat?
     • +4 (8 voturi)    
      daca tu (Duminică, 12 iunie 2011, 7:57)

      yvon [anonim] i-a raspuns lui xcxxdvvv

      crezi ca politicieni astia au furat mai mult de cat psd-isti sau pnl-isti te inseli amarnic.iar cu lauda ca esti cel mai bun las-o jos.
      • 0 (0 voturi)    
       daca esti asa deosebit... (Marţi, 14 iunie 2011, 13:30)

       un oarecare [utilizator] i-a raspuns lui yvon

       ....de ce nu lucrezi in alta parte in loc sa te vaiti ca nu esti apreciat la adevarata ta valoare si contributie.
       Vezi pe piata muncii care este adevarata ta valoare.

       Succes in viata prietene!
     • +7 (7 voturi)    
      atitudinea normala, (Duminică, 12 iunie 2011, 9:15)

      hash [anonim] i-a raspuns lui xcxxdvvv

      fata de hoti si impostori, este ura. furind unii de la altii nu vom progresa. e o lectie de economie politica, prin anul II, cu acest subiect.

      normal ca avem dezbinare, acuma doar n-o sa fim solidari cu infractorii.
     • +5 (9 voturi)    
      ciudat (Duminică, 12 iunie 2011, 10:29)

      dedeiu [anonim] i-a raspuns lui xcxxdvvv

      Cu un IQ de 130 si atat de apreciat de sefi, cu venituri mai mici de 45%, tu esti apreciat doar aici in Romania? Oare nu exista o slujba peste hotare?
     • +2 (6 voturi)    
      ura de dupa usa (Duminică, 12 iunie 2011, 11:10)

      mariusxmarius [utilizator] i-a raspuns lui xcxxdvvv

      "cu ei tara nu merge decat spre dezbinare , ura , panarama si scandaluri "
      pana acum o luna cand mai aveam televizor, am auzit asta de fiecare data (sub alta forma) cand ajungeam cu telecomanda pe la irealitatea si haznaua3 !!!
      va rog nu ne puneti pe toti in aceasi oala ! daca simti ca mergi spre ura ... etc nu inseamna ca o tara merge in directia ta !
      "macar ceilalti cand spuneau o minciuna lasau capul in pamant si nu te priveau in ochi."
      cu ce te ajuta asta ? tot mincinosi raman si atuci si acum
     • +2 (4 voturi)    
      Si? (Duminică, 12 iunie 2011, 11:50)

      rockstar [utilizator] i-a raspuns lui xcxxdvvv

      La ce te ajuta un IQ de 130+? (Desi ma-ndoiesc ca ai un asemenea IQ)
     • +2 (4 voturi)    
      superintelectualule.. (Duminică, 12 iunie 2011, 13:57)

      danarad [anonim] i-a raspuns lui xcxxdvvv

      cum de STAI la stat ?
     • +5 (7 voturi)    
      E greu pentru toata lumea (Duminică, 12 iunie 2011, 14:57)

      gigi [anonim] i-a raspuns lui xcxxdvvv

      Uite cateva fapte:
      - intre 2008 si 2010 au fost concediati in sectorul privat 200000 de angajati vs 30000 bugetari. Despre amaratii aia de la privat (si ei oameni, cu copii, credite etc) nu a suflat o vorba nici un lider de sindicat bugetar, nu s-a auzit nimic nici din gura opozitiei (ca o ironie, prin masurile luate tot guvernul a venit cu masuri pozitive si anume codul muncii)...in schimb concedierile bugetare au fost transformate in dezastru national, cu manifestari ale liderilor opozitiei pana la ridicol (Ponta si jandarmii pregatiti sa traga cu munitie de razboi)
      - scaderi salariale... au fost si sunt si in sectorul privat, dar la fel, nimeni nu sufla o vorba, pentru ca, nu e asa, stanga intelege s-a se adreseze numai bugetarilor in tara asta.
      Sunt convins ca esti pregatit si ca muncesti mult mai mult decat crezi ca ar trebui s-a fi platit; si atunci de ce nu vi a privat? cauta-ti un job intr-o multinationala si nu o s-a regreti daca sti s-a pui osul la munca.

      Bafta
     • +4 (6 voturi)    
      pentru xcxxdraw (Duminică, 12 iunie 2011, 23:05)

      adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui xcxxdvvv

      Zici ca ai IQ-ul 130! Nu e adevarat. Dupa ce si cum scrii,cred ca ai cam 75. Sa-ti explic.
      1.Ti-au taiat astia 45 % , spui tu. Esti slab la matematica. Ia refa calculul aici pe forum sa-ti aratam unde ai gresit. Nota 4 la matematica!
      2. Esti laudaros. Un om inteligent este modest.
      3.Deci tu lucrezi sambata si duminica? Inseamna ca ai un randament extrem de scazut si esti nevoit sa lucrezi si acasa ca sa nu te dea afara.
      Nota 4 la randamentul util.
      4. Deci sefii nu ti-au spus direct ca te apreciaza. Ai citit ceva scris de niste clienti ,sefilor tai. Pai ei nu ti-au spus nimic pantruca au vazut ca acei clienti se inseala asupra calitatilor tale. Sefii te cunosc mult mai bine decat acele persoane cu care ai avut o scurta relatie de afaceri. Nu ai inteles motivul. Nota 4 la legaturile asociativ-logice ale gandirii.
      5. Nu tine de inteligenta. De educatie, de caracter , de constiinta, de frica, etc. etc.
      6.7. Gaseste singur deficientele pe care le-ai demonstrat prin ceea ce ai scris la aceste puncte.
      • -2 (4 voturi)    
       PENTRU TOTI SCRIBULACII PRO pdl (Luni, 13 iunie 2011, 8:47)

       xcxxdvvv [anonim] i-a raspuns lui adrian88000

       Pentru scribulacii pro pdl si pro basecu , care nici macar nu mai gandesc cu capul lor ci prin neuronii marelui lor sef,
       IQ-ul meu este de obicei peste 130 , si am dovada de la cel putin 4 teste
       1. Matematica mea este mai buna sigur decat a ta , si aici am dovada dar nu pot sa spun care este si poate ca am gresit dar invers decat crezi tu, pentru ca nu am mai pus in calcul si inflatia
       2. Lauda nu este completa pentru ca nu am dat nume si in plus am luat exemplul sefilor tai care se lauda permanent pe nimicuri si minciuni si spun ca numai prostii sunt medesti.
       3. Lucrez sambata si duminica pentru a realiza unele produse de care beneficiaza mii de persoane . Produsele sunt realizate in plus fata de sarcinile de la munca si e drept ca nu ma pune nimeni sa fac asta, dar face parte tot din profesia mea
       4. Sefii nu mi-au spus direct ca persoanele care beneficiaza de munca mea m-au apreciat in scris , dar au lasat sa se inteleaga ca ei ma apreciaza si am o oarecare dovada in acest sens.
       5. nici nu am spus ca ar tine de inteligenta si poate ca in Romania acestor ani este dovada de prostie.
       6.7 . Toti scribulacii pdl au aceste replici sablon:
       a) daca esti capabil treci la privat- Raspuns: meseria mea nu exista in privat si in general "privatul " in orasele mici unde daca intrebi la patron cand te plateste , dupa cateva luni de munca , acesta se supara si te mai da si afara.
       b) Pleaca in alta tara , daca vrei sa castigi bine!
       Raspuns : Duceti-va voi cu tot cu sefii vostri, pentru ca eu nu vreau, aici este tara mea .
       c) Din ce am vazut eu majoritatea patronilor carora le merge foarte bine sunt cei care trag tunuri statului, sau cei care-si bat joc de angajati si nu-i platesc cu lunile, asa ca mai lasati sfaturile si cliseele cu lucru la privat.
       REZUMAT : As dori ca cei care castiga banii din commenturi sau care fac comenturile la ordin sa se abtina pentru ca nu ma intereseaza ce spun ei..
       • 0 (0 voturi)    
        pentru xcxxdvvv (Luni, 13 iunie 2011, 11:16)

        adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui xcxxdvvv

        Multumesc pentru efortul pe care l-ai facut ca sa imi raspunzi. Nu voi mai comenta raspunsul tau.
        Totusi nu pot sa nu -mi arat o nedumerire. De ce te tot testezi tu la IQ?
        Si sa stii ca IQ nu este variabil. Doar daca apare o boala se modifica. Dupa ce persoana devine adult matur , IQ este acelasi pana apare deterioararea.
        Nu mai fi obsedat de IQ! Nu te mai tot testa degeaba.Il ai 75 chiar daca diferite teste (?) ti-au aratat valori diferite.
        • 0 (0 voturi)    
         Multumesc pentru intelegere (Luni, 13 iunie 2011, 11:57)

         xcxxdvvv [anonim] i-a raspuns lui adrian88000

         Vad ca ai fost atent la REZUMAT si te abtii de la alte comentarii .
         Singurul vostru mod de a mai face fata nemultumirilor oamenilor este rautatea ?
         • 0 (0 voturi)    
          pentru xcxxdvvv (Luni, 13 iunie 2011, 12:30)

          adrian88000 [anonim] i-a raspuns lui xcxxdvvv

          Ma abtin , pentruca nu are rost sa ne mai contrazicem. Tu nu vei fi de acord cu argumentele mele asa cum nici eu nu sunt de acord cu ale tale. Am vrut doar sa te ajut sa scapi de obsesia I.Q. -ului.Nu am vrut sa fiu rau cu tine . Dimpotriva! Poti intreba un specialist , daca ceea ce ti-am scris este corect sau nu. Multa sanatate!
          • -1 (1 vot)    
           Inteligenta este de mai multe feluri (Luni, 13 iunie 2011, 18:00)

           dfsfgghg [anonim] i-a raspuns lui adrian88000

           Apropo , se pare ca nu stii , dar inteligenta este de mai multe feluri :
           Poti testa inteligenta emotional, sau poti testa inteligenta sociala, logica etc.
           Orice test nu este complet, el este centrat pe determinarea uneia din aceste forme de inteligenta.
           QI 75 ?- versi mult venin , dar se pare ca argumentele nu te ajuta.
           Sa ai sanatate si mai ales sa ai inteligenta sa vezi ca ai ales sa fii de partea celor rai !
           • +2 (2 voturi)    
            pentru dfefggetc. (Luni, 13 iunie 2011, 18:31)

            adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui dfsfgghg

            Nu am ales. Nu pot alege altfel! Eu am fost "golan" in Piata Universitatii. Nu voi putea NICIODATA sa fiu de partea de care este si Iliesc u. Si Iliescu este intr-o gramada mare care se numeste USL. Normal ca eu sunt de cealalta parte!
            Acest decizie am luat-o cu inteligenta emotionala.
            Nastase a vandut subsolul tarii, Deci ne-a vandut tara. Nu voi putea sustine niciodata tradatorii de tara. Acesta concluzie am tras-o cu inteligenta sociala.
            Toti marii banditi sunt impotriva lui Basescu ( Voiculescu, Vantu, Patriciu, etc). Inseamna ca Basescu este bun! Acesta concluzie a venit pe calea inteligentei logice. Multumit de rapuns?
            • 0 (0 voturi)    
             Esti motociplist ? (Marţi, 14 iunie 2011, 10:21)

             fsddfdgsgdsdgsdgsd [anonim] i-a raspuns lui adrian88000

             Esti motociclist ?
             • 0 (0 voturi)    
              pentru fsdhags..etc (Marţi, 14 iunie 2011, 16:23)

              adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui fsddfdgsgdsdgsdgsd

              Nu inteleg intrebarea;motociplist sau motociclist?
              • 0 (0 voturi)    
               Esti motociclist ? (Marţi, 14 iunie 2011, 22:12)

               fsddfdgsgdsdgsdgsd [anonim] i-a raspuns lui adrian88000

               Nu stiu de ce a aparut o consoana gresita .
               Am intrebat, daca esti motociclist ?
   • +16 (22 voturi)    
    Tagma praduitorilor (Sâmbătă, 11 iunie 2011, 22:53)

