Eurodeputatul PDL Elena Oana Antonescu si-a exprimat, miercuri, optiunea in Parlamentul European pe tema aderarii la Schengen, insa votul ei a fost inregistrat separat in raportul Legislativului UE, intr-o sectiune intitulata "Corectari si intentii de vot", relateaza Mediafax.

Astfel, Elena Oana Antonescu nu apare alaturi de eurodeputatii care au votat, miercuri, in legatura cu documentul pe tema aderarii Romaniei la Schengen, desi reprezentantul PDL a votat.

Potrivit unui raport oficial al Parlamentului European, votul Elenei Oana Antonescu a fost inregistrat, insa apare intr-o sectiune intitulata "Corectari si intentii de vot".

Laszlo Tokes, Daciana Sarbu (PSD), George Becali si Ramona Manescu (PNL) sunt eurodeputatii romani care nu si-au exercitat, miercuri, votul in plenul PE pe tema raportului privind aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen.

Toti ceilalti 29 de eurodeputati romani au fost prezenti si au votat pentru adoptarea avizului pozitiv aderarii la Schengen.

Raportul europarlamentarului Carlos Coelho privind aderarea Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen a fost adoptat, miercuri, de plenul Parlamentului European, cu 487 voturi "pentru", 77 de voturi "impotriva" si 29 de abtineri.