    Anti praduitor [anonim] i-a raspuns lui xcxxdvvv

    Nu, in acea tagma se inscriu cu succes usl-asii!
    De 20 de ani m-am saturat sa "vizionez" viziunile lor fara nimic concret.
    Au drept deviza: fur deci exist!
    Cine i-a tinut sa nu modernizeze statul, sa nu-l organizeze ?
   • 0 (2 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Sâmbătă, 11 iunie 2011, 23:25)

    [anonim] i-a raspuns lui xcxxdvvv

   • -2 (2 voturi)    
    nu (Duminică, 12 iunie 2011, 1:13)

    srpc [utilizator] i-a raspuns lui xcxxdvvv

    asta face parte din tagma viitorilor internati in lagare de munca fortata
   • +7 (7 voturi)    
    S-a luat un pic pe (Duminică, 12 iunie 2011, 6:48)

    Audit [utilizator] i-a raspuns lui xcxxdvvv

    "aratura" cu comentariile. Subiectul este varianta PSD+PNL de impartire administrativa. In acest caz observ o CRESTERE a aparatului administrativ! Peste ceea ce exista USL-ul mai pune structuri. Simplu. Pe cand ceilalti propun o simplificare.
    Ideea ca cetateanul va alerga de la Buzau la Ploiesti, de exemplu, e falsa; cetateanul are nevoie de primarie nu de prefectura. Ceea ce propune PDL este o eliminare a aparatului prefecturilor din fiecare judet si constituirea, cu o pondere de 1 la 6, la nivelul regiunii. USL-ul punem peste ceea ce exista inca un aparat birocratic inutil. Sau mai bine spus si mai inutil. Prin urmare bani si mai multi de la buget.
    • 0 (0 voturi)    
     ei vezi?? (Luni, 13 iunie 2011, 8:21)

     bula [anonim] i-a raspuns lui Audit

     acum se vede de unde rasar locurile de munca -UN MILION- promise de Ponta. Vor angaja bugetari, se intaresc sindicatele, toti voteaza PSD.
   • +7 (9 voturi)    
    administrarea prin offshore-uri (Duminică, 12 iunie 2011, 10:25)

    dadan [utilizator] i-a raspuns lui xcxxdvvv

    cred ca asta e cea mai buna idee pentru USL, scapa de grija administratiei - adica creeaza zece paliere de administrare locala cu o armata de 2 mil de functionari astfel rezolvand problema locurilor de munca iar pentru transparenta licitatiilor si platilor catre administratia locala se va crea o platforma unica de firme offshore manage-uite de expertul partidului SOV cu sediul unde altundeva decat in Cipru, Antilele olandeze sau insulele cayman unde banii contribuabililor vor fi spalati in cel mai transparent mod....
   • +2 (2 voturi)    
    USLA mul (Duminică, 12 iunie 2011, 19:45)

    Serje [utilizator] i-a raspuns lui xcxxdvvv

    Uslamistii, precum si islamistii, sunt pusi numai pe rele. Propunerea lor este o fantasmagorie sa umfle si mai mult masa de bugetari. Spera sa castige astfel voturi si sa transforme Romania intr-o varza de contopisti.
  • -53 (67 voturi)    
   Sodoma si Gomora portocalie (Sâmbătă, 11 iunie 2011, 14:42)

   Gura lumii [anonim] i-a raspuns lui Impotriva prostiei din tara

   Probabil USL-ul nu are viziunea asteptata de ucenicii portocalii al noului Mesia al romanilor, Traian.
   Probabil, cum spune "distinsul" ucenic, in afara de Traian nimeni nu a facut nimic in viata.
   Dar atata rau cat a facut Traian al vostru cu sleahta de ucenici portocalii nimeni in istoria romaniei nu a facut.
   Macar cu sta sa ramaneti in istorie, nu?
   • +49 (55 voturi)    
    chiar crezi ce spui? :-) (Sâmbătă, 11 iunie 2011, 16:01)

    je [anonim] i-a raspuns lui Gura lumii

    Explica-mi si mie care e raul asta mare pe care tot il aud, pe forumuri, dar si in discursuriile politicienilor din opozitie?
    Mie mi se pare o poezie. Cineva a tot repetat-o si acum toate "magnetofoanele" o repeta.
    Sa iti aduc aminte de unele "rele" din trecut. D-l Iliescu a lui mineriade, care faceau "curat" prin Piata Universitatii iti spune ceva? Cu a lui "nu ne vindem tara" dar, a impartit-o intre ai lui.
    Citeam astazi, parca zis de dl Ponta, ca e linsaj mediatic din partea lui Basescu. Poftim?? Cand 90% din media ii este impotriva, unde e linsajul?
    Stau si ma intreb cateodata ce ar fi facut PSDul daca ei ar fi trebuit sa guverneze tara pe perioada de varf a crizei. Din cate imi amintesc li s-a oferit sa intre la guvernare, dar au refuzat. Stiau ca e mai bine sa stai pe margine cand e greu, sa nu pui umarul, dar sa dai cat poti din gura.
    Cu politica lor de stanga, am fi fost acum in recesiune, cu inflatie uriasa. Dar in schimb era liniste :-). Antenele si Realitatea, iar fi ridicat in slavi, iar ei ar fi furat in liniste. Voicu nu ar fi fost inchis, Nastase nu ar fi facut drumuri la tribunal...
    • -29 (43 voturi)    
     am si eu cateva intrebari la care as dori raspuns (Sâmbătă, 11 iunie 2011, 16:34)

     marius [anonim] i-a raspuns lui je

     1. noi de ce nu mai avem flota?
     2. cine a spus: romanii nu au nevoie de 3. autostrazi?
     4. de ce s-au luptat atat de mult unii sa ajunga la putere daca de 3 ani dau vina pe greaua mostenire si nu fac nimic pozitiv pentru tara?
     5. de ce am fi fost acum in recesiune din moment ce se obisnuieste sa faci o promisiune in campania electorala iar dupa ce ajungi la putere nu ti-o mai respecti in interesul tarii si ca sa nu dai faliment (da, salariile profesorilor)?
     6. cat se mai gastiga ca postac pentru putere?

     daca poate vreunul sa raspunda la intrebari si nu doar sa dea minus as aprecia.
     multumesc!
     • +9 (9 voturi)    
      postac. (Sâmbătă, 11 iunie 2011, 16:47)

      Claudiu2s [utilizator] i-a raspuns lui marius

      ce raspuns sa dai la niste intrebari politice, subiective?
     • +21 (21 voturi)    
      ok - 1 (Sâmbătă, 11 iunie 2011, 18:18)

      canada [anonim] i-a raspuns lui marius

      Hai ca-ti raspund eu
      1. vrei sa stii de ce nu ai flota? o flota? sau doua flote? 2 vapoare ? sau 3 vapoare ? in romania anilor 90 ca sa vinzi ceva (sau sa "privatizezi" a la PSD) aveai nevoie de 10 semnaturi si de aprobarea securistului de servici. Daca tu crezi ca basescu s-a trezit el sa vinda 'flota' dandu-si singur spaga de doua ori atunci visezi. De ce nu a venit nici unul din securisti sa aduca vreo dovada? si-a dat demisia ca sa nu aiba imunitate si sa fie anchetat ? si-a dat. de ce nu l-ati bagat la puscarie? ah, n-aveati dovezi de nici un fel despre abureala asta si doar vroiati sa se duca el sa se incuie singur in celula la gherla? visa-ti
      2. El a spus, acum 12 ani? si ati ramas tot cu drumurile alea regionale de o banda juma facute de el. Dar ca guvernarea Nastase a dat contractul pentru autostrada transilvania lui Bechtel fara licitatie si conditii teribile. Iti place autostrada facuta de Nastase? E pe vine. Si la suprasupra pret. Ca fiecare lucrare tre sa dea spaga la 10 oameni nu te deranjeaza ? Ca niste pierde vara tre sa stea la coada sa dea si ei o data cu tarnacopul la autostrada si sa-si ia salariul nu te deranjeaza ?
      3. ai dat copy-paste gresit
      4. Toti politicienii se lupta sa ajunga la putere. Doar ca unii ca USL fug cand e greu, se ascund si tipa cat de tare pot cat de rai sunt ceilalti. La fel si Obama a fost prins in dezastrul lasat de Bush si exista posibilitatea sa piarda alegerile viitoare. Asta este soarta oamenilor, poti fi bun dar cartile oferite sunt teribile. Faci o rugaciune, te trezesti dimineata si te duci la servici si incerci sa faci ceva cu ce ai. La sfarsit tragi linie si vezi cat ti-a iesit. De ce sa pierzi timpul sa te gandesti ce buna ar fi fost viata daca traieai in alte conditii. Dar oamenii sunt simpli si uita repede.
     • +16 (16 voturi)    
      ok - 2 (Sâmbătă, 11 iunie 2011, 18:20)

      canada [anonim] i-a raspuns lui marius

      Interesant ca zici ca nu fac nimic bun pentru "tara". Tu nu esti tara, daca ceva nu e bun pentru tine, nu inseamna ca nu e bun pentru tara. Ca sa vorbesti pentru tara trebuie sa vii cu statistici, cu numere. O lege nu se face despre ce a zis mosul la crasma din Dumbarava Mica, o lege se da pentru 20 de milioane de oameni si pentru viitorul lor.
      In fiecare zi este o stire despre guven a facut asta si ailalta. Tie nu-ti convine ce a facut. Parlamentarii si senatorii aia ce fac? Ei au puterea legislativa. De ce nu propun 10 legi pe zi sa auzim si noi cum vor sa imbunatateasca viata romanilor ? Asta e jobul lor! Ce fac zi de zi?? Tac malc si se uita la TV si dau vina pe guvern pentru toate relele, ca ei sunt la putere. Bullshit. Sa vina cu o singura lege buna in parlament, sa o dea la TV si o sa o voteze toata lumea si nu o sa conteze cine are majoritatea.

      5. Esti in recesiune pentru ca esti mic. Daca ai produce ceva folositor pentru oameni nu ai fi in recesiune. Politicienii trebuie sa promita in campanie tocmai ca esti mic, cu memoria scurta si slow. Daca un partid ar veni cu o platforma *realista* bazata pe conditiile economice, pe numere, nu i-ar vota nimeni. Punct. Cand o sa voteze lumea obiectiv atunci politicienii nu vor mai face promisiuni si vor fi motivati sa vina cu proiecte fundamentate. Poate in vreo 100 de ani.

      6. Ca postac pentru putere nu se castiga deloc, chiar costa mult timp. In minus, cand citesc comentarii ca ale tale imi pare rau de cei care incearca sa faca ceva in tara aia. Totusi, randurile voastre se subtiaza zi de zi. srr
     • +12 (14 voturi)    
      Gramofoane USL (Sâmbătă, 11 iunie 2011, 18:56)

      Gamma [anonim] i-a raspuns lui marius

      Nici dupa zece ani nu au auzit ca flota a fost vanduta de Vacaroiu (pt ca era formata din nave vechi si rablagite , ganditi-va la daciile 1310 ) , dosarul "FLOTA" se refera la 16 nave din vreo 200 si dupa judecarea pe fond a iesit cu sfantul NUP (sau ceva asemanator ) . E gata , nu-i nimic acolo , a fost programul rabla la flota doar ca nu s-au luat alte nave in schimb ci s-au platit salarii la cateva "gauri negre" ale economiei .
      2. Atunci nu aveau nevoie . Nici azi nu avem nevoie de spatioport .
      4. ai 3 ani ?
      5. ai 4 ani ?
      6 cine zice ala e :P
     • +26 (30 voturi)    
      Flota (Sâmbătă, 11 iunie 2011, 19:03)

      gdans [utilizator] i-a raspuns lui marius

      1. Daca pui flota ca prim argument inseamna ca nu ai argumente :
      Traian Basescu a fost (din cate stiu) singurul om politic care s-a pus la dispozitia justitiei in momentul cand guverna PSD si toate institutiile erau infiltrate de PSD-isti.
      In plus, are hotarare judecatoresca.

      2. Daca trebuie sa avem autostrazi la preturile pe care le-a negociat Nastase, mai bine lipsa.

      4. Salariile si pensiile au fost marite de Tariceanu basca sute de mii incadrati ca bugetari FARA ACOPERIRE ECONOMICA .
      Pentru a plati aceste noi deficite create, s-au cheltuit integral banii din privatizarea BCR.
      Cand PDL a chemat PNL la guvernare, au fost refuzati deoarece Tariceanu stia ce dezastru a lasat in urma.
      Acest deficit trebuie acoperit luna de luna.
      Peste acest deficit creat s-a adaugat criza economica mondiala.
      Poti sa incerci sa-ti imaginezi ce-ar fi insemnat o conducere de stanga (risipitoare) in perioada de criza ?

      5. Premier era Tariceanu care avea in subordine instrumentele de statistica la dispozitie cu privire la fezabilitatea maririlor.
      El era cel mai indreptatit sa spuna : "Nu sunt bani".
      In plus, nu era Tariceanu cu ideea ca "criza nu ne va afecta" ?
      Sa mai pomenesc si de Insula Serpilor ?

      6. Nu stiu,
      Mobilul acestui comentariu este ca vreau sa traiesc intr-o tara civilizata dupa modelul democratiilor occidentale nu dupa modelul rusesc.
      • -1 (5 voturi)    
       Treziti-va, oameni buni! (Duminică, 12 iunie 2011, 10:43)

       Anti - Nu stiu [anonim] i-a raspuns lui gdans

       Spui ca vrei sa traiesti intr-o tara civilizata dupa modelul democratiilor occidentale, nu dupa modelul rusesc! Dar cine merge in directia tarilor occidentale? Cine ia ca model ceea ce se intampla in tara lui Putin? Sa nu uitam ca toate asemenarile cuiva de la noi cu Putin, aparute prin presa sau pe aiurea l-au vizat pe Basescu, nu pe altul!

       Pana una, alta, decat sa ne scoatem ochii precum chiorii, mai bine am citi ce se spune despre subiect si am pune intentiile onest in balanta! Cel putin in acest moment, cand USL este in opozitie, trebuia sa vorbeasca ceva mai mult si asta este prezentat de Hotnews. Puterea nu prea spune ce vrea sa faca (si, in consecinta, nici Hotnews nu a prea spus mare lucru). Practic ei zic ca vor simplificarea administratiei locale pe model european si vor infiintarea a 8 judete ca sa poata lua banii europeni! Lucrurile sunt prezentate ca si cum Europa este o vaca de muls...

       In sfarsit, pana una alta eu am inteles din galceava asta ca modelul francez de administratie locala a lui Ponta ne indreapta spre Rusia si ca vaca europeana se mulge pe principiul ca lucrurile se fac, nu se discuta!
     • +17 (21 voturi)    
      Hotul striga "hotii" (Sâmbătă, 11 iunie 2011, 20:22)

      Demetra [utilizator] i-a raspuns lui marius

      Nu am inteles din expunerea ta daca esti prost, rau-intentionat sau doar te prefaci prost.
      Voi incerca sa te lamuresc, desi nu cred ca ai capacitatea sa intelegi ceva.
      1. Nu mai avem flota, pt ca a vandut- o FPS prin semnatura lui Dima - Presedinte , pus de PDSR si a lui Vacaroiu.
      2. Poate ca nu ai aflat, dar, spre disperarea ta, criza mondiala n-a fost declansata de Basescu, ci de banc ile americane si de Fondurile americane.
      3. Prietenii tai USL-asi au furat in 2008 si ouale de sub gaina.
      Cine i -a furat pe romani prin vanzarea Petrom, Banca Agricola, BCR si Bancorex? Dar Rompetrol, Midia, banii de la AVAB, Alu Slatina, Insula mare a Brailei? Si multe altele.
      4. Tocmai isi tine promisiunile prin reorganizarea administrativa a tarii, prin desfiintarea posibila a baronilor.
      Stiai toate astea , dar, ca orice psd-ist , esti incapabil sa-ti recunosti propriile fapte. Mai exista totusi o explicatie; nu stii limbi straine si nu te informezi decat de la A3 Felix si Irealitatea SOV.
      • 0 (0 voturi)    
       criza mondiala (Duminică, 12 iunie 2011, 16:34)

       zaboo [utilizator] i-a raspuns lui Demetra

       a fost generata de imbecilii din toata lumea "civilizata" care traiesc pe credit ca niste paraziti nenorociti si apoi cauta tapi ispasitori pe care sa arunce vina
     • +16 (20 voturi)    
      raspunsuri (Sâmbătă, 11 iunie 2011, 22:13)

      Reader [anonim] i-a raspuns lui marius

      1) de 7 ani, voi numai de flota stiti. aceeasi poezie repetata la nesfarsit. vedeti paiul din ochiul celuilalt, dar barna din ochiul vostru ba. sa te intreb si eu: unde e petrolul? unde sunt gazele? unde sunt padurile? nu te obosi sa-mi raspunzi -> raul s-a facut in guvernarile psd.
      2) chiar, cine a spus? cine a luat bani cu nemiluita din intretinerea singurelor 2 autostrazi? cine ia bani cu nemiluita din asfaltarea (pe hartie) a drumurilor? nu cumva sunt contracte semnate pe timpul psd-ului?
      3) cred ca ai uitat numaratoarea ....
      4) pentru ca, voi cu, mintea voastra odhnita, nu sunteti in stare sa va dati seama ca un sistem care a functionat uns tip de 15 - 17 ani, nu poate fi distrus in 2 luni. dar voi habar nu aveti care sunt atributiunile presedintelui, ale guvernului si parlamentului. cand le vei afla stam de vorba.
      5) la fel ca la flota, aceeasi placa: de ce s-a promis. simplu, pentru ca "estem atat de prosti" incat daca nu ni se spune: "dau 25.000 E romanilor care se intorc in tara" nu esti votat. daca ai puterea asta, imagineaza-ti cat ar castiga unu' care ar spune: "va garantez, ca in perioada de criza care va urma, veti trai al draq de rau. votati-ma ca sunt singurul care spune adevarul". ai tai de ce au promis? sau tu, lenes fiind nu esti interesat de unde ar fi luat PSD-ul bani sa mareasca pensiile si salariile bugetarilor?

      6) esti cumva in cautare de un nou post? nu mai esti platit cum trebuie sau, ca sobolanii, simti ca se scufunda corabia si vrei sa pleci ?

      probabil daca ai fi pus alte intrebari ai fi primiti mai multe raspunsuri. asa ai numai minusuri, ar trebui sa te puna pe ganduri.
     • +14 (16 voturi)    
      tu chiar ai gresit forumul... (Sâmbătă, 11 iunie 2011, 22:38)

      dadan [utilizator] i-a raspuns lui marius

      nimeni nu are pretentia ca pe forumul asta sa ai IQ mare sau sa fi intotdeauna argumentat logic insa tu esti genul acela cu IQ mic de tot si insistent al naibii in propria ignoranta - tipic simpatizantilor lui Crin si Ponta.
     • +15 (17 voturi)    
      Maestre o surpriza... (Sâmbătă, 11 iunie 2011, 22:52)

      Costin1968 [utilizator] i-a raspuns lui marius

      ...Flota a vandut-o NICOLAE VACAROIU, daca erai mai atent vedeai si semnatura lui in ziarele vremii (sic!)...ha,ha, ha,ha!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
     • +12 (14 voturi)    
      Raspunsuri (Sâmbătă, 11 iunie 2011, 23:10)

      cetatean [anonim] i-a raspuns lui marius

      De flota poate il intrebi pe vacaroiu...
      Ai uitat sa intrebi de ce am intrat cu intarziere in U.E., de ce nu avem un sistem juridic sanatos, unde sunt marii corupti care au furat populatia ?
      Cat despre conducerea psd in perioada de criza - probabil poate vrei sa-ti amintesti de ce in 1989 nu mai avem datorii iar in 20 de ani acestea au crescut enorm si romanii nu mai nimic in proprietate ...
     • +1 (1 vot)    
      numai? (Duminică, 12 iunie 2011, 21:57)

      Dan-T [utilizator] i-a raspuns lui marius

      1. numai flota lipseste romaniei?
      2. cate autostrazi a facut psd-pnl?
      3. ceva pozitiv pentru tara facut de psd? (pentru tara nu pentru pesedisti-penelisti).
      4. de ce nu au cautat o solutie pesedei ca aveau timp sau nu au timp crin nu prea sta pe la parlament?
      6. stii sa numeri pana la 6?
    • +2 (8 voturi)    
     eleganta exprimare (Sâmbătă, 11 iunie 2011, 16:49)

     Jagged Fel [utilizator] i-a raspuns lui je

     dar chair crezi ca va intelege?
     in loc de argumente, ar fi mai bine sa torni niste acid...creierele spalate oricum nu vor sesiza diferenta, iar efectele speciale vor fi mai convingatoare :)
    • +13 (15 voturi)    
     Nu are ce explica! (Sâmbătă, 11 iunie 2011, 20:24)

     banateanul. [utilizator] i-a raspuns lui je

     Nu am votat niciodata PDL! DAR......, 100% URMATOAREA ALEGERE DACA VOI FIU IN VIATA VOI VOTA PDL! Numai sa aiba un nou mandat ,sa scoata tara din.......! fiindca toate masurile cu toate ca-s dureroase au avut un EFECT BENEFIC !
   • +13 (15 voturi)    
    USL-isti nu merg decat in urma lui Basescu... (Sâmbătă, 11 iunie 2011, 22:50)

    Costin1968 [utilizator] i-a raspuns lui Gura lumii

    ...daca bea Base cola, USL-istii se strang 5000 de alesi si beau fanta...
  • +47 (53 voturi)    
   viziunea venita din cer :)) (Sâmbătă, 11 iunie 2011, 15:31)

   ion [anonim] i-a raspuns lui Impotriva prostiei din tara

   Astia sunt ca Bula si Pacala. Vine PDL si le spune ca vrea 8 regiuni si brusc, Bula si Pacala au si ei o viziune: 8 regiuni. Genial :)))
   • +7 (9 voturi)    
    Serios? (Sâmbătă, 11 iunie 2011, 17:09)

    ChershireCat [anonim] i-a raspuns lui ion

    Regiunile alea "de dezvoltare" exista, cel putin pe hartie, din vremea negocierilor cu UE (de altfel, scrie si in articol), nu sunt vreun trade mark PDL. Dar comentariul tau, si numarul urias de plusuri denota doar o doza de slaba informare sustinuta si de nitel fanatism. NU MAI SUSTINETI POLITICIENII CA NISTE ULTRASI DE FOTBAL! Incercati sa ganditi un pic, nimeni nu detine adevarul absolut si, uneori, poate ca si unii de care nu iti place in principiu pot avea idei bune. A desfiinta din start o idee din cauza emitentului e semnul unei logici slabe si nu ne va aduce decat deservicii. Sau poate unii sunteti platiti pentru asta, caz in care imi cer scuze de pe acum pentru mesajul asta fara sens pentru voi.
    • +3 (3 voturi)    
     pentru ChershireCat (Duminică, 12 iunie 2011, 1:44)

     adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui ChershireCat

     In princioiu ai dreptate. Dar in particular, pentru Romania , nu ai dreptate. Aici ticalosia a atins cote inimaginabile pentru o tara normala. Si sunt multi ticalosi, care sunt ridicati prin politica ,si care spun si fac prea multe fapte mizerabile ca sa merite sa -i asculti. De exemplu: de ce ai cauta sa vezi daca Iliescu, Voiculescu, Nastase ,etc. nu cumva spun lucruri de bun simt? La ce te poti astepta bun din partea lor?
    • +4 (4 voturi)    
     La tine lipseste logica (Duminică, 12 iunie 2011, 10:14)

     Ganditorul [anonim] i-a raspuns lui ChershireCat

     Iti place sau nu Romania trebuie reformata! Iar de sustinut trebuie sa fie sustinuti cei care fac ceva cu adevarat. Nu crede nimeni ca vor fi minuni peste noapte dar cel putin incearca sa faca ceva, nu numai sa fure.
     Amestecatura de smecheri usl-asi care nu au in comun decat dorinta de inavutire fara munca, care timp de 3 ani nu au facut decat turul tv. fara a propune, discuta sau vota serios o lege, seamana din ce in ce mai mult cu un cuib de viespi.
     De altfel, in realitate aceasta usl-a nu exista pentru ca nici macar nu este inregistrata legal la tribunal. Gargara si minciuni...ca doar nu-i doare nici gura nici buzunarul!
  • 0 (0 voturi)    
   omisiune (Duminică, 12 iunie 2011, 13:30)

   catalin [anonim] i-a raspuns lui Impotriva prostiei din tara

   l-ati omis pa Gheorghe Bunea Stancu - baronul PSD, presedintele C.J.Braila,despre care a aflat toata tara zilele trecute ce "figura este". Despre cate proprietati, conturi in tara si in strainatate, femei, lingai are vom afla curand, Braila cunoaste aceste lucruri de multi ani, dar ce sa mai faca ? este sustinut de conducerea centrala a PSD - in special de Ponta, Nastase dar si de Udrea si Murgeanu. BANU' FACEA LEGEA ! D.N.A.-ul doarme, A.N.I. la fel !
 • +71 (81 voturi)    
  de ce? (Sâmbătă, 11 iunie 2011, 14:10)

  a [anonim]

  este mereu nevoie de initiativa lui Traian Basescu pentru ca opozitia sa vina cu planuri de reformare?

  a fost nevoie de Basescu sa vina cu ideea amendarii Constitutiei si cu reorganizarea administrativa

  si hop si ei cu planul lor.

  inca o dovada ca motorul schimbarilor in tara este Basescu!

  sa vedem cit va reusi acest om in lupta cu sistemul neocomunist iliescian care a inlocuit sistemul comunist in 1989!

  eu ii doresc succes poate copiii nostri vor apuca o alta Romanie nu cea a lui Iliescu in care ne-am trait noi tineretea!
  • -46 (56 voturi)    
   Copiii vostri (Sâmbătă, 11 iunie 2011, 14:46)

   Gura lumii [anonim] i-a raspuns lui a

   vor avea ceea ce la doresti acum! Vor fi sclavii FMI-ului si ai bancilor, carora le vor platii multi ani de acum incolo (probabil si napotii tai) miliardele de euro luate imprumut si furate de gasca portocalie, care nu-i asa, nu este neocomunista ca tov. Iliescu cel hulit, este neonazista intru chipul si asemanarea conducatorului.
   • +40 (44 voturi)    
    jigodii comuniste (Sâmbătă, 11 iunie 2011, 16:01)

    a [anonim] i-a raspuns lui Gura lumii

    milioane de romani au plecat din tara din cauza nenorocirii pe care ati adus-o peste tara.

    sa dea boala in voi rosilor.
    • +4 (8 voturi)    
     Comunistii mor comunisti (Sâmbătă, 11 iunie 2011, 20:26)

     Demetra [utilizator] i-a raspuns lui a

     Vulgar, paranoic si violent ca toti comunistii . Pe vremea lui Ceausescu nu mai aveai datorii si tot n-o duceai bine, asa ca lasa-ne cu sloganele astea de doi bani.
     • +5 (5 voturi)    
      datorii? (Duminică, 12 iunie 2011, 10:11)

      dadan [utilizator] i-a raspuns lui Demetra

      nu numai ca ne-a scapat de datorii (pe care apropos tot el le-a facut) dar a mai si pus bani deoparte pentru Felix, Iliescu, Copos, Nastase, Irinel...toata gasca de securisti din esalonul unu doi sau trei, infometand populatia pana la disperare ...dupa revolutie aceiasi sarmani indobitociti de doctrina comunista au ramas ca prostii cu mana intinsa la usa statului in timp ce securistii devalizau in linistea oferita de Ilici toata bunastarea tarii....mii de fabrici si uzine au fost devastate de lacustele securiste iar populatia in acest timp era lipita de televizor preocupata de subiecte false oferite de aceiasi securisti care detin canalele media...
      Asta cu datoria publica este iarasi o pista falsa, caci daca e sa te intreb sunt sigur ca si tu ai ceva credite luate - asa functioneaza economia si e ok atat timp cat ai puterea sa platesti datoria - daca nu stiai BNR sta pe un munte de valuta - Vacaroiu cand era mare fecior la guvern a golit toata rezerva valutara riscand prabusirea statului roman doar de dragul de a acoperii jaful prietenilor securisti.
   • +9 (13 voturi)    
    si copiii tai? (Sâmbătă, 11 iunie 2011, 16:56)

    Jagged Fel [utilizator] i-a raspuns lui Gura lumii

    sa inteleg ca esti pe undeva pe afara, dospind de binele bagat pe gat de aisstenta sociala a tarilor capitaliste?
    intelege odata ca nu suntem sclavii FMI sau ai bancilor sau a lui Basescu etc...suntem sclavii propriilor noastre complexe de inferioritate...si a celor de superioritate (chestie dualista...si nu e enuntata de Marx, idlul tau, ci de Hegel).
    in loc sa scuipi judecati negative doar pentru ca poti, mai bine ar fi sa incerci sa analizezi. ca orice roman, ai un IQ peste media Europei, deci ar trebui sa fie posibil.
    concluzia: mai bine incearca sa iti aduci aportul in a face o Romanie mai buna pengtru copiii NOSTRI...si pentru NOI.
   • +9 (11 voturi)    
    Aloooo (Sâmbătă, 11 iunie 2011, 17:11)

    Cocolina [utilizator] i-a raspuns lui Gura lumii

    trebuia sa va ganditi bine atunci cand ati tot votat cu psd-ul din '90 incoace!!!!!!!Rusine sa va fie!!!
   • +5 (5 voturi)    
    Daca ai frecat menta, ce sa faca copii tai... (Sâmbătă, 11 iunie 2011, 22:55)

    Costin1968 [utilizator] i-a raspuns lui Gura lumii

    ...ca si domni greci care au ajuns sclavii tuturor, asa e domnule greiere...
   • +9 (9 voturi)    
    Adio, vremea voastra a trecut. (Sâmbătă, 11 iunie 2011, 23:55)

    gicu [anonim] i-a raspuns lui Gura lumii

    Reforma statului, aia care rupe legaturile cladite de cei 30000 de nomenclaturisti ce l-au tinut pe Ceausescu si apoi pe Iliescu in schimbul economiei privatizate pe 2 lei, reforma aia care rupe feudalismul prezent in administratia publica la nivel de judet, reforma aia care impinge Romania in fata este dusmanul vostru.
    Copii nostri, copii la care in mod ipocrit faci referire in discursul tau (sunt convins ca dincolo de vorbe, nu ai nici o ingrijorare reala pentru copii nostri), sunt sigur ca o vor duce mult mai bine intr-o Romanie reformata si datoare in urma unei crize economice la nivel mondial (state cu economii mult mai sanatoase decata nostra au imprumutat mult mai mult decat a facut-o Romania) decat ar fi tarit intr-o Romanie fara datorii (ciudat cum si Ceausescu a avut obsesia asta legata de achitarea tuturor datoriilor si frica de FMI; si cu ce efecte pentru populatia Romaniei) dar controlata in continuare printr-o constitutie scrisa de Iliescu si printr-un aparat administrativ controlat de vechea nomenclatura comunista schimbata in 20 de ani in "baronie" judeteana de partid.
    Ce nu pricepi tu, si sunt sigur de asta, este faptul ca schimbarile acestea trebuiau facute de mult timp, timp care v-a apartinut pe nedrept, v-a apartinut in urma batelor minerilor si a linistii mentinute de Iliescu prin mita economico-financiara in politica anilor 90.
    Vremea voastra a trecut, si ce este ironic in toata povestea asta, este faptul ca cel care v-a luat painea si cutitul din mana este unul de-al vostru, un fost nomenclaturist si el, dar care prin ceea ce a facut ca presedinte si mai ales reformele initiate in ultimul timp de el, il spala de toate pacatele. Adio rosule, o s-a ne fie mai bine fara voi.
   • +5 (5 voturi)    
    Si copiii tai??? (Duminică, 12 iunie 2011, 9:58)

    Inna [anonim] i-a raspuns lui Gura lumii

    Vor avea , ce?? Mostenirile lasate de voi, dupa ce ati praduit o tara intreaga, si acum va faceti ca sunteti sfinti?? Nu chiar, toate imprumuturile de la FMI doar guvernarea asta le-a facut??? PSD-ul nu a facut nimic, saracul de el. El nu a imprumutat, nu a furat la greu din banii dati de europeni, de FMI, si de altii. Si in plus au mai si vandut tot ce-i valoros in Ro, pe preturi de nimic ( la buget) si spagi colosale in buzunarele unora. Si dupa legi, inventate de ei pentru o noapte, dupa care se abrogau. Pentru a legaliza orice furt de-al lor!!

    Si oricum aici vorbeam de variante de reorganizare. Nu sa ne injuri copiii.
    Oricum, cu toata aversiunea fata de emitentii acestei variante de reorganizare teritoriala, nu pot sa nu consider interesante si chiar sa apreciez unele aspecte din propunere. Sper sa lasam la o parte adversitatile politice , si sa gandim ce este cel mai bine pentru Romania, si automat pentru noi ca natie!
  • +27 (29 voturi)    
   cum de ce? (Sâmbătă, 11 iunie 2011, 15:10)

   zaboo [utilizator] i-a raspuns lui a

   ce face omul, face si maimuta...
  • -30 (38 voturi)    
   La ce schimbari... (Sâmbătă, 11 iunie 2011, 15:11)

   defav [anonim] i-a raspuns lui a

   a fost "motor" Basescu ?! El numai arunca nadele, e as in diversiune... pai chestia asta cu regionalizarea e valabila , dar ce nu spune prezidentul bizonilor e ca nu se face de azi pe miine, sint destule obstacole, referendum, etc. Motivele lui sint destul de clare si in orice caz actuala guvernare dezbate mult, Basescu le arunca mereu teme in incercarea disperata de a-i salva cumva , si realizeaza f.putin.
   Vezi aci si alte pareri:
   http://www.gandul.info/puterea-gandului/dl-basescu-vrea-sa-insele-istoria-cu-geografia-8330464
 • +26 (34 voturi)    
  mitomanii (Sâmbătă, 11 iunie 2011, 14:20)

  cristian [anonim]

  Cata gargara :)))))
 • +40 (46 voturi)    
  Simplificare (Sâmbătă, 11 iunie 2011, 14:21)

  Birocratu' [anonim]

  Asta da simplificare a birocratiei...
  • +37 (43 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Sâmbătă, 11 iunie 2011, 14:39)

   [anonim] i-a raspuns lui Birocratu'

  • +42 (44 voturi)    
   Gamma (Sâmbătă, 11 iunie 2011, 14:48)

   Aha [anonim] i-a raspuns lui Birocratu'

   Da , au mai adaugat inca un palier . Genial !
   De fapt tot ce vor ei e sa nu se schimbe nimic la judet unde au sistemul intepenit pe posturi . Ceilalti tocmai destepenirea astora o doresc (probabil cu dorinta de a-si intepeni proprii oameni acolo ). Cum necum schimbare trebuie sa existe indiferent de oameni ,ca apar abuzuri , de-aia nu exista dreptul presedintelui de a avea mai multe mandate ca si acum eram sub Iliescu .
  • +1 (1 vot)    
   se poate si mai bine... (Duminică, 12 iunie 2011, 10:31)

   Florea Daniel [anonim] i-a raspuns lui Birocratu'

   Propun subdiviziuni ale judetelor dar peste comune, fiecare cu consiliu ales + regii autonome + o regie autonoma a regiilor autonome si una a regiilor mai putin autonome. Fiecare tre' sa aiba minim 5 directori cu cate 3 secretare si 3 soferi si 8 stampile.
   De fapt, daca ma gandesc, o regie pe cap de locuitor ar fi perfecta.

   Multumesc USL ca te-ai nascut. Eu sunt liberal ca structura dar nu mai vad unde-i liberalismul in tara asta. PA !
 • -38 (42 voturi)    
  Astia mai sunt cu picioarele pe pamant (Sâmbătă, 11 iunie 2011, 14:40)

  Mihai [anonim]

  Oricum spre deosebire de Basescu care nu are nici o viziune despre gogomania cu impartirea tarii astia macar au o logica si nu tin mortis ca cei din PDL ca sa aiba loc inainte de alegerile de anul viitor. Oricum e mult mai ok decat prosteala PDL cu lipsa absortiei fondurilor europene pe care multi au inghitit-o nemestecata.
  • +7 (9 voturi)    
   "Fericiti cei saraci cu duhul"! (Sâmbătă, 11 iunie 2011, 22:49)

   meletia [utilizator] i-a raspuns lui Mihai

   Saracul de tine...n-ai inteles nimic prostovane!
  • +2 (2 voturi)    
   Ca in Catavencu (Duminică, 12 iunie 2011, 10:26)

   Gargaragiu [anonim] i-a raspuns lui Mihai

   Mai pe seara, mai la vara ca oricum e cald afara.
   "Noi in anul 2050 cand nu vom mai fi copii...vom face ..si vom desface"...angajamente tipic comuniste. Pai 20 de ani ce ati facut?
   Sa se schimbe dar sa ramana la fel!
 • +43 (45 voturi)    
  USL nu este o gluma...din pacate (Sâmbătă, 11 iunie 2011, 14:42)

  dude [anonim]

  ganditiva ca astia probabil vor ajunge sa conduca romania. vai de noi daca se intampla asta. va dati seama ce strutzo camila complicata administrativ si corupta va fi asta? sa le fie rushine..va dati seama ca o sa te poarte de la local la judetean la regional si inapoi? sunt penibili. dupa ce am vazut vreo 10 minute discursul lui ponta si aplaudarile tovarasilor veniti ca la al 25-lea congres miam dat seama cat de periculoshi sunt...pentru ca sunt organizatzi!! lucreaza ca o banda si folosesc toate obrazniciile care se pot spune in limba romana ca sa denigreze nu idei, sau programe...ci persoane.

  cea ce face USL este o magarie. pacat ca nu exista o a 3-a cale ...
 • +39 (41 voturi)    
  Adica... (Sâmbătă, 11 iunie 2011, 14:42)

  Geo777 [utilizator]

  cu alte cuvinte, ceea ce spune Ponta si Antonescu este: hai ca propunem si noi ceva, dar de fapt nu vom face chiar acum acest lucru, ci doar ca varianta la ce a spus Basescu, pentru ca oricum nu vom face mare lucru, ci doar ne aflam si noi in treaba ca sa fim anti-Basescu...
 • +20 (20 voturi)    
  mda (Sâmbătă, 11 iunie 2011, 14:42)

  pf [anonim]

  vai de ei... sau nu..vai de noi...
 • +28 (28 voturi)    
  de ce acum? (Sâmbătă, 11 iunie 2011, 14:42)

  Adrian [anonim]

  Am o intrebare. De ce n-au fost ei initiatorii reorganizarii administrative? De ce n-au props ei reforma statului? De ce vin abia dupa ce au facut altii astea, doar sa spuna ca si ei vor, dar altfel? Si punctual, un aspect: punctul 2, o mare universitate. Buuuun. Si ce facem cu cele mici, din comune si catune? Doar nu le desfiintam, si lasam pe drumuri profesorii? Facultatile sunt o problema sociala, ofera locuri de munca multor magistri, care predau lucruri extrem de importante(de ex. "efectul razelor de luna, asupra cizmelor de guma"), si nu cred ca mai e nevoie de disponibilizari. Asa ca, eu inteleg acest punct ca: mai multi bani pentru facultati, cheltuiti pe principiul autonomiei universitare. Adica se duc direct n salarii.
 • +27 (27 voturi)    
  Modelul francez, zic ei (Sâmbătă, 11 iunie 2011, 14:48)

  bobo21 [utilizator]

  Judetele in Franta sunt numite "departamente" si ghici ce... francezii vor fie sa le desfiinteze complet, fie sa le comaseze:

  http://en.wikipedia.org/wiki/Departments_of_France#Future
 • +32 (34 voturi)    
  Multe... (Sâmbătă, 11 iunie 2011, 14:50)

  Oarecare [anonim]

  Multe, prea multe am sa-i reprosez presedintelui meu, pe care l-am votat cu incredere, chiar cu incrancenare, dar trebuie sa recunosc faptul ca ideea regionalizarii tarii l-ar spala in ochii mei de multe pacate.Eu, un ardelean oarecare, as spune cu mana pe suflet ca presedintele meu SIMTE ROMANESTE.
  • -4 (6 voturi)    
   clujean (Duminică, 12 iunie 2011, 1:17)

   srpc [utilizator] i-a raspuns lui Oarecare

   iar eu, ardelean veritabil, de-abia astept sa-l vad pe acest nemernic chior plus toata mafia lui, sute de mii de porci, in lagare de munca.
 • +40 (42 voturi)    
  o tampenie la superlativ (Sâmbătă, 11 iunie 2011, 14:51)

  arion [anonim]

  O tampenie,in dulce stil bolsevic..fa sistemul cat mai stufos si mai birocrat sa poti sa-ti stergi mai usor urmele furaciunilor.
  Bineinteles ca dupa USL, baronii judeteni nu trebuie sa ramana fara feude si mai mult,mai vor o structura peste coruptia existenta la judete,care doar sa ofere locuri calde si banoase clientelei flamande USL. Manca-i-ar mama pe ei,ca tare le e foame dupa atata amar de ani pe banca lui Gigi Contra !
 • +38 (38 voturi)    
  in mai multe etape..???eventual una la 20 ani (Sâmbătă, 11 iunie 2011, 14:51)

  marianos [utilizator]

  sa infiintam , sa facem, sa stabilim. eventual cateva mii de posturi in plus la bugetari ca sa ii platim din salariile celorlalti bugetari asa ii tinem pe toti cu bani putini.
  Dlor de desfiintat nu ati auzit ? lucrurile care nu merg trebuie desfiintate, modificate etc
  de 20 ani ritmul de melc al dezvoltarii ne aduce la sapa de lemn
  de ce USL nu a redeschis inainte, subiectul regionalizare , sa continue proiectul inceput catva ani in urma. sa fii in opozitie nu inseamna ca nu poti propune unele lucruri.de 2-3 ani nu stiu altfel decat sa faulteze si sa contreze orice iniziativa
  • +7 (7 voturi)    
   Cine se intreba... (Sâmbătă, 11 iunie 2011, 19:44)

   MaDao [anonim] i-a raspuns lui marianos

   Cum vor face 1 bulion de locuri de munca acum au gasit raspunsul. Inca un bulion de bugetari sa administreze administrarea administrarii.
 • +38 (38 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Sâmbătă, 11 iunie 2011, 14:57)

  [anonim]

 • +36 (36 voturi)    
  mda (Sâmbătă, 11 iunie 2011, 15:07)

  eu [anonim]

  era si normal ca mafiotii din psd si pnl sa vrea MAI MULTE consilii locale, regionale, judetene etc.. adica MAI MULTI oameni angajati la buget care sa taie frunza la caini si sa primeasca salarii babane.

  de fapt asta e viziunea sociala a USL-ului, hai la stat ca se plateste bine si munca e optionala, nu conteaza ca nu avem de unde plati pensii si salarii, se duce nea nelu la moskva si se imprumuta de la tatuca Putin de niste bani.

  votati USL, votati marirea aparatului bugetar, votati marirea numarului indivizilor care primesc spaga, care sunt incapabili sa rezolve problemele regionale si locale

  birocratie si bugetari incapabili cu nemiluita, asta conteaza pentru USL, lumea sa-i voteze, sa ajunga la putere ca apoi sa fure in liniste, bombonel si turnatorul felix isi freaca mainile si fac calcule de zor....

  vai de capul nostru daca ajunge USL la putere
 • +33 (33 voturi)    
  Simplificare ? (Sâmbătă, 11 iunie 2011, 15:09)

  bercu [anonim]

  Pai in timp ce Basescu incearca sa simplifice si sa reduca birocratia , comunistii astia adauga inca un nivel al birocratiei ,. vezi doamne "francez"! Pai in felul acesta jumatate din populatie va lucra in administratie ! De rasul lumii .....normale
 • +29 (29 voturi)    
  Ideea reorganizarii este simplificarea (Sâmbătă, 11 iunie 2011, 15:09)

  denvarel [utilizator]

  Nu adaugarea unei noi structuri multijudetene.
  In concluzie varianta PSD este exact opusul celei portocalii.
  Nu sunt prea multi in administratie deja? Mai trebuie inca un layer de birocrati intre centru si judete?
 • -12 (16 voturi)    
  Bai fratilor, astia nu mai au de lucru? (Sâmbătă, 11 iunie 2011, 15:10)

  Mircea [anonim]

  Pai aici e problema romanilor, la cum sunt grupate judetele? Credeti cumva ca daca vor fi mai putine judete nu se vor mai fura bani?

  Noi avem nevoie de simplificarea legilor, de aplicarea lor, de o justitie corecta si impartiala, de politisti care sa-si faca treaba pana la capat si cum trebuie, de schimbarea de mentalitate in randul nostru.

  Problema n-a fost niciodata impartirea teritoriala ci oamenii din aceasta tara.
  • +16 (16 voturi)    
   incearca sa gandesti putin (Sâmbătă, 11 iunie 2011, 16:15)

   srt [utilizator] i-a raspuns lui Mircea

   o reducere de la 41 de administratii pe jaf la 8 e o imbunatatire semnificativa. Plus ca ar avea nevoie de mai putini bani de la ciolanul central.
   • -3 (5 voturi)    
    nu m-ai inteles (Sâmbătă, 11 iunie 2011, 19:24)

    Mircea [anonim] i-a raspuns lui srt

    problema banilor este legata de oameni, nu de organizare. faptul ca sunt 8 sau 41 de judete nu rezolva principala problema: furtul banilor si incompetenta. Nu ma incalzeste cu nimic ca nu se vor mai fura miliarde ci milioane.

    De exemplu, nu ma incalzeste cu nimic daca nu vor mai fi 41 ci doar 8 politisti, daca in continuare nu se face ceea ce trebuie. Da, in teorie ar trebui sa fie mai bine cu 8 oameni, mai usor de controlat. In practica, un mar putred strica si celelalte mere.

    In plus, sa nu uitam ca vorbim de a crea 8 zone de putere in tara asta. Istoria ne-a invatat sa nu lasam prea multa putere in mainile unui om. Cu aceasta impartire am putea avea acum nu "baroni" locali, ci..conti, marchizi etc.
 • +25 (27 voturi)    
  deci tot 8 regiuni ? (Sâmbătă, 11 iunie 2011, 15:11)

  El Condor [anonim]

  s-o luam de la capat : 41 de judete, cu tot cu birocratie si mafie; 8 regiuni, cu tot cu noua birocratie si alta mafie; pesemne ca si la sate or sa faca primarii satesti, cu tot cu birocratie si femeia satului. buuun... intrebarre de baraj : la sapa si la munca de jos, or sa vina capsunarii din spania, trotuaristele romance din toata lumea, ingrijitorii de batrani din toata lumea, muncitorii nelegali de pe santierele din toata lumea, doctorii , asistentii medicali si intelectualii recunoscuti in toata lumea, sau o sa treaca la treaba membrii partidelor politice noi si invechite, macar sambata si duminica, in zilele lor libere... v-ati uitat azi in oglinda ? ce ati vazut ?
 • +28 (28 voturi)    
  Nivele birocratice (Sâmbătă, 11 iunie 2011, 15:11)

  Radu [anonim]

  USD vrea introducerea unui nou nivel administrativ deci marirea numarului bugetarilor. Adica inca un nivel al hotiei si coruptiei. Evident interesul Uniunii Super Lichelelor!
 • +19 (19 voturi)    
  Reforma (Sâmbătă, 11 iunie 2011, 15:16)

  Plancton [anonim]

  Regiunea - înca un nivel de birocrație peste cele existente, care se doresc a fi înlaturate. Asta da reformă administrativă. USL își demostrează din nou lipsa de viziune, cu proiectele lor întreptate special spre cei care se opun reformei, și anume baronilor locali și populației reticente la schimbare (cu impresia că județele vin de la zeități).
 • +10 (10 voturi)    
  cum asta? (Sâmbătă, 11 iunie 2011, 15:19)

  florin [anonim]

  asta e proiectul lui gherman, cu partidul ardelenilor de acum citiva ani. atunci au vrut sa/l bage la puscarie, din cite imi amintesc si gherman a fugit la Burxeles. si in proiectul lui tot consilii reguionale, tot regiuni si prioritati din astea erau, cuvint cu cuvint
 • +5 (5 voturi)    
  impartire!! (Sâmbătă, 11 iunie 2011, 15:27)

  CristiRu [utilizator]

  as dori ca fiecare om politic indiferent de partidul din care vine sa aduca 8 produse , servicii..etc, pentru 8 societati comerciale care sa le produca si sa le vanda in tara sau peste hotare .... SA CRESTEM SI NOI ECONOMIC!!! daca nu sunt capabili sa se divida ei in 8 parti pentru a fi mancati de 8 porci care nu au mai mancat nimic de 8 zile....
 • +19 (19 voturi)    
  viziune (Sâmbătă, 11 iunie 2011, 15:30)

  ovi [anonim]

  Probabil a-ti observat ca usl nu are pic de initiativa, ei doar se limiteaza sa vina cu contrapropuneri doar in momentul in care concurenta propune ceva. Pana in momentul acela ei nici macar nu deschid subiectul, iar atunci in graba sa zica si ei ceva vin cu porumbelul vopsit
 • -3 (5 voturi)    
  Bãtutul apei in piuã (Sâmbătă, 11 iunie 2011, 15:34)

  haiducul [anonim]

  Dupã ce vãd cã se intãmplã pe plan politic la anul iar nu am pe cine vota.De cãnd cu democratia originalã todeauna a trebuit sã votãm schimbarea,ori din douã rele sã alegem ce am considerat ca e mai putin rãu, cu speranta cã se va schimba ceva.In afarã de faptul cã sau schimbat partidele de la guvernare,cu toate promisiunile cã dacã vin la putere vor face ordine in final sa dovedit cã putin le pasã si uitã de ceea ce au promis in campanie si se protejeazã intre ei.
  • +3 (3 voturi)    
   Analizeaza (Sâmbătă, 11 iunie 2011, 19:19)

   gdans [utilizator] i-a raspuns lui haiducul

   Citeste comparativ propunerile puterii si ale opozitiei.
   T-as recomanda si propunerile pentru Constututie.
   Eu zic ca aceastea fac diferenta.
 • +13 (13 voturi)    
  Nu sunt de acord cu viziunea USL (Sâmbătă, 11 iunie 2011, 15:35)

  dana [anonim]

  Sustine USL: "... alegeri pentru desemnarea Parlamentelor regionale, care vor functiona ca legislative regionale".
  NU sunt de acord cu acest concept de regionalizare a tarii.
  Sper sa nu se intample niciodata !
 • +16 (16 voturi)    
  Rezistenta la reforma (Sâmbătă, 11 iunie 2011, 15:37)

  Grasul [utilizator]

  Deci in loc sa se reduca administratiile judetene de la 41 la 8 USL propune adaugarea altor 8 peste cele 41.
  Pare a tine de domeniul anecdoticii acest proiect dar de fapt exprima rezistenta indarjita a PSD la orice reducere a aparatului birocratic fidel sustinator al socialistilor!
  Astia vor sa formeze guvernul dupa alegerile din 2012 dar se tin de prostii!
  Am crezut ca reactiile publice la programul lor economic i-a mai trezit din vise dar m-am inselat!
 • +11 (11 voturi)    
  vrem o tara ca afara, dar sa fie ca la noi... (Sâmbătă, 11 iunie 2011, 15:47)

  mariana [anonim]

  diversiune, vrajeala si victimizarea sub regimul totalitarist a lui base..... NU vor sa renunte la functii ptr nimic in lume !!!!! DA, dai putere maxima la 8 demnitari pe regiunea lor, dar ei stiu ca autoritatile stau cu ochii pe el la orice miscare ! Asta e singura sansa ptr o Romanie reformata !!
 • +12 (12 voturi)    
  nici macar n'au apucat (Sâmbătă, 11 iunie 2011, 15:49)

  panfilica [anonim]

  pedelistii sa vina cu un plan, ca hop !
  asta da organizare. in doua zile au mobilizat cinci mii de ciumeti, la sala (oare de ce ne aminteste aceasta sala a palatului ?!) in care se simt confortabil, uselelii s'au adunat sa arate ei ce inseamna...
  deci, ne'au spus ca bombo incepuse, dar de vina e chioru' ca nu l'a lasat si'a castigat.
  de acolo au tot invartit'o ca nici macar n'am ramas cu nimic.
  aaa, pardon, am inteles ca o vor pune ei, care stiu, in aplicare, prin doo mii paishpe...
  dupa ce pleaca chioru si vine floricica.
  cam atat am inteles.
  sincer, nici niu m'am ...sfortzat.
  deci, mai draga, au cam dat'o cotita, cu toate pregatirile de transmisie dela latrina si zvonalitate.
  au dat'o in bara ca, azi, lumea la sate n'a fost pe faza, sa piarda timpul in fatza sticlei. azi a fost sarbatoarea mare, mosii !
  deci a fost ca in caragiale, ponta, aglomeratie, sala palatului, tiribombe, femeia cu doua capete, posete scumpe, programe, pantofi scumpi, stiinta politica, floricele, mizilicuri, afara'i vopsit gardul, inlauntru leopardul, bere la bufet, mici la urma.
  in timpul asta, satenii au fost la o bere la bufetul din coltul ulitii, iar satencele au fost ocupate cu impartitul, pomenitul mortilor, orezul cu lapte, cirese, linguri, farfurii...
  orasenii au sarbatorit in parcuri, la strand, tot mici, gratare, bere.

  sa fie primit !
  • +6 (6 voturi)    
   hahaha ! (Sâmbătă, 11 iunie 2011, 18:36)

   panfilica [anonim] i-a raspuns lui panfilica

   p'asta o uitai.
   au mai si amenintzat.
   pasamite, e groasa cu controalele si disparitia judetelor !
   deci, tonta si antenescu, cei doi copiloti, s'au intrecut in amenintzari pe fatza. ba, i'au recomandat, chiar, lui base, sa'si angajeze avocati, din pensie !
   fiti atenti ce faceti, ca_cand 'om veni noi, pe multi o sa popim !

   mai lipsea ilici sa'i bata obrazul lui base si sa'i zica, duios, cum stie el : fi atent ce faci, mai animalule ! :-)

   s'auzim de bine !
 • +15 (15 voturi)    
  nerabdare (Sâmbătă, 11 iunie 2011, 15:53)

  mosh [anonim]

  Am asteptat cu interes propunerile celor de la USL, in ideea de a lua de acolo ceva si impreuna cu cele ale PDL, poate iesi ceva bun. Aiurea, acum cind euro se clatina, cind dolarul se clatina si poate o veni o criza ucigatoare, acum ei propun aducerea inapoi a bugetarilor de care cu greu am scapat, acum ei propun adaugarea altui organism de bugetari, fiecare cu fondurile lui, trai pe vatari nenica.Acum cind eficienta se masoara in minute, ei vorbesc de proiecte pina in 2016, acum, cind singuri au recunoscut ca un referendum este consultativ(cu referire la cel trecut in care ceream 300 si unicameral)si fara importanta, ei cer acum consultare si referendum, pe scurt, nu prea ai ce sa alegi din planul lor, care nu este decit decit un plan de salvare personala.Nu, imi mentin adeziunea pentru planul lui Basescu, pe care il consider mult mai realist.
 • +16 (16 voturi)    
  :))))))))))))))) (Sâmbătă, 11 iunie 2011, 15:59)

  ro [anonim]

  da, se simplifică: de la 1 Parlament naţional, la 9, cu 8 mini-parlamente regionale

  ADEVĂRATUL HAOS ÎN ÎNTREAGA ŢARĂ ÎL PROPUN TOCMAI EI

  p.s. cum îşi permite Crin Antonescu, aspirant la funcţia de preşedinte al ţării, să ameninţe judecătorii, procurorii, poliţiştii şi ofiţerii de informaţii din instituţiile statului care luptă împotriva corupţiei?
  • +8 (8 voturi)    
   Si-a permis si Ponta, (Sâmbătă, 11 iunie 2011, 22:38)

   manusha [utilizator] i-a raspuns lui ro

   cand a fost retinut mafiotul de la Arges, Niculescu ! E drept ca i-a amenintat numai pe procurori si pe .judecatori.Nu mai au pic de rusine !
   • +2 (2 voturi)    
    nu-i vorba de rusine aici, (Duminică, 12 iunie 2011, 9:38)

    hash [anonim] i-a raspuns lui manusha

    simt ca incet-incet, dar sigur, li se trage preşul de sub picioare :D spectrul bulăului ..
 • +12 (12 voturi)    
  planul economic al usl (Sâmbătă, 11 iunie 2011, 16:00)

  costa [anonim]

  In planul pe care l-au produs cei de laUSL de acum 2 saptamini, nu apare nimic din discutiile de azi. Asta inseamna ca ce au produs ei acum este la repezeala, ca un contraargument. Vorbim de strategia de impartire teritoriala a romaniei, si ei vin ca fac universitati. Avem destule, nu prea mai sunt studenti.Exact propuneri populiste gen Geoana care dadea 25000 de euroi la fiecare repatriat. Trebuie sa le fie foame rau de se arunca in populisme de acest gen. Daca ne suparam cind vor veni la putere, ca nu au facut ce au promis, va fi prea tirziu. Pe bolsevicii astia nu-i mai dai dusi de la putere inca un secol de acum inainte, chit ca ar fi in sare sa puna si pusca pe tine
 • +15 (15 voturi)    
  De tot râsul! (Sâmbătă, 11 iunie 2011, 16:05)

  Old bear [utilizator]

  Ii stiam pe cei de la usl niste papagali dar,chiar asta o dovedesc!
 • +16 (16 voturi)    
  Venirea cardasiei USL la guvernare... (Sâmbătă, 11 iunie 2011, 16:06)

  Rescatorul [anonim]

  inseamna distrugerea definitiva a tarii. Inseamna blocarea oricarei reforme, ostoirea clientelei extrem de flamande din biruri insuportabile puse pe sectorul privat, pentru ca bancile nu le vor mai da credite si FMI va fi alungat. marirea deficitelor, inflatie, preturi scapate de sub control, aservirea tarii catre Rusia, instrainarea activelor catre mafia KGB-ista si marginalizarea Romaniei in UE. Evident, acesti indivizi iresponsabili si ipocriti vor distruge aceata tara si ne vor ucide orice speranta de a mai fi o tara europeana, moderna si civilizata. Este evident ca nu au niciun program realist de guvernare, nicio idee novatoare si niciun interes de a face bine romanilor. daca masa amorfa si indobitocita de criminalul Iliescu va readuce USL l;a guvernare, Romania va fi terminata. Nu glumesc. Avertismentul meu este tragic dar adevarat!
 • +19 (19 voturi)    
  bataia de joc al partidului comunist! (Sâmbătă, 11 iunie 2011, 16:24)

  @SkyNet77 [anonim]

  deci in loc sa usuram aparatul birocratic al statului il incarcam si mai mult,un program prost din partea USL-ului,sunt dezamagit de acest program,ce te poti astepta de la un partid care priveste spre est si nu spre vest!
 • +16 (16 voturi)    
  Proiect USL (Sâmbătă, 11 iunie 2011, 16:28)

  Intorniceanu [anonim]

  Bine ca a iesit si USL-ul pe tarla, ca sa aflam cum si ce gandesc la viitorul tarii.
  Lasand la o parte impertinenta caracteristica acestui tandem, cat si termenul precis ( dar care nu-i o dovada dictatoriala, nu), adica pana marti, de a soma Presedintele Romaniei sa le studieze panseurile in Week-End, de Rusalii, se retine ca la aceasta contructie nu au reusit decat sa puna multe "floricele", cat mai rosii colorate si un termen disperant de lung. Modelul USL are grija sa pastreze stufarisul birocratic existent, pus in opera de ideile Karpei-KGB-iste si invatate in academiile de langa Piata Rosie.
  Rog PDL-ul si cine mai vrea sa se lipeasca la acest plan de reorganizare si in toamna sa fie supuse spre alegere populatiei.
  Apoi, direct promulgat proiectul invingator.
 • +5 (5 voturi)    
  vrem o tara ca afara, dar sa fie a la EI (Sâmbătă, 11 iunie 2011, 16:43)

  mariana [anonim]

  diversiune, vrajeala si victimizarea sub regimul totalitarist a lui base..... NU vor sa renunte la functii ptr nimic in lume !!!!! DA, dai putere maxima la 8 demnitari pe regiunea lor, dar ei stiu ca autoritatile stau cu ochii pe el la orice miscare !!!! Consiliul regional va avea rol consultativ, adica un fel de ANI trunchiat sau un referendum din 2009 fara nicio valoare ptr ei !!! Aratam noi, cat de mult ne facem ca suntem in acord cu cerintele UE !!!!
 • +7 (7 voturi)    
  Pacaleala (Sâmbătă, 11 iunie 2011, 17:45)

  Sorin [anonim]

  Stimate d-le Ponta,....cind mai aveti astfel de glume in program,anuntati-le din timp.Am impresia ca ati uitat ca impartirea teritoriala a fost negociata si semnata de Nastase ca, conditie de aderare la Eu.Aceasta reimpartire a fost VIZIUNEA EU, pentru a face din toata Europa regiuni, pentru a impaca Alsacia si Lorena si a incheia conflictul dintre Germania si Franta.
 • +6 (6 voturi)    
  dezvoltare regionala (Sâmbătă, 11 iunie 2011, 20:53)

  Ion [anonim]

  O propunere mai proasta ca cea a USL nu mai exista. CUM POTI SA INCARCI TARA CU O NOUA STRUCTURA -PARAZIT ? Varianta USL e visul dusmanilor Natiunii Romane.
 • -1 (7 voturi)    
  Conservatoru' (Sâmbătă, 11 iunie 2011, 22:47)

  Vinovatu' fara vina [anonim]

  Marinaru si ai sai politicieni TOTI LAOLALATA (PDL,USL,etc) sa faca bine sa lase lucrurile asa cum sunt ...buba nu consta in faptul ca ROMANIA nu este bine organizata administrativ ...ci in lipsa din ce in ce mai mare a oaselor de ros si celor ce simt romaneste...Polonezii au scos la privatizare de trei ori o fabrica din domeniul petrochimic si nu au privatizat-o nici acum ...Au scos intre timp la vanzare niste actiuni au investit si acum cer un pret mai mare...si urmeaza sa o privatizeze...ai nostrii politicieni au privatizat de dragul privatizarii,a venit NEICA NIMENI a vandut fabrica la fier vechi si a plecat...au ramas ruine...BUBA e la nivel de mentalitate si aplicare a legilor,mai bine modificati cea mai rusinoasa lege din istoria Romaniei cea a bogatiilor subsolului si resurselor naturale...
 • -3 (3 voturi)    
  CFR (Sâmbătă, 11 iunie 2011, 23:12)

  Nea Istrate [anonim]

  Ce se intampla cu regionalele CFR?
  Dar Basarabia + Nord Bucovina ce regiune va fi?
  Insula Serpilor si Cadrilaterul?
  Constanta oras moldovean???
  Pescoi va devenii .... ???
 • +4 (4 voturi)    
  anti usl (Duminică, 12 iunie 2011, 0:09)

  as [anonim]

  In sfarsit, se aude si vocea celor impotriva "Gogoasei socialiste-usl", ca pana acum numai parerea lui alde Felix a rasunat din pieptul " mandrilor si maniosilor proletari"!!!
 • +12 (12 voturi)    
  22 de ani, traiesc in Germania (Duminică, 12 iunie 2011, 0:22)

  Stoned [utilizator]

  Basescu a zis: modernizarea Roamaniei. Din punctul meu de vedere este printre putinii politicieni ( si as sublinia ´putinii´) care au zis un astfel de lucru si chiar o fac (as sublinia ´o fac´).

  Daca aveti impresia ca se poate fara modernizare, aveti o impresie proasta. Vezi exemplul Chinei.

  Avem nevoie de regiuni, precum landurile in Germania. Avem nevoie de multe chestii pe care romanul de rand greu le intelege, altfel nu vom face fata la globalizare.

  Astept cu incredere ziua in care ma voi intoarce in Romania si imi voi intemeia o famile frumoasa si fericita.

  USL? vorbe goale ...
  • -2 (2 voturi)    
   NU "face" nici Basescu, din pacate, doar vorbeste (Duminică, 12 iunie 2011, 8:58)

   costica [anonim] i-a raspuns lui Stoned

   si vorbeste frumos despre modernizare, ca suna bine!! Altfel, ce-a facut in 7 ani de mandat, cum arata Romania la sfarsit de 2008 cand criza lovea pe mapamod numai Dl Presedinte Basescu ne asigura ce cald si bine e in Romania blagoslovita de Dumnezeu sa n-o loveasca nici o criza!! Asa ne-au mintit tot anul 2009 pana cand a castigat Basescu inca 1 mandat. Acum, dupa ce criza a schimbat fata lumii, s-a trezit Dl Presedinte ca vrea reforma in Romania, pai sigur ca vrea ca nu mai are BANI!!! S-au terminat resursele de care efectiv guvernarea portocalie si-a batut joc la fel cum au facut si celelalte guvernari!!! DE CE nu l-am auzit pe Basescu vorbind despre reforma pana acum??!! Ca reformarea statului roman era evident si este evident necesara, numai sa nu vrei nu vezi asta. Cum va explicati ca din 2004 pana azi marele reformator Dl Basescu nu a facut nimic ptr reformarea Romaniei, nici nu a pronuntat cuvantul REFORMA vreodata pana a venit CRIZA?! CRIZA a schimbat fata lumii , a schimbat si Romania si orice guvern ar fi fost la conducerea Romaniei ar fi TREBUIT sa schimbe ceva in Romania ptr ca NU MAI SUNT BANI de furat, de pensii si ajutoare aiurea si alte brambureli politice asa cum au procedat toate guvernarile sub toti Presedintii Romaniei in astia 20 de ani. Dl Basescu nu e altfel decat ceilalti politicieni ai Romaniei, este insa machiavelic pana peste cap, calitatea nr 1 necesara unui politician. Din acest pdv, Dl Basescu e NO ONE!!! Si la minciuni si la vorbe goale de imbrobodit alegatorii... sa vedem cine-o sa-l mai creada de-acum la cat au mintit el si PDL din 2008 pana azi, si ar fi chiar rau ptr Romania ptr ca de-acum Romania e pe ultima suta de metri, fara reformarea statului roman dam de naiba....Numai ca reformarea cere adeziunea oamenilor, ori adeziune=INCREDERE, la care Basescu sta prost, INCREDEREA oamenilor in el acum=ZERO. Si mai e ceva: dL Basescu, in toti astia 20 de ani a fost in fruntea Romaniei in diferite structuri si functii inalte, nu ??!!!!
   • +2 (2 voturi)    
    Costele , uita-te pe geam... (Duminică, 12 iunie 2011, 13:18)

    Costin1968 [utilizator] i-a raspuns lui costica

    ...eu asa fac si serios, nu vad decat : BMW, AUDI, VW, Logan, Renault si se revarsa ca un bivol negru...si mai vad ,prin negura, cel mai mare Mall din Europa (dupa unul prezumtiv in Londra) COLLOSEUM din Chitila, si mai vad oamenii murind de foame in Mertane, si vad 500000 de turisti romani ,numai la greci, anul trecut, cred ca era un cor de ghiortaituri ale bietilor romani, de foame saracii, pe cuprinsul Eladei, oricum cine are Renault in Romania e "prost", cine are Logan e ...dubios...
  • -1 (3 voturi)    
   SI... in Germania... (Duminică, 12 iunie 2011, 11:03)

   CheshireCat [anonim] i-a raspuns lui Stoned

   Landurile cum mai sunt divizate? SUnt asa, landuri, orase, si atat? Sau mai e cumva un nivel si deja seamana cu ce propune USL? Nu ca as considera asta neaparat o idee buna, dar merita discutata.
  • -2 (2 voturi)    
   haha (Duminică, 12 iunie 2011, 11:04)

   maxxie jazz [utilizator] i-a raspuns lui Stoned

   Esti platit sa scrii!
   Cred ca faci parte din aparatul guvernamental, condus din diaspora de Branza, serialul "Voturi de la nemernicii care aduc bani in tara", episodul "Nu ma intereseaza Romania"!
   Ce sa mai, stai in Germania, ca sa beneficiezi de ce fura Europa de la noi! :))
   Thumbs up! ;)
  • +1 (1 vot)    
   Te felicit, comentariul tau... (Duminică, 12 iunie 2011, 12:04)

   Costin1968 [utilizator] i-a raspuns lui Stoned

   ...mi-a mers la inima!Sta in puterea noastra sa ne facem o tara...SERIOASA!Nu conteaza unde muncim, conteaza sa fim oameni seriosi, dedicati...
 • +6 (6 voturi)    
  Alti trantori... (Duminică, 12 iunie 2011, 2:00)

  Geo [anonim]

  Alta unitate administrativa, alti trantori... In Franta se pune problema sa se desfiinteze d�partamentele/judetele pt ca au Un folos indoielnic si sunt utilizate pt reciclarea politica a clientilor si neamurilor celor de sus
 • -4 (4 voturi)    
  Moaamaaaa... (Duminică, 12 iunie 2011, 10:06)

  incomod [anonim]

  Ce disperare in randul PDL-ului...A intrat strechea-n ei, si-au trimis toti postacii minusaci la inaintare...:)) Degeaba tata...
 • +5 (5 voturi)    
  Apelul lui Antonescu, alias Chucky.... (Duminică, 12 iunie 2011, 10:38)

  Rescatorul [anonim]

  la razmerita ma pune pe ganduri. Sa fi studiat ei niste sondaje reale, care prognozeza inceputul sfarsitului? In momentul in care procentele lor vor incepe cu cifra 4, vor fi pe faras. Romanii s-au saturat deja de bolboroselile fara continut ale infantilului Ponta, guristului Antonescu si ale lui Felix Varanul. Au inceput sa inteleaga ca, de fapt, adevaratii lideri ai USL sunt criminalul Iliescu, jefuitorul Nastase si turnatorul Felix. Cu asemenea conducatori, Romania nu poate decat sa ajunga inapoi, la inceputurile anilor '90, adica la jaf national si tradare.
 • +3 (3 voturi)    
  iudita (Duminică, 12 iunie 2011, 12:57)

  BalL [utilizator]

  Ramai tablou cand auzi ce prostii , mizerii si aberatii pot debita cei doi gica contra ai USL-ului. Pe langa ca sunt plini de ura si venin, nu sunt in stare sa vina cu o idee cat de cat logica/fezabila si oportuna in multiplele probleme pe care le are Romania. Adica prostie cu carul, demonstrata prin fond si golaneala cat cuprinde demonstrata prin forma.
 • +3 (3 voturi)    
  ceva de bun simt (Duminică, 12 iunie 2011, 13:19)

  costa [anonim]

  Uite, nu ma pricep la politica si economie, dar as vrea sa-mi spun opinia, nu ca ar conta... Adsorbtia asta a banilor nu va dura o vesnicie, si inca mai cred ca daca se intimpla ceva grav si neprevazut cu euro sau cu dolarul, ar putea inceta brusc. Si noi raminem cu inca o structura politica, in plus de celelalte. Si atunci va veni iarasi un clarvazator si va spune ca trebuie sa reducem aparatul administrativ. Intre timp noua structura , bineinteles isi va face si un sindicat, si din nou incepem circul de care nici nu am scapat complet.
  Mergi cu masina si uneori cind intri in alt judet parca aluneci in timp, la timpul trecut ma refer.Pentru ca o viziune buna tine numai citeva sute de KM, si apoi urmeaza o alta viziune. Nu mai avem nevoie de universitati, fiecare regiune deja are , este nevoie numai de profesori buni si studenti motivati, care cam lipsesc.Fiecare regiune deja are un spital bun, in cadrul regiunii trebuie pompati bani sa-l aduci la 4-5 stele.Poate altcineva va face o anliza temeinica, dar fara prea multa stiinta, pur si simplu intuiesc ca efectiv nu ai nici citeva elemente mai bune pe care eventual sa le imprumuti de la propunerea usl. Punctele lor de vedere cred cu tarie acum ce a spus Boc, sunt ca urmare ca baronii au batut cu pumnul in masa
 • +3 (3 voturi)    
  Ce noroc are Basescu... (Duminică, 12 iunie 2011, 13:22)

  Costin1968 [utilizator]

  ...uimitor,acolo Sus Cineva il iubeste, clar, si daca ii cauta Basescu personal , p-astia doi Ponta si Crin, nu gasea asa piese...ha,ha,ha,ha! Zici ca au sindromul Down...
  • +1 (1 vot)    
   Costin, (Luni, 13 iunie 2011, 12:11)

   lzrd [utilizator] i-a raspuns lui Costin1968

   cand te-ai nascut eu terminam facultatea si tin sa te laud pentru cele scrise deoarece ai amre dreptate :cu cat sant mai prosti adversarii cu atat castigi mai repede si mai bine.
   astia doi au aparut la tzanc pentru a ne demonstra ca usl nu poate ""produce"" nimic bun.
 • +2 (2 voturi)    
  si unde e viziunea? (Duminică, 12 iunie 2011, 14:19)

  glasss_cj [utilizator]

  Ma face sa rad, chiar si proiectul PDL e mai bun. Partea cu "cel putin 3 universitati trebuie sa fie in top 500" de parca ar fi scoasa din cincinala. Cat timp oameni ca Marga sunt rectori (pe viata, se pare) si cei mai buni elevi aleg universitatile din strainitate, pana cand se da burse de merit de 300 de lei si ajungi seminarist sau conferentiar numai daca esti nepotul decanului nu vom avea nicio universitate macar in top 1000!
 • +4 (4 voturi)    
  ma gindesc (Duminică, 12 iunie 2011, 15:03)

  micu [anonim]

  ca ar fi foarte bine ca , dupa cistigarea alegerilor in 2012 , astia de la usl sa-l pastreze pe Basescu in functia de prim consilier.Sa-l intrebe , in orice situatie data ,ce ar face dumnealui.Apoi astia sa inceapa sa zbiere ca ei fac invers.In acest mod simplu vor pleca rapid de la guvernare.
 • +2 (2 voturi)    
  Cine fura (Duminică, 12 iunie 2011, 15:12)

  Ioan [anonim]

  In tara asta de cand au acaparat puterea Iliescu cu oamenii lui, fura fara sa fie pedepsiti numai tiganii. ei au mercedes si BMW, palate si toate avantajele. Noi romanii suntem discriminati in propria noastra tara. Nu ne ramane decat o singura varianta-sa aplicam politica europeana fata de hoti, respectiv sa-i dam afara din tara. numai asa vom putea reveni din aceasta criza creata in mod artificial de cei mai mari hoti cunoscuti- hoti cu statut guvernamental si parlamentar.
 • -2 (2 voturi)    
  tranzitie (Duminică, 12 iunie 2011, 21:44)

  mircea [anonim]

  In principiu mai putine judete=mai putini corupti.
  Dar eu nu cred ca e o idee buna sa faci schimbarea asa dintr-o data.
  Aici au dreptate cei din opozitie.
  Ar trebui infiintate ”regiunile” si transferate atrbutiile de la judete fie la regiuni fie la primarii dar numai gandite una cate una, ca altfel iese balamuc. Fiecare atributie, mai ales cele de interactiune cu populatia (hartii peste hartii), merita un efort de *regandire* ca altfel sigur nu iese mai eficient.
 • +1 (1 vot)    
  Judete + regiuni (Luni, 13 iunie 2011, 10:55)

  Andrei [anonim]

  Cand vom avea atat judete cat si regiuni:
  1. Baronii judeteni vor continua sa prospere;
  2. Baronilor judeteni li se vor adauga mega-baronii regionali;
  3. Petentul de rand va fi plimbat la nesfarsit de la judet la regiune si invers, solutia problemei sale gasindu-se de fiecare data la cealalta autoritate decat cea la care tocmai a apelat.

  Nu vad deloc de ce Bucurestiul nu poate fi si capitala regiunii care il inconjoara. Nu are rost sa existe doua capitale de regiune la 60 km una de alta. In plus, Ploiestiul mi se pare departe de nivelul economic, social si cultural al celorlalte capitale de regiune.
 • -1 (1 vot)    
  Nu ma mira nimic.... (Luni, 13 iunie 2011, 10:59)

  moldovan mircea [anonim]

  Uneori am senzatia ca traiesc intr-o Romanie ireala. Ma mir si sunt surprins, in mod neplacut, ca mai pot exista oameni in tara asta care sa mai creada in Basescu si PDL-ul lui. Chiar nu vedeti cat se fura? Chiar nu vedeti cati oameni traiesc din ce in ce mai RAU? Nu or fi mai buni nici USL-ul dar ce au facut nemernicii astia portocalii nu a facut nimeni. Regionalizarea Romaniei nu este decat inca un moft prin care portocalii genereaza haos pentru a putea fura....voturi si mai departe bani. TREZITI-VA!!!!!!!


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